Служебните министри са далавераджии, Христо Иванов иска само постове, готви се повторение на практики в икономиката и банките на БСП от 90-те и в ГЕРБ са под забрана "да се докосват" до евентуално бъдещо мнозинство в парламента. Това обяви пред симпатизанти в Стамболийски лидерът на бившите управляващи Бойко Борисов.

"Цялата им борба е за министерски постове, пара и власт. Някаква госпожа с 5% казала, че трябва да се пазят от дългата ръка на ДПС и ГЕРБ. Ние искаме да сме на хиляди километри от вас - продажното мнозинство, което искате да направите", заяви експремиерът в живо включване в социалните мрежи с участието на местния кмет, актива на партията и охраняващи ги частни гардове.

Борисов напомни, че и преди е казал, че "тея министри са далавераджии, че Христо Иванов иска само постове": "Партия ГЕРБ не само, че никъде не участва, забранил съм им да се докосват до тези хора".

"Като слушах сутринта Тошко Йорданов, изпаднах в паника - той каза, че техният министър е мошеник. Как утре ще излезе и ще каже, че не е мошеник?", заяви още лидерът на ГЕРБ, като добави, че задочно е предупредил Слави Трифонов, че "тези реформатори" ще го оставят "точно по средата на реката".

"Казах му на Слави Трифонов през медиите преди 20 дни - аз на тези реформатори съм им сърбал попарата. Ще го оставят по средата на реката", коментира бившият премиер.

Все пак Борисов изрази надежда да има правителство, защото иначе "ще има половин млрд. пари безплодни" за трети парламентарен вот след президентския. "Гответе се за тежка зима и се запасявайте с хранителни продукти", призова бившият премиер.

Той отбеляза и че не приема критиките на служебния премиер Стефан Янев към направеното от ГЕРБ по линия на бюджета и държавните разходи, при положение, че добавките за пенсионерите, помощта за бизнеса и строенето на пътища са необходими.

"ИТН и ДБ първото, което направиха, е да се хвърлят върху ББР (...) Слави защо се отказа от тази банка - защото има 1,3 млрд. лв. пари в нея, за да я купят, трябва да извадят още повече пари. Сега битката е как да я източат - с подставени фирми уж за ИТ да дават 5-10 млн. необезпечени, ще източат няколкостотин милиона - обиграната схема на БСП през годините", обясни Борисов.

Той видя рискове от злоупотреби и в Плана за възстановяване, където има 1 млрд. лв. за соларни паркове, а няма пари за АМ "Хермус" и за Северозапада.

Най-виновен е Румен Радев и това ще го видите още в следващите дни - как прикриват нещата", подчерта Борисов, който преди своето експозе изслуша местни активисти на ГЕРБ, които по думите им са били обект на репресии около последния парламентарен вот.