Има производство на неверни документи, свързани с отписването на Кирил Петков от сдружението "Да запазим Корал". Това стана ясно от думите на бившия ПР на "Продължаваме Промяната" Диана Дамянова, която беше гост в предаването на БНТ "Денят започва". Според нея близкото приятелство на Петков с Атанас Русев е подвело политическия екип да мисли, че разполага с устно съгласие от председателя на сдружението. 

"Кирил трябва да каже: "Не, това не е вярно". Да - то е вярно, но ние си мислехме, че имаме тяхното устно съгласие на тези души. Да, то е вярно, но ние пропуснахме да ги попитаме. Това бяха съкровени приятели и Атанас Русев помогна много в предизборната кампания през 2021 г. Те (ПП - бел. ред.) са носели 2 години пистолет в джоба си - зареден и без предпазител и за тези две години те не взеха никакви мерки да се подготвят за това", заяви Дамянова.

Тя разказа, че "в "Харвард" не се преподават административни обучения и там (в ПП - бел. ред.) имаше един замах към това да не се спазват много административните правила". В партията според нея имало стремеж на "Давай, давай, давай, бързо да стане". И този стремеж е изиграл "глупава роля, защото в тази глупава роля има производство на неверни документи и то е направено с или без знанието на Атанас Русев".

"При него ме прати Кирил Петков и Атанас Русев ми помогна изключително за кампанията през 2021 година", спомни си Дамянова, като с това подчерта и "контекста на всичко това".

Бившият ПР на "Продължаваме Промяната" заяви още, че заради същия стил на бързане, в кабинета "Петков" е назначен заместник-министър на вътрешните работи без да бъде получено съгласието му за това. Освободен е дни по-късно.

"Аз много се смях, когато тази жена Мария Габриел написа списъка с едни хора, които беше сложила за министри без да ги пита, но ние същото направихме в ден номер три на кабинета на Кирил Петков, когато бяхме пропуснали или забравили да се обадим на заместник-министъра на вътрешните работи. Не искам да ви казвам какви ПР-фликфлаци съм правила, за да успея да загася този скандал. Човекът, той беше много достоен, няма да ви кажа името му, той стана и каза "Аз не съм давал съгласие да участвам в този кабинет и не бих дал съгласие да участвам", но там бързо го заметохме, защото тогава бяхме на гребена на вълната", заяви Диана Дамянова.