Коментари - Енергийният министър отрече за теч на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй" | Днес.dir.bg

Коментари - Енергийният министър отрече за теч на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй" | Днес.dir.bg

Коментари

Компетентните лица да си изяснят какво точно се е случило, какви последици могат да се очакват сега и с течение на времето и т.н. и това съгласувано и отговорно да се публикува. Тази материя не е пое за политиканстване, но май точно това се прави ...

да се върнем към оригинала! "„30 куб. метра радиоактивна вода са изтекли във вторник от АЕЦ „Козлодуй“. Това, което предизвиква у мен шокиращо изумление, е как е възможно толкова време дежурният персонал да не засече този теч. Това е шокираща безотговорност“, коментира експертът по ядрена енергетика проф. Георги Касчиев. Това съобщи във Фейсбук Петър Кърдижилов, член на Nuclear Transparency Watch.

Че проблема с 5 блок ще се установи догодина когато ще се види дали са се изкривили американските касети Като опущат заварките на 5 блок и не моа да спрат авариино 5 блок Ке си имами амерички Чернобил в 30 километровата зона Бех мъничък коги комунистити раздаваа безплатни противогази у селото на Курнела Как у вас дела в Софию

Я спрете да пишете глупости- ,,заварки " и прочее . За това как ще се държи материала на ,,кошницата" на американските касети и самите топлоотдаващи елементи-никой не знае с абсолютна точност . За това дали горивните пръти са изработени качествено ,първи ще разберат радиохимиците . А за деформация на касетите още е рано да се говори-трябва да пребивават доста време в този температурен режим и под неутронния поток и тогава ще се разбере. Най-лошото е, че когато се зададе въпроса-какво правим с отработеното гориво , следва мълчание . ..

но тук е пълно с дебили ,които не могат да ползват интернет. Събитието е докладванона АЯР още на 9.11.2023 г. , никой нищо не крие! Това е събитие от 6 блок, а американско гориво сложиха в част от зоната на 5 блок. но за дебилите 5 и 6 е едно и също!

Нот гут нот терибле, той уреда толкова си може, 3.6. Всичко е под контрол. Така го пиша щото чекъра иска кирилица.

На този и физиономията му е лъжлива. И колко пъти лъга за предстоящото увеличение на цената на тока. До сега винаги се е знаело поне месец месец преди каква ще е тя а сега няколко дни преди юли още не е напълно ясна. Онзи Иванов от КЕВР и той каже едно, после друго, ако някой от вас знае какво се реши последно, моля да сподели. п.с. Дир и вие си оправете тази проверка против спам, не стига че е една от най-глупавите, ми и не работи както трябва. Сложете онази, която показва една стрелка насочена нанякъде в възможност за 8 посоки и една фигурка и да се нагласи посоката на фигурката да съвпада с тази на стрелката, много по-лесно е и безопасно. Аз ли да ви уча?

е за Софийския Централен! Какво лиму разбира кухата лейка от енергетика! От юристконсулт не се става енергетик!

как 50 години работи безпроблемно тая централа и изнася ток за половината Балкански полуостров, и сега изведнъж, като решиха да "диверсифицират" и започнаха проблемите?! Ние трева ли пасем, доматите с колците ли ги ядем, не знам?

Оперативният персонал на централата се подменя често, поради пенсиониране. За 50 години бая народ се е сменил, а нови качествени инженери - от къде. Централата не може да са самоподържа и самоексплоатира. Освен това новите бокове имат проблеми.

