17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ясно е, че подобни "новини" представляват PR с цел печелене на избори! Сега по същество: В тая държава в момента не е нужно нито да се увеличават заплати на чиновници, нито да се увеличават пенсии, нито да се увеличават каквито и да било държавни разходи, тъй като държавния сектор е нереформиран и паритe просто се крадат и потъват като вода в пясък без никакъв мултипликационен ефект върху икономиката! Нужно е единствено и само :СЪЗДАВАНЕ НА ПО-ДОБРИ УСЛОВИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС, РЕД И ЗАКОННОСТ!!! Ако продължаваме така след 10 г. в тая държава ще живеят само държавни чиновници /във всичките им разновидности/, полицаи, хора над 70 г. и цигани! Няма държава в Европа с такава диспропорция в заетостта - 500 хиляди работещи на държавна издръжка при 6 млн. население и 2,3 милиона общо икономически активно население!

Най-важни са пожарникари и полиция, нали Бочка! Ей ти лисицо червена.

Лъже! 10% ама не за всички. Едни могат да си смодададат 100 % а други, респективно, - 0%. Иначе казано: Едно рамо за нашите хора, че идат избори! И един въпрос: Защо народното събрание си начислява средни заплати за страната, като отговаря само за бюджетните заплати?!

Гледам му снимката и си мисля. Колко хубави свине бяха убити в България защото уж имало чума.

като дойде икономическата криза в Европа, друга песен ще запееш! Има криза, няма пари, спреха ни еврофондовете.......

Да се е-а у дневалния, за дето написах Винету!

паметна плоче в най скоро време.Докара народа до просия.

може и паметник преживе!

Вие вдигнахте цените на всичко, ток, вода, парно, горива, газ, акцизи, данъци, здравни и социални, винетки, тол такси.... това вдигне ще ни го изкарате през душите.....

Някой чете ли написаното?

Бойко,добре имаш пари,но те са от нашия джоб-данък сгради,данък МПС,ДДС върху храната и т.н. ХАЙДЕ ОБЯСНИ МИ КАК ДА ЖИВЕЕМ СЪС 207,60ЛВ.ПЕНСИЯ ЗА 33-45 ГОДИНИ УЧИТЕЛСКИ СТАЖ,СЛЕД КАТО вАШЕТО шВЕЙЦАРСКО ПРАВИЛО ПРЕЗ 1999-2003Г. НИ ОПРЕДЕЛИ ТЕЗИ ПЕНСИИ.Какъв бе средния доход,какъв е сега.3% върху 100 и върху 1000 са различни пари,нали... КРБ ИЗИСКВА СПРАВЕДЛИВОСТ-ХАЙДЕ ПИШИ МИ КЪДЕ Е,ЗА ДА Я НАМЕРЯ.ТИ"ГОРЕ",ДОБРЕ Я ЗАМИСЛЯШ,НО "ДОЛУ".............СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ---"..БАТЕ БОЙКО ТАКА НАРЕДИЛ".ХАЙДЕ припомни си какво ни учеха в НШЗО: "Когато се завърти голямото колело,малките изхвърчат...."Искаме закон, според който да се спазват всички закони в страната,правова държава сме.Крумови закони за тези,които не спазват законите,дори и за съдиите.

Смешна история, трагична, щото съм Българин.... Увеличават се заплатите на хора дето работят по процеси от 1991-ва година. Основно на хартия, без никаква връзка с останалите териториални звена на самия отдел :) Това елетронни нещица, системи, бази, връзки - няма такова нещо - Богота са по-напред от нас... Колко държавни хрантулници де не вършат за 5 стотинки работа има - не е истина.. Вдигайте, щото идат избори.

Хубавеца Бочко иска да купи бюджетарите с 50-100 лв.месечно.Дали си вярва ,че 430000 човечета от Бюджетният сектор ще се вържат на тази далавера и ще му станат симпазтизанти? Нада ли.

Не си прав БГ избирателя е глупак и ще продължаваме Заради такива сме наи бедните в Европа

Браво другарю Борисов.

Да те вдигне рогатия!

