Парламентарната група на БСП "се пръсва" из страната, на семинар в разложкото с. Баня червените са изработили конкретния график.

Ще търсим максимално широко съгласие, надпартийно, българско по теми като демография и икономика, заяви на брифинг за медиите Нинова в с. Баня, Разложко, където червената парламентарна група и Изпълнителното бюро се събраха на семинар.

Предлагаме разговор за бъдещето, а не партийна свада за настоящето, разговор за това какво следва след ГЕРБ и патриотите, заяви Нинова.

"Тръгваме на срещи-разговори в цялата страна с амбициозната задача да се срещнем с максимално много български граждани, различни, всеки- който с каквото може, да ни помогне за окончателното изготвяне на наш вариант на "Визия за България", обясни тя. Нинова подчерта, че няма нужда да се обяснява на хората че живеят зле, че държавните институциите не работят, че има корупция, че здравеопазването се разпада. "Оттук нататък нашият разговор е - какво след ГЕРБ и Патриотите, разговор за бъдещето", подчерта тя.

Помолена да коментира последните скандали в управляващата партия лидерът на БСП заяви: Борисов и Цветанов са на финала, ние сме бъдещето.

Лидерът на БСП даде пресконференция в с. Баня

Снимка: БСП

По повод оценката президента Радев, че в момента нови избори не са алтернатива, Нинова заяви: Уважаваме мнението на президента, той е институция, има своето мнение, което не съвпада с нашето. Различията ни с Радев не са драма.

Социалистите са одобрили законодателната си програма за парламента.

Те са готови с четири законопроекта - за управление на държавните предприятия не по бордовашки, партиен начин; за наследството на тракийските българи; за защита от домашното насилие; за защита на българското производство и срещу двойния стандарт на храните.

 

По време на семинара на социалистите в Баня

Снимка: БСП