демек професора по физика бил тъп и нищо не разбира

с лъжи на министъра от сорта на простотии "вода в дунав не е изтичала"

Еми по този начин министъра потвърди че има проблем с 5-ти блок които го заредиха с американският уран. Да точно така се лъжа като стане дума за авария в АЕЦ. Казват му че е изтекла вода в обшивката на 6-ти реактор, а той ни обяснява че не е изтекла вода в Дунав. От тук следва извода че министъра не лъже за това което казва, но избягва да говори за проблема. Следвайки тази логиката на министъра да го питат едно нещо, а той да казва истината ама за друго нещо, излиза че аварията е в 5-ти блок който го заредиха с американският уран, а не в 6-ти блок, защото министъра който не лъжа казва че ремонта в 6-ти блок върви по план. Но след като не отрича че има някакъв проблем, и след като ремонта на 6-ти блок върви по план, остава проблема да е в 5-ти блок, което и без това е ясно, но си е друго когато е потвърдено официално от министъра дори и не пряко. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.,

Нищо съществено не се е случило и няма нужда да се нагнетява напрежение и страх. НЕ знам ЗАЩО продължават да ръчкат където не им е работа?

От обясненията на Ксчиев разбрах, че става въпрос за некомпетентност на оперативния персонал. Изводите си направете сами. В ТУ-София обучаемите по ЯЕ от години се броят на пръсти. Въпросът е и кой ще експлоатира американските реактори. Най-добре да си вземем китайци.

еееее, как няма да отрича - то от първия път не се става...

нова народна поговорка: първия път не гръмнало, втори не гръмнало, е чак третия ....

Първият път не гръмнало, обаче вместо да се спрат, направили още по-голяма глупост! И вторият път се разминало, но вместо да се осъзнаят мащабана глупостта си, решили, че винаги така ще става... И третият път... отишла стоманата за вода...

Ще отрече ,как не всички са затънали до колене в американските лайна и джапат смело защото народа спи и не ги изнесе,20 самонадеяни лумпена не избрани от народа а прдставени от антинародните партий се гаврят с народа и вместо да си гледат сапуните те решиха че са разбирачи от всичко и поставиха живота и здравето на народа на карта.

Да отричаме, по стара комунистическа традиция

ПИПО

3000 кофи? Каква е тая мерна единица, кофа? Литри, кубици няма ли?

Ако се мери по американските стандарти обикновена за кофа се приемат 6 галона, което се равнява на 22.712 литра!

Имаме си метрични стандарти - нЕма нужда от американските галони......

Зная, Имперските единици не са за малоумници! За я използваш трябва и да владееш смятане с дроби, което не по възможностите на българският дебил. За това ти дадох и стойността в цифри.

ПИПО

Именно. Първият ми аналог беше с галон и от там от къде и кой пише "новината". И това само с новите американски касети, а какъв ще бъде реактора им не ми се мисли. Толкова години АЕЦ работи без проблем, подменят касетите и не било от тях. Мръсници долни.

Това което пишеш само показва, защо за 30 години в Америка си го докарал до социалната им пенция. С кофи мерят само казанджиите от родното ти село и то не това, което излиза от казана, а това което влиза в него. :-)))))))

Това е мярна единица от която разбират всички. А не само умници. Към тях е насоцена. Една кофа е десетина литра. Който не вярва да провери. И се смята лесно - по 10.

Похвално е че си признаваш, че си неграмотен трол, който е учил до второ отделение таблицата за умножение. Типичната куха задунайска кофа. :-)))))))))))

Чакам Драгомир Стойнев да се произнесе по въпроса за радиоактивните води. Да потвърди или отхвърли твърденията на Касчиев. Щото той си беше фен на Уестингхаус, а е фен и на Росатом. Може и шефа му - Овчаров. Касчиев и ДИР не са достатъчни като капацитети.

И какво общо има уестинхаус? Теча е в 6 блок.

Където кравар стъпи - трева не никне!

Боли ме онази работа за нещастниците в България!

Боли ме коя черна мамба ти го е .... в Алабама

Той, този дето го знам, че му викат Чепа е у Англия и е бояджия.