При липса на пари за здравеопазване, за трансплантации,хиляди майки за болните си деца, стотици хиляди стари хора, липса на инвестиции за откриване на работни места и още колко нерешени проблеми пак заради липса на пари и сега: ОСИГУРЯВАНЕ НА ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ОКОЛО 400ХИЛЯДИ х 3-4 ЧЛЕННИ СЕМЕЙСТВА ЕТО ТИ 1,5 МИЛИОНА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ЗА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ В ПОЛЗА НА ГЕРБ! ТОВА Е НАЙ-НАГЛОТО "ЗАКОННО" КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ - ЗАПАЗЕНА МАРКА НА ГЕРБ И НА ГЪРБА НА ОСТАНАЛОТО В БЪЛГАРИЯ НАСЕЛЕНИЕ! ДОЛНИ УБИЙЦИ НА БЪЛГАРИЯ!!!

Драги му костовисти и антикомунисти. Докато вие се опитвате да унищожите ГЕРБ нека си предскажа какво ще се случи успоредно с това под носа ви. 1 : Руската пропаганда ще продължи да рекламира радев в жълтите ФБ групи и в пеевските вестници 2 : Тролвете ще изкарват радев моралния герой във всяка ситуация 3 : Радев ще направи партия 4 : Простия матриал гласувал за бареков ще се пренасочи към партията на радев, плюс червените бабички които се възбуждат като видят униформа 5 : Партията на радев ще спечели солиден процент и коалирайки се с бсп и дпс ще има пълно мнозинство, а не крехкото на златния пръст 6 : Всички пари от магистрали, метро, реформи в бдж, саниране, увеличение на заплати и пенсии ще бъдат пренасочени от новото правителство към джобчето на путин. 7 : Държавата ще бъде окрадена с 10-20 милиарда пред ЮП и Белене

Не разбираш ли, тия ти бъркат в джоба бе будала заблудена! Спри да се кланяш на тази мутренска Бойково- Цветанова партия! Осъзнай се !

Явно ти ,,г" си % от некачественият и прост човешки материал в България.Въпрос е гъто/г/какво прикрива говедо ,говно или гьонсурат ?

Търкаш ли талончета от националната лотария ?

Ако Бацето мръдне с двеста лева тавана на пенсиите ще съм по-доволен. Пак няма да гласувам за неговите (от номенклатурния му списък, от резервната пейка, от номенклатурата на американската амбасада и т.н и т.н.) А сега хем ми взима 150 лв от пенсията, хем се прави на велик. Ще направи стадионЧЕ..... Интересно като си говори с авери-почитатели или зависещи от него не се ли замисля как могат да изглеждат думите му?

Ще им ги вдигат щото те са малки и сами не могат!

Ако увеличението от 10% е 1,1 млрд. лв, значи издръжката на чиновниците годишно е 11 млрд. лв. А ако те са 433 000 на брой, както официално бе обявено, това означава, че средната им год. заплата е 25 404 лв., или средно на месец чиновниците получават 2 117 лв. Тази средна заплата на чиновниците, сравнена със средната заплата за страната, която е 1 077 (според НСИ), е близо 2 пъти (197%) по-голяма от нея. Ако тази средна заплата на чиновниците, предимно софиянци, се сравни със средната заплата, например, на русенци от 852 лв., или на видинчани – 669 лв., (според НСИ), се вижда, че чиновниците вземат около 2,5 пъти (249%) по-много пари от хората в Русе и 3,2 пъти (316%) по-много от хората във Видин.

А в съдебната система минималната РЗ е равна на максималния осигурителен доход! Пълен абсурд!!!

Много хора ще се продадът за обещание за 10% и няма да го свалят тоя лъжец, още ли му вярвате?

Няма проблем да вдигне заплатите с 10, а дори и с 20%! НО! Но е лудост да има бюджетен сектор с 800000, да 800000 работещи в него! Това е абсурд и прецедент в световната история! 800000 търтея, които по сметките на един друг палячо от преди малко ни излизат 10 милиарда лева годишно!!!!! Това са разходи само за търтеите! Но търтеите са и всичките гласоподаватели на едни определени хора, затоева скоро очаквайте администрацията да стане милион!

Досега взимах 1300лв. сега с тези 10% ще взимам 1430лв. може би.Кога ще ги стигнем европейците с тези 10% увеличение?

Ще ти стигнете когато ви намалят 10 пъти... Когато започнете да работите и когато се отчита реално свършеното, щото сега сте малко в тъмния сектор :)

Борисов заплатите в частния сектор и да иска, не може да вдигне. От доста време заплатите в бюджетния сектор не са пипани и е редно да се вдигнат малко, за да се догони инфлацията. На когото заплатата му се вижда малка да ходи при друг работодател, да ходи да работи в чужбина, да си прави фирма и да печели колкото си иска :)

От повишение с 10 % на практика се получава че те все едно ги е освободил от данък доход 10%. Данък който ще го избият от нас дето наистина работим и произвеждаме.

