Лена Бориславова, чието име нашумя в последните дни покрай скандала "Коралгейт", обяви, че е готова да се откаже от имунитета си в случай, че бъде избрана за депутат и срещу нея започне разследване. В момента членката на Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната" не е народен представител, но би получила имунитет, ако участва в листите на партията за изборите на 9 юни.

Вчера стана ясно, че още от миналата година прокуратурата разследва сигнал за фалшифициране на подписи, в който е намесена и Бориславова. Той е подаден от Атанас Русев - председател на Управителния съвет на Сдружение "Да запазим Корал", който заяви, че фалшифицирани документи с електронния подпис на Бориславова са били използвани, за да може Кирил Петков да бъде отписан от Управителният съвет на Сдружението и така да поеме министерския пост в служебния кабинет през 2021 г. 

След изявлението на прокуратурата и интервюто на Русев, Лена Бориславова реагира с пост в социалната мрежа: 

"През последните дни името ми стана повод за поредна политическа атака в навечерието на предсрочни парламентарни избори. Бях обвинена в извършването на документно престъпление", обяви тя и благодари на всички свои близки и съмишленици за подкрепата.

По думите й е "прекрасно", че прокуратурата ще работи по този казус. "Предстои истината за случилото се и за сигналоподателите на ДАНС да стане явна в съдебната зала", коментира юристката и говорителка на кабинета "Петков".

"Отсега заявявам, че ще се откажа от своя имунитет в момента, в който бъде пречка за разследване. Никой не е над закона", допълни тя, въпреки че според последните информации поставянето й в изборната листа на "Продължаваме промяната" все още е под въпрос.

"Уважавам разследващата журналистика и сдруженията с каузи - само е тъжно, когато всичко е с предизборни цели. Корал вече е защитен със закон! Поздравления за Антикорупционния фонд, които вчера публикуваха информация за най-дълбоко пазената и публично отричана тайна - че Нотариуса е бил сътрудник на МВР

Такъв е бил и през 2022, след като срещу него е имало разследване. За да може никой да не е над закона, дори в неудобни случаи като този на Нотариуса, има още много работа да се върши. А колко силни ще сме, за да я свършим, ще зависи от изборните резултати", коментира и другата актуална тема Лена Бориславова във Фейсбук.