Предишната статия се намира лесно - "Всичко се е случило в рамките на херметичния обем. Ако е имало хора около отворения парогенератор, е можело да бъдат окъпани с радиоактивна вода. Тези, които я почистват, ще вземат допълнително доза натоварване"" Няма изтичане в Дунав... и в Темза няма

Опорката на ДИР за радиоактивната вода първа се оттече. Опорката на Дневник и ген. Гном за снайперистите нещо заглъхна. Остана клюката на Епицентър за щенията на ИТН: "ИНТ са поискали: - да бъде отложено с две години приемането на България в еврозоната; - настояли са да бъде приет нов закон за референдумите, който да свали прага за подписите, които са нужни за задължителното му свикване; - спешно намаляване на цените на хранителните продукти; - смекчаване на българската позиция за войната в Украйна. За да подкрепят бъдещо правителство на ГЕРБ-СДС с първия мандат от "Има такъв народ" са настоявали да получат министерствата на финансите, на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството, или иначе казано - най-ресурсните ведомства."

вместо 2-3% КЕВР ще ви предложи една нула в повече 20-30% Скок скок подскок скачай миличка маймунке

Как сте, как сте български робове? Светите ли вече кат ЛЕД-крушки? Ако не, съвсем скоро ще светнете всичките. С такива некадърни, продажни и подгъзурни на американците управници и политици ви чака нов Чернобил по-страшен и от първия! Досега в резултат на атомната авария в АЕЦ-а има изтекли над 3 000 кофи с радиоактивна вода. Живеете върху атомна бомба, хей тъпи и страхливи български робове!

Служебните на Радев Разликата е че уж има парогенератори в гьола в Белене Ама защото немаме ора Баце Оно козата си сака пръч Демек Росатом

На министър или на експерт да вярвам?

3000 кофи са около 60 куб.м. вода. Не била напускала херметичеки изолирания блок. Добре де, къде в момента е тази вода и какво смятат да правят с нея?

с бонус радиация на корем

Абе откакто краварите от Уестинхаус се навъртяха там - нещата се разсмърдяха! Абсолютно по същия начин, както с ПАВЕЦ "Чаира", която след няколко "демократични експеримента" вече е повредена необратимо (и сигурно вече никога няма да работи... Обект от стратегическо национално значение!) ТОВА Е ИСТИНАТА! Оттам-нататък каквито и свободни интерпретации и прах в очите да се хвърлят - все тая... Хората гледата, мислят и разбират...

Георги Касчиев преди няколко дни много по-задълбочено обясни какъв е всъщност проблема - че тази вода е силно корозионна и там, където се е изляла във времето ще се появи корозия, която ще съкрати силно живота на съоръжението. Няма проблем сега, но на мен силно ми прилича на несъвсем случайна грешка - да скапем и този блок, за да излезе по-бързо от експлоатация. И това не е ли риск за населението - да плащаме по-висок ток заради нечия грешка. И такава грешка дали е приемлива за хората? Заящо не се говори и обсъжда? като стана с ПАВЕЦ - след ремонта спира да работи... Самият касчиев изрази учудване защо тодзи проблем не е забелязан веднага, както са процедурите при такива ремонтни дейности, а чак след като са илзелзи 30 кубика от тази течност.

Слушах внимателно г-н касчиев! Той не твърди, че е изтекла радиоактивна вода в река Дунав. Твърди, че е имало изтичане на радиоактивна вода в съоръжение, което трябва сега да бъде щателно изчистено. Г-н Касчиев каза, че е допусната груба грешка от оперативния персонал на дневната и нощната смени, които са виновни за този теч. Министърът изобщо не е наясно за какво иде реч.

За съжаление обществото ни е толкова летаргично, че не обръща внимание на подобни 'подробности'. Започвам да се чудя доколко ядрената енергетика е по силите на страната ни.

Илядо кофи - нова мярка за радиоактивност. Само БАН-аджия може да измисли таквоз нещо и то от "старото" супер умното и супер образованото поколение. Баничаркаджията е достойна смяна!

Добре, че не обърнаха в канчета, че тогава съвсем ще ни ошашавят

От кога министър разбира и от АЕЦ? Изобщо, има ли министър, който да разбира от работата си?

Той и шефът на АЕЦ толкова разбира...

Важното е коментиращите да разбират!

Да назначат Доган за шеф на АЕЦ. Той разбира от всичко.

Някой лъже, и този някой си е за затвора!