Г-н Борисов най-големият проблем в администрацията, е че там има много некадърници на високи постове и че има много голямо неравенство в заплащането. И като вдигнете с еднакъв процент всичките заплати. Бедните стават по-бедни, а богатите стават по-богати. Проблемите на държавата са корупцията и некадърността, които вървят заедно ръка за ръка. Голямото неравенство в заплати и пенсии. Неравенството е необходимо, но когато е над 6 като при пенсиите и над 10 при заплатите на чиновниците е вредно. Другият проблем е данъчната и осигурителна система, които усилват неравенствпто.

За него е важно да спечели изборите, какво значение имат неравенствето и некдърността?! Колкото повече неравенство и проблеми, толкова повече ще му висят пред вратата учители, лекари, полицаи, военни и т.н. Колкото повече некадърници, толкова повече зависимост от тия дето ги назначават и държат на работа. Некадърния чиновник е верен човек и мутрите са много наясно с това.

Тази държава не е само чиновници, учители, полица, военни и пенсионери. Ако ГЕРБ и БСП продължавате по този начин. Скоро няма да има откъде да идват заплатите/пари/ на тези гласуващи за вас търтеи. Относно тримата сменени министри г-н Борисов, отиват си зашото са некадърни и не могат да си вършат работа за което са били назначени. И защото, не само че са безполезни, а дори са вредни за народа. Според мен трябва на такива доказано провалили се бивши министри, депутати, кметове, общински съветници и висши чиновници да им се забраниява със закон. В период от 10 години след "уволняваннето" отново да заемат министерско кресло, да работят министър, депутат, кмет,... . А най-добре да бъдат изпратени в частния сектор или колцентровете за приемане на сигнали и оплаквания от гражданите на министерствата, агенциите, общините. За да видят какъв е резултата от работата им.

Пишете си тук,не му пречите!Какво драскате ,бре!?Улиците са ваши!Вижте гърци,румънци,испанци ако щете!Който не е доволен-излиза на улицата!Но българина не е такъв,за съжаление!....

"Цените след 1-ви януари ще ги вдигнем с повече от 10 процента.За това разбира се няма да информираме предварително простолюдието,а до следващата година все ще измисля как да ги излъжем."

Пусни им мухата на шараните и да се надяват, че нещо ще се промени от 01.2019г..... Така лъше всички, но простия ни народ вече не може да чете между редовете. А и ГЕРБ си остават водеща партия, защото простия електорат гласува за него...... После няма да ревете. Човек трябва да се бори за придобивките си, а не да чака преялите мутри да му подхвърлят едно парче хляб или кокалче като на кучета!

Като не ви харесва ефективността на държавния апарат излизайте на улицата и протестирайте бе тиквеници.Ама за улицата трябва кураж какъвто нямате. После искате промяна..ще я видите на куково лято.

Една от популярните дефиниции за КЛИНИЧНА ЛУДОСТ е : Да повтаряш едно и също действие, очаквайки различен резултат. явно народът на България не е клинично луд, щом не се хвърля постоянно в безсмислени протести, водещи в най-добрия случай до замяната на една престъпна партия с друга ...

Тиквата е зокнтрил поне 160 кг. Това явно е от това, че много работи, неуморно, без отпуск вече 17 години. Време му е да го пуснем в дългосрочна отпуска и повече никога да не връща, защото омразата ни към него расте по геометрична прогресия. Такава мръсна гад, ако се роди някога, то Бог няма да позволи да се отгледа.

Служитилите в бюджетния сектор са в голямата си част гербаджии.Администрацията през последните десет години беше раздута като цирий и целта беше една.Да се печелят изборите от ГЕРБ.Сега БОКО е в паника и ще увеличава заплатите на калинките и герберунгелите пак със същата цел-да дойде БОКО 4.

Това е нагло - по този престъпен начин да се прахосват парите на данъкоплатеца с цел бъдещо печелене на избори, които се очакват напролет!!! Известно финансово правило е, че заплати се повишават там, където има резултат от дейността! Каква е ефективността от работата на държавния апарат в България? Защо държавата ни е на последните места във всички негативни европейски и световни класации??? Защо се продължава с тази престъпна политика на насочване на ограничения обществен ресурс в нереформирани и лошо работещи сектори??? Защо само се говори и симулират реформи и нищо не се прави за да се промени това статукво??? Кога държавния апарат, който по последна статистика достигна 30% от заетите в тая държава ще започне да плаща осигуровки???С тази продажна политика ще прогонят всички работоспособни и успешни хора от България, създаващи национален доход!

