Завръщането на Румен Спецов като шеф на НАП е абсолютно недопустимо, заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава пред медиите в парламента, като се аргументира с "фирмите му, за които той дължи данъци към Приходната агенция".

"Моят коментар за Спецов е личен и не ангажирам парламентарната си група с него. След всичко, което бе изнесено като данни, че Румен Спецов е продал своята фирма "Гранекс Трейдър" ЕООД на малоимотно лице, смятам за абсолютно недопустимо отново да заема този пост", категорична бе тя по повод първата рокада, предприета вчера от новия кабинет.

На въпрос дали има лостове, с които ГЕРБ да контролират финансовият министър Асен Василев, Атанасова отговори, че парламентарният контрол е единственият лост, чрез който ще се упражнява контрол над всички министри в този кабинет.

Относно разговорите за конституционна реформа, Атанасова посочи, че те се водят между ПП-ДБ и ДПС, а ГЕРБ не участва в тях.

"Всяка парламентарна група може да номинира, когото пожелае и позицията ни е категорична", уточни тя. По думите й до две седмици въпросната комисия трябва да започне работа. Атанасова добави, че очаква да види и предложенията за конституционни промени, заявени и от президента Румен Радев преди доста време.

"Ще ми се най-накрая и господин Радев да покаже своя проект на Конституция, за който говори години наред, а никой не е виждал", каза лидерката на депутатите от ГЕРБ-СДС, цитирана от БНР.

"Истински се надявам, че осъзнаваме, че тук говорим за огромно мнозинство от народни представители, които да подкрепят конституционната реформа - 180 или 160 гласа подкрепа. В този смисъл, това и времево би определило времето на тази комисия", каза още Атанасова

От ГЕРБ са категорични, че предложения за конституционни промени трябва да се търсят в разговори и с парламентарните групи на "Възраждане", БСП и ИТН.

"Надявам се, че всички си даваме смисъл и на това, че това беше един от основните ангажименти, който сме поели пред българските граждани - дългоочаквана промяна. Всяка от парламентарните групи е заявила, че ще участва и дори формално да няма брой народни представители, за да внесе такъв проект, то можем заедно да работим по текстовете и това да бъде едно общо дело", коментира Атанасова.