Коментари - Енергийният министър отрече за теч на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй" | Днес.dir.bg

Коментари - Енергийният министър отрече за теч на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй" | Днес.dir.bg

Коментари

Компетентните лица да си изяснят какво точно се е случило, какви последици могат да се очакват сега и с течение на времето и т.н. и това съгласувано и отговорно да се публикува. Тази материя не е пое за политиканстване, но май точно това се прави ...

да се върнем към оригинала! "„30 куб. метра радиоактивна вода са изтекли във вторник от АЕЦ „Козлодуй“. Това, което предизвиква у мен шокиращо изумление, е как е възможно толкова време дежурният персонал да не засече този теч. Това е шокираща безотговорност“, коментира експертът по ядрена енергетика проф. Георги Касчиев. Това съобщи във Фейсбук Петър Кърдижилов, член на Nuclear Transparency Watch.

Че проблема с 5 блок ще се установи догодина когато ще се види дали са се изкривили американските касети Като опущат заварките на 5 блок и не моа да спрат авариино 5 блок Ке си имами амерички Чернобил в 30 километровата зона Бех мъничък коги комунистити раздаваа безплатни противогази у селото на Курнела Как у вас дела в Софию

Я спрете да пишете глупости- ,,заварки " и прочее . За това как ще се държи материала на ,,кошницата" на американските касети и самите топлоотдаващи елементи-никой не знае с абсолютна точност . За това дали горивните пръти са изработени качествено ,първи ще разберат радиохимиците . А за деформация на касетите още е рано да се говори-трябва да пребивават доста време в този температурен режим и под неутронния поток и тогава ще се разбере. Най-лошото е, че когато се зададе въпроса-какво правим с отработеното гориво , следва мълчание . ..

но тук е пълно с дебили ,които не могат да ползват интернет. Събитието е докладванона АЯР още на 9.11.2023 г. , никой нищо не крие! Това е събитие от 6 блок, а американско гориво сложиха в част от зоната на 5 блок. но за дебилите 5 и 6 е едно и също!

Нот гут нот терибле, той уреда толкова си може, 3.6. Всичко е под контрол. Така го пиша щото чекъра иска кирилица.

На този и физиономията му е лъжлива. И колко пъти лъга за предстоящото увеличение на цената на тока. До сега винаги се е знаело поне месец месец преди каква ще е тя а сега няколко дни преди юли още не е напълно ясна. Онзи Иванов от КЕВР и той каже едно, после друго, ако някой от вас знае какво се реши последно, моля да сподели. п.с. Дир и вие си оправете тази проверка против спам, не стига че е една от най-глупавите, ми и не работи както трябва. Сложете онази, която показва една стрелка насочена нанякъде в възможност за 8 посоки и една фигурка и да се нагласи посоката на фигурката да съвпада с тази на стрелката, много по-лесно е и безопасно. Аз ли да ви уча?

е за Софийския Централен! Какво лиму разбира кухата лейка от енергетика! От юристконсулт не се става енергетик!

как 50 години работи безпроблемно тая централа и изнася ток за половината Балкански полуостров, и сега изведнъж, като решиха да "диверсифицират" и започнаха проблемите?! Ние трева ли пасем, доматите с колците ли ги ядем, не знам?

Оперативният персонал на централата се подменя често, поради пенсиониране. За 50 години бая народ се е сменил, а нови качествени инженери - от къде. Централата не може да са самоподържа и самоексплоатира. Освен това новите бокове имат проблеми.