Кога лентяите ще си заплащат на 100% осигуровките ?

Ама той не е дошъл от любимата ви администрация ,а от това което са изкарали хората в частния сектор. За МОЛЯ това бъдете така добри да не му слагате ръка и да не се разпореждате с него все едно ви е бащиния, а се погрижете за ВСИЧКИ БЪЛГАРИ! Нашата квартална улица не е ремонтирана от 20 години, някои от дупките са с по над 15-20 см, в кварталното ни училище децата мръзнат и седят на изпочупени столове от още от наше време ,въздуха който дишаме всички е отровен, а задръстванията превръщат всеки фудболен мач или посещение на високо ниво за нас обикновените в поне още един час в трафика към обичайния поне един. Благодаря!

Тръгва на избори с чуждите пари.

Избирателите на ГЕРБ са сигурни -чиновниците ( над 500000 и техните семейства), санираните и разбира се, циганите.

И всичко това с парите на всички данъкоплатци.

Избирателите на ГЕРБ са сигурни -чиновниците ( над 500000 и техните семейства), санираните и разбира се, циганите.

Този някога ще се обръсне ли, за да заприлича на нещо. Но мутренските времена нито са си отишли, нито са напуснали управляващите. Отврат. Ако не крадяха, като за последно, щеше да може да се живее нормално.

Почна агитацията за предсрочните избори през май 2019

Кога ще вдигнете пеHсийте???

Пенсионерите не са избиратели на Тиквоний Тъпи. Вдига заплатите на своите избиратели.

A PENCIITE???

Доказаният от съда лъжец пак говори глупости

От 01.01.19 инфлацията отдавна ще ги е глътнала тези проценти , недей лъга народа като бабичките с пенсиите догодина !

Нали купуването на гласове е престъпление ? Борисов надмина себе си ! Този път купува гласове с парите на всички Вас! Все пак избори предстоят !

На практика Боко вдига заплатите на тези дето взимат по 1300-1500 лв и работят във фейсбука цял ден. Като се пресметне 10% се получават едни още 130-150 лв на всеки. Тоест подарък да си платят поне тока или парното, а пенсионерите да умират с 200-250 лв. Всъщност ги плаща с наши пари. Тоя негов електорат ни излиза много скъпо на нас и май скоро че го наритаме.

Бай Бойко гласи да плащаме по 12 лв. допълнителна здр. осигуровка!!! А дрането с ДДС-то ще продължи, докато царува Уморения монарх: Горанов: Докато съм министър, няма да има диференцирано ДДС "Министърът на финансите Владислав Горанов обяви, че се обсъжда модел за въвеждане на здравна застраховка, която да покрива медицинските дейности на стойност над 700 лева. Горанов обаче посочи, че не е ясно дали този модел изобщо ще види "бял свят". "Моделът, който теоретично се обсъжда, е, не да доплащате при услуги за над 700 лева, а тогава да се активира застраховката, за която ще се плащат допълнителни 12 лева. Тезата на някои експерти е, че в момента се доплащат много пари под масата", обясни финансовият министър пред NOVA телевизия. Горанов прогнозира, че бюджетът няма да приключи на дефицит. "Що се отнася до перспективата за следващата година - колкото по-богати ставаме, толкова повече ще се увеличават цените. Повишаването на цените на петрола, ще доведе до повишаване на цените на енергоносителите. Това оттук занапред винаги ще е така. Цената на природния газ ще расте година след година. Това е ограничен ресурс и е неминуемо", коментира Владислав Горанов Той бе категоричен, че няма да има намаляване на ДДС във времето, в което той заема настоящия си пост. Според него по-ниската стойност на този налог не дава гаранция за спад на цените." България е единстевнаат държава БЕЗ диференцирано ДДС. Дерат материала и позлатяват колячите...

И ще ви увелича данъците, защото ГЕРБ е Робин Худ взема от богатите, граждани и дава на горката администрация

Кога ще вдигнете пемсийте, айдуци?

Като увеличите заплатите им, ще започнат ли да си плащат реалните осигуровки за здраве и пенсия или пак ще са на хранилка? Че на тях от цялата заплата им удържат пари колкото за еди сносен обяд!