Преди няколко дни Волен Сидеров даде срок от две седмици на ръководството на телевизията да свали емисията от екран. Днес съпартийците му издигнаха плакат с надпис „Атака казва: До падането на турските новини остават 12 дни". Цифрата ще бъде сменяна всеки ден, като часовник ще отмерва времето.

Ако БНТ не спре новините на турски, Сидеров заплаши с всекидневни протести пред сградата. От „Атака" заявиха, че след изтичането на ултиматума ще внесат в националната медия подписка, за която твърдят, че изразява мнението не само на партията, но и на много български граждани.

Кампанията на Волен Сидеров срещу новините на турски език започна още в края на 2009 г., когато той настоя да бъде проведен референдум дали да бъдат премахнати. Първоначално премиерът Бойко Борисов одобри идеята, но след последвалите веднага бурни реакции от обществени организации и политици, той оттегли подкрепата си. Самият президент Георги Първанов дори заяви тогава, че Борисов е влязъл в капан.
Скандалът обаче се разрастна, след като само два дни по-късно последва протесна нота от Турция, откъдето настояха България да спазва човешките права. Наложи се Борисов да увери в телефонен разговор турския министър-председател Реджеп Тайип Ердоган, че правителството ще намери най-доброто решение на проблема.

Тогава от БНТ категорично отказаха да свалят новините и те продължават и досега.

Междувременно през март миналата година наши изселници в Турция започнаха подписка с искане за 24-часов телевизионен канал в България, който да излъчва на майчиния им език, вместо 10-минутните новини на турски по БНТ.

Утре, в сутрешния блок на БНТ, ще се проведе публична дискусия „за и против” новините на турски език, съобщиха днес от телевизията. Гости по темата ще бъдат Волен Сидеров, председателят на СЕМ Георги Лозанов и Бойко Станкушев - член на УС на БНТ.

По-рано днес пък "Атака" беше в центъра на друг скандал, но този път в парламента. Волен Сидеров предизвика бурни дебати, в които се стигна до остри реплики, след като предложи 17 май - денят на клането в Батак, да бъде обявен за Ден за геноцида над българите в Османската империя. Мнозинството депутати обаче не приеха декларацията на партията.