демек професора по физика бил тъп и нищо не разбира

с лъжи на министъра от сорта на простотии "вода в дунав не е изтичала"

Еми по този начин министъра потвърди че има проблем с 5-ти блок които го заредиха с американският уран. Да точно така се лъжа като стане дума за авария в АЕЦ. Казват му че е изтекла вода в обшивката на 6-ти реактор, а той ни обяснява че не е изтекла вода в Дунав. От тук следва извода че министъра не лъже за това което казва, но избягва да говори за проблема. Следвайки тази логиката на министъра да го питат едно нещо, а той да казва истината ама за друго нещо, излиза че аварията е в 5-ти блок който го заредиха с американският уран, а не в 6-ти блок, защото министъра който не лъжа казва че ремонта в 6-ти блок върви по план. Но след като не отрича че има някакъв проблем, и след като ремонта на 6-ти блок върви по план, остава проблема да е в 5-ти блок, което и без това е ясно, но си е друго когато е потвърдено официално от министъра дори и не пряко. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.,

Нищо съществено не се е случило и няма нужда да се нагнетява напрежение и страх. НЕ знам ЗАЩО продължават да ръчкат където не им е работа?

От обясненията на Ксчиев разбрах, че става въпрос за некомпетентност на оперативния персонал. Изводите си направете сами. В ТУ-София обучаемите по ЯЕ от години се броят на пръсти. Въпросът е и кой ще експлоатира американските реактори. Най-добре да си вземем китайци.

еееее, как няма да отрича - то от първия път не се става...

нова народна поговорка: първия път не гръмнало, втори не гръмнало, е чак третия ....

Първият път не гръмнало, обаче вместо да се спрат, направили още по-голяма глупост! И вторият път се разминало, но вместо да се осъзнаят мащабана глупостта си, решили, че винаги така ще става... И третият път... отишла стоманата за вода...

Ще отрече ,как не всички са затънали до колене в американските лайна и джапат смело защото народа спи и не ги изнесе,20 самонадеяни лумпена не избрани от народа а прдставени от антинародните партий се гаврят с народа и вместо да си гледат сапуните те решиха че са разбирачи от всичко и поставиха живота и здравето на народа на карта.

Да отричаме, по стара комунистическа традиция

ПИПО

3000 кофи? Каква е тая мерна единица, кофа? Литри, кубици няма ли?

Ако се мери по американските стандарти обикновена за кофа се приемат 6 галона, което се равнява на 22.712 литра!

Имаме си метрични стандарти - нЕма нужда от американските галони......

Зная, Имперските единици не са за малоумници! За я използваш трябва и да владееш смятане с дроби, което не по възможностите на българският дебил. За това ти дадох и стойността в цифри.

ПИПО

Именно. Първият ми аналог беше с галон и от там от къде и кой пише "новината". И това само с новите американски касети, а какъв ще бъде реактора им не ми се мисли. Толкова години АЕЦ работи без проблем, подменят касетите и не било от тях. Мръсници долни.

Това което пишеш само показва, защо за 30 години в Америка си го докарал до социалната им пенция. С кофи мерят само казанджиите от родното ти село и то не това, което излиза от казана, а това което влиза в него. :-)))))))

Това е мярна единица от която разбират всички. А не само умници. Към тях е насоцена. Една кофа е десетина литра. Който не вярва да провери. И се смята лесно - по 10.

Похвално е че си признаваш, че си неграмотен трол, който е учил до второ отделение таблицата за умножение. Типичната куха задунайска кофа. :-)))))))))))

Чакам Драгомир Стойнев да се произнесе по въпроса за радиоактивните води. Да потвърди или отхвърли твърденията на Касчиев. Щото той си беше фен на Уестингхаус, а е фен и на Росатом. Може и шефа му - Овчаров. Касчиев и ДИР не са достатъчни като капацитети.

И какво общо има уестинхаус? Теча е в 6 блок.

Където кравар стъпи - трева не никне!

Боли ме онази работа за нещастниците в България!

Боли ме коя черна мамба ти го е .... в Алабама

Той, този дето го знам, че му викат Чепа е у Англия и е бояджия.

Предишната статия се намира лесно - "Всичко се е случило в рамките на херметичния обем. Ако е имало хора около отворения парогенератор, е можело да бъдат окъпани с радиоактивна вода. Тези, които я почистват, ще вземат допълнително доза натоварване"" Няма изтичане в Дунав... и в Темза няма

Опорката на ДИР за радиоактивната вода първа се оттече. Опорката на Дневник и ген. Гном за снайперистите нещо заглъхна. Остана клюката на Епицентър за щенията на ИТН: "ИНТ са поискали: - да бъде отложено с две години приемането на България в еврозоната; - настояли са да бъде приет нов закон за референдумите, който да свали прага за подписите, които са нужни за задължителното му свикване; - спешно намаляване на цените на хранителните продукти; - смекчаване на българската позиция за войната в Украйна. За да подкрепят бъдещо правителство на ГЕРБ-СДС с първия мандат от "Има такъв народ" са настоявали да получат министерствата на финансите, на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството, или иначе казано - най-ресурсните ведомства."

вместо 2-3% КЕВР ще ви предложи една нула в повече 20-30% Скок скок подскок скачай миличка маймунке

Как сте, как сте български робове? Светите ли вече кат ЛЕД-крушки? Ако не, съвсем скоро ще светнете всичките. С такива некадърни, продажни и подгъзурни на американците управници и политици ви чака нов Чернобил по-страшен и от първия! Досега в резултат на атомната авария в АЕЦ-а има изтекли над 3 000 кофи с радиоактивна вода. Живеете върху атомна бомба, хей тъпи и страхливи български робове!

Служебните на Радев Разликата е че уж има парогенератори в гьола в Белене Ама защото немаме ора Баце Оно козата си сака пръч Демек Росатом

На министър или на експерт да вярвам?

3000 кофи са около 60 куб.м. вода. Не била напускала херметичеки изолирания блок. Добре де, къде в момента е тази вода и какво смятат да правят с нея?

с бонус радиация на корем

Абе откакто краварите от Уестинхаус се навъртяха там - нещата се разсмърдяха! Абсолютно по същия начин, както с ПАВЕЦ "Чаира", която след няколко "демократични експеримента" вече е повредена необратимо (и сигурно вече никога няма да работи... Обект от стратегическо национално значение!) ТОВА Е ИСТИНАТА! Оттам-нататък каквито и свободни интерпретации и прах в очите да се хвърлят - все тая... Хората гледата, мислят и разбират...

Георги Касчиев преди няколко дни много по-задълбочено обясни какъв е всъщност проблема - че тази вода е силно корозионна и там, където се е изляла във времето ще се появи корозия, която ще съкрати силно живота на съоръжението. Няма проблем сега, но на мен силно ми прилича на несъвсем случайна грешка - да скапем и този блок, за да излезе по-бързо от експлоатация. И това не е ли риск за населението - да плащаме по-висок ток заради нечия грешка. И такава грешка дали е приемлива за хората? Заящо не се говори и обсъжда? като стана с ПАВЕЦ - след ремонта спира да работи... Самият касчиев изрази учудване защо тодзи проблем не е забелязан веднага, както са процедурите при такива ремонтни дейности, а чак след като са илзелзи 30 кубика от тази течност.

Слушах внимателно г-н касчиев! Той не твърди, че е изтекла радиоактивна вода в река Дунав. Твърди, че е имало изтичане на радиоактивна вода в съоръжение, което трябва сега да бъде щателно изчистено. Г-н Касчиев каза, че е допусната груба грешка от оперативния персонал на дневната и нощната смени, които са виновни за този теч. Министърът изобщо не е наясно за какво иде реч.

За съжаление обществото ни е толкова летаргично, че не обръща внимание на подобни 'подробности'. Започвам да се чудя доколко ядрената енергетика е по силите на страната ни.

Илядо кофи - нова мярка за радиоактивност. Само БАН-аджия може да измисли таквоз нещо и то от "старото" супер умното и супер образованото поколение. Баничаркаджията е достойна смяна!

Добре, че не обърнаха в канчета, че тогава съвсем ще ни ошашавят

От кога министър разбира и от АЕЦ? Изобщо, има ли министър, който да разбира от работата си?

Той и шефът на АЕЦ толкова разбира...

Важното е коментиращите да разбират!

Да назначат Доган за шеф на АЕЦ. Той разбира от всичко.

Някой лъже, и този някой си е за затвора!