Десет красиво изрисувани яйца подредиха пред кметството в Пловдив преди празника Великден. Това е едно от любимите места на пловдивчани за разходка и снимки за спомен.

Вижте снимки >>

Снимка: БТА

Писаните яйца са с големина от 70 см до 1.20 м и са изрисувани от талантливите ученици от двете художествени училища в Пловдив - НХГ "Цанко Лавренов" и Националната гимназия за сценични и екранни изкуства за предстоящите празници.

Снимка: БТА

Освен традиционните за Възкресение Христово символи - кръст, икони, гълъб, дори трънен венец, в красивите картини място са намерили и символи и знакови места от Пловдив - Античния театър, църквата "Света Богородица", паметникът на Съединението, Стария град и Хисар капия, кв. "Капана" и неговите знаменца, Сахат тепе.

Снимка: БТА

Миналата година, яйцата бяха изрисувани от известни пловдивски художници, членове на Дружеството на пловдивските художници. Тогава в инициативата се включиха Венета Маринова, Моника Роменска, Иван Чакъров, Деляна Димитрова, Жорж Сопаджиев, Снежана Фурнаджиева, Минчо Панайотов, Цвета Марова и Данчо Григоров.