Коментари - Опасност от по-голям пробив: Русия усилва натиска в Украйна | Днес.dir.bg

Опасност от по-голям пробив: Русия усилва натиска в Украйна

Американският пакет с помощи няма да разреши този проблем, пише DW

Обратно в новината

Коментари - Опасност от по-голям пробив: Русия усилва натиска в Украйна | Днес.dir.bg

Коментари

Фашизма в европа отново ще бъде профилактиран , а източникс ФАЩ ще бъде карантиниран завинаги !

Фашизъм има в просташката кочина на плешивата кремълска маймуна, самообявила се за "цар"

Иронията е, че колкото по-бързо Масква напредва, толкова по-бързо ще се включи НАТО. Европа заяви много ясно, че няма да допусне Украйна да бъде превзета. Просто ще трябва всички да ставаме войници и да се бием на фронта. Третата световна война е неизбежна. Така, че тролската радост ще трае кратко, защото те самите няма да има местенце на земята, което да е безопасно и няма да избегнат военната служба.

Стой си в Денвър и не давай повече мнение за войната в Украйна. Украйна днес има един шанс - да се съгласи на неутралитет, демиталиразиция и денацификация и остане като държава без Крим, Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. Или да загуби Харков, Одеса, Днепропетровск и всичко източно от река Днепър. Остатъците да си ги взема НАТО заедно с бандеровците от Лвов и Кийв.

И защо Украйна трябва да избере неутралитет - щото така е решила плешивата кремълска вулва ???? Ами Украйна не може ли сама да избере своя път на развитие, ами ще се съобразява с мнението на русите гниди ....

СЛАВА НАЦИСТКА УКРАИНА

Украйна преминава в тактическо отстъпление на запад, разчитайки на това че Земята е кръгла. Вървейки назад ще стигнат по-лесно до Крим.

Две години минаха в СВО-то и всичкото западно стратег, аналитик и критик така и не разбраха какво точно правят руснаците. Това, освен всичко друго, е и много радващо, а пък мен ме радва от сърце и душа!С една дума Кеф! Все така да продължават да не разбират, но да изписват километрични мат'рияли в които си задават тъпи въпроси и си отвръщат с още по-тъпи отговори. А Кримският мост вече няма това значение както имаше преди да направят сухоземната връзка.

За нас надежда и радост :)

БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ С РУСИЯ

“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….” Русчук, 1-й Март 1886 г. Захарий Стоянов

"...шансове за нанасяне на решителен удар от страна на Украйна все пак има. Според него такъв повратен момент може да настъпи през лятото, ако с помощта на ракетите с голям обсег на действие Украйна нанесе координиран удар по Кримския мост. "Унищожаването на тази незаконна структура ще бъде голям символен удар срещу Русия". И фюрерът вярваше до последно. Нашите евроатлантици също.

ДРОГАТА МИ СВЪРШИ КО ДА ПРАЯ?

Яж зърно

ПРОБВАХ ДА ШМЪРКАМ ЗЪРНОТО, НО НЕ СЕ ПОЛУЧАВА. ОТЧАЯН СЪМ!

ФАШИСТА ЗЕЛЕНСКИ ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИ ЗА ИЗВЪРШЕНИЯ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ

И ти ина ще си платиш, като ти набуча рязаното бутало без сегменти в анала .... Ще има да викаш - Чок яша, Кемал паша!

Положението, вместо да се влошава, става безнадеждно... Докато се занимавате с глупости като "Олександър", "Олха", "Серхий" - все повече ще се влошава положението...

Едно е сигурно - след края на "сво" на путака, повече зараза наречена пРоссия НЯМА ДА ИМА !!! Индия преди дни им би шута на смешните жалкари - мизерните поданици на "цар" путак първи - късото фаше !

ама ако загубиш ще ти отрежа топките и ще те накарам да си ги изядеш...

Не разбрах ние за какво да се опасяваме...да се опасяват в Украйна,,,

Всеки трезвомислещ и свободен човек може да помогне както на Украйна, така и на България, като разобличава в социалните медии, вкл. и в този сайт наглите лъжи и циничните оправдания на Путин и неговата шайка за тази подла, безсрамна, гнусна война. Заедно да се противопоставим на пропагандата на фашиста Путин (капиталнационалиста). Но, разбира се, това трябва да се случва спокойно, елегантно, с необходимата ирония или сарказъм към Путиновите тролчета и предатели на българските интереси.

По полека бе педал, ще се задавиш.

За рекламации към Борето Жонсън!

Ако е трезво мислещ , отдавна щеше да разбере , че положението на усрайнците е безнадеждно. До като има такива тикви да вярват че усрайна ще победи Русия ......,а моля за извинение , вие сте евроатлантици .

Къде се скрихте български атлантици ? Няма ги и шефовете чехльо и еврейчето и оная с парфюмчето

Това няма как да се случи, защото всички ние, цялото прогресивно човечество не можем да си позволим това и ще окажем на гордите войни на светлината толкова помощ, колкото е необходима за да отстоят своята родина, явяваща се люлка на цивилизацията от посегателствата на потомците на Ордата.

Я иди и ти да станеш от светлината а? Що драскаш тука? Отивай. Какво чакаш?

Тоз месец съм им събрал на укропите 100 капачки, от бира :)

Русия може да отиде и до Брюксел на гости на Урсула

да идва бе, кво чака!

Кримския мост бил "незаконна структура" хаааааааа ха ха ха ха

Такъва мост в действителност няма, той е създаден в студията на Мосфилм.

Русанците са обречени на неуспех защото не са щастливи

Да е жив и здрав Брендо, че държи укропите доволни и усмихнати, дори в окопите :)

жителите на Бангладиш са най-щастливи на Земята. Сигур ги оакват невиждани военни и икономически успехи.

Антъни Блинкен: Русия показа невиждан в историята темп на производство на оръжия – и заслуга за това има Китай Руските отбранителни заводи произвеждат оръжия с невиждата в историята скорост. Това подчерта държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в рамките на провеждащия се в Саудитска Арабия Световен икономически форум, става ясно от съобщение, публикувано на официалната интернет страница на американското външнополитическо ведомство. "Ако погледнете какво направи Русия през последната година по отношение на производството на боеприпаси, ракети, танкове и бронирани превозни средства, ще видите, че тя ги е произвела по-бързо от когато и да било в съвременната история, включително по време на Студената война. Как успя да направи това? Благодарение на доставките на значителни обеми на микроелектроника, оптика, главно от Китай“, обясни Блинкен. БУКВАЛНО НА БЛИНКЕН, БАЙДЪН, СТОЛТЕНБЕРГ И КО. ИЗВРАТЕНЯЦИ ИМ Е СПЕЧЕНО ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКОТО ГО...О. БЪЛГАРИЯ ОЩЕ СЕ НАБИРА КАТО ГЛИСТ НА БУЦА И СЕ ПИШЕ ФАКТОР В “ПОБЕДАТА“ НА УКРАЙНА. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ВЛЯЗАТ В ЧАС НАШИТЕ ПОДЛОГИ И ИЗТРЕЩЯЛНИЦИ С УКРО-НАЦИ ЗНАМЕНЦА НА ПРОФИЛИТЕ СИ.

Блинк, какво от казаното от Блинкен не разбираш? Какво те затруднява?

Въпроса е, кое ти не разбираш?

Дръжте се руски момчета! Днес пишеше и за успехът ви в Часив Яр. Не смея да ви изкажа хвалебствия докато не приключат нещата във ваша полза окончателно.

Долу Путин да живее свободата

И кастрация преди евтаназията няма да е достатъчно да се отмие отпечатъка от прогнилата ти психика с прикачена уста към нея.....

В аналите на укропите, направо ще ги разцепят :)

Путин вместо Украйна ако беше нападнал Афганистан, сега за Деня на Победата руските войски щяха да маршируват в Кабул!

крайно време е усрайната да вдене че не е държава оти хрушчоф им даде статут на отделна република у ссср и да си бъдат руска губерния квато винаги са били.... а понеже са и тъпи и алчни си мислат че ако са американска губерния та ше прокопсат.... до последния украинец... не останаха много

Казват, че втората световна война, германците толкова бързо бягали, че русите едвам ги стигали.

СЛАВА РОССИИ

Долу човеконенавистния СССР поробващ дърважи . Долу сектантския комунизъм .

Долу, горе, ма се свърши със свинерайха :)

Вашингтон е готов да преговаря с Русия по украинската криза, заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен. Той се надява Украйна също да присъства на дискусията.

Кое е тоя Блинкен да не е тоя който го посрещнаха на летището в Китай само заместник кмета на Пекин без червен килим ...

"Украйна обяви, че е трябвало временно да изтегли от фронтовата линия танковете "Ейбрамс", предоставени от САЩ, тъй като са се оказали твърде уязвими при руските атаки с дронове." И каква стана тя?

Още по време на последната война в Карабах! Тогава за пръв път се сблъскаха танкове срещу дронове!

Да де ама сега стана очевидно за всички. В Карабах мина набързо и не му се даде гласност. Сега обаче се видя много ясно и бързо.

Дроновете сега са незаменими!

Че да се вържеш на тъпата западна пропаганда, че "Украйна имала шансове за решителен удар" ! То и аз имