Това заяви в интервю за в. "24 часа" директорът на Националната разузнавателна служба ген. Драгомир Димитров.

Премиерът Бойко Борисов обяви за атентат срещу него, подготвян от бившия лидер на ДПС Ахмед Доган, на 21 февруари, когато депутатите гласуваха оставката на кабинета.
След това новият председател на движението Лютви Местан сезира главния прокурор и депозира и писмо до президента с искане за достъп до документа, свързан с тази информация. Достъп му беше отказан, а от прокуратурата възложиха на ДАНС да извърши проверка за евентуално престъпление - разкриване на информация, представляваща държавна тайна, или чуждестранна класифицирана информация.

"Независимо от проверката за нас това е документ, който е конфиденциален - от чужда партньорска служба, предоставен ни на базата на споразумение с тази служба, който е класифициран от партньорската служба с гриф "Строго секретно". По отношение на документа и по отношение на това, което съдържа той, няма да коментирам, защото в противен случай аз ще бъда клиент на прокуратурата", категоричен бе ген. Димитров.

Той обаче подчерта, че още през 2005 г. са коментирани различни партньорски служби като източници на информация за готвен атентат срещу Бойко Борисов, както и сериозността на получения сигнал, като е давана оценка на заплахата.

"Има утвърдена практика и процедура и още след получаването на тази информация, тези сигнални, непроверени данни са предоставени на компетентните институции в страната. Какво е работено по този сигнал, не знам и не мога да кажа. Минали са 8 години", обясни директорът на НРС.
 
Той отказа да коментира съдържанието на документа от 2005 г., както и дали поръчителят на атентата е бил Сретен Йосич, който бе задържан в България и предаден на холандското правосъдие.

"Не е видно дали става дума за Сретен Йосич, или за друг представител на организираната престъпност", добави ген. Димитров.
  
Попитан защо е казал тогава, че е имало филтър или някой е затаил информация преди години, генералът отговори: 
 
"Като приключи прокурорската проверка, ще изясним дали е имало филтър, или не, но на този етап не бих си позволил да коментирам класифицирана информация, и то в период, в който се извършва прокурорска проверка. Ще съдействаме за бързото приключване на прокурорската проверка по сигнала на г-н Лютви Местан".

Сретен Йосич, определян като Балканския крал на кокаина и най-големият наркобос на Балканите, бе арестуван в България през 2002 г., след което бе екстрадиран в Холандия по искане на холандското правосъдие. Тогава Бойко Борисов бе главен секретар на МВР. През 2009 година по време на съдебния процес срещу него, Сретен Йосич заяви, че бил покровителстван от българските служби за сигурност и лично от Бойко Борисов по време на пребиваването му в България.
Тогава Борисов сезира прокуратурата, която по-късно обяви, че не са установени контакти на Йосич с държавни структури и длъжностни лица, включително и Бойко Борисов и отказа да образува досъдебно производство.