От 1 януари 2019 г. ще вдигнем заплатите в бюджетния сектор с 10%. Това заяви премиерът Бойко Борисов във Варна. Утре това ще го говорим на заседанието на Министерски съвет, разговарял съм с финансовия министър Владислав Горанов. Това увеличение ще повлече и всички останали сектори, каза Борисов. Според него когато се работи на парче за полицаи, военни, съдебна охрана, учители, остават някои сектори, които все едно не са важни. Разчетите го позволяват, заварихме 3,7 дефицит, сега има излишък. Щом комунистите не са власт, няма дефицит в бюджета.

Относно изказването на Волен Сидеров, че се крои заговор срещу правителството и в отговор на въпрос успял ли е премиерът да преодолее съпротивата в партията и такава външна за тримата министри, Борисов каза, че вътре в ГЕРБ никога не е имало такава. Той обаче каза вижте как се синхронизират БСП и президента. Това е чул Волен Сидеров. На мен ми е най-мъчно, че ги сменям тези трима министри. Най мъчно ми е, че ги сменяме, аз съм ги отгледал от деца - Московски, Нанков...ние не сме БСП. Изненади не очаквам при гласуването в парламента, каза още Борисов. До оставките се стигна заради злощастната катастрофа в Своге, където загинаха 17 души. Гласуването на оставките ще се състои в четвъртък.

На въпрос ще има ли и други промени в кабинета, премиерът каза: "когато има ще ви кажа". Той не отговори на въпроса кои са ресорите, които изостават.

Помолен да коментира думите на президента Румен Радев, че сега не е моментът за предсрочни избори, но е нужна промяна, Борисов заяви забележете президентът каза, че сега не е момента, но ако дойде една нова партия, защото сега всички не стават. Другата партия ще е толкова партия, колкото тази на Бареков, лаконичен бе Борисов.

Борисов се срещна с националния ни обор по волейбол, както и с треньора Пламен Константинов в "Двореца на културата и спорта" във Варна.

Посещението бе във връзка със започналото Световно първенство по волейбол, на което страната ни е домакин съвместно с Италия.

"Инвестирахме над 350 милиона лева в изграждането и ремонтирането на спортни зали в страната. Средствата, които се дават за спорт и спортни съоръжения са важни, за да се мотивират децата", сподели той.

Борисов посети Варна и се срещна с волейболистите

Снимка: БТА

Снимка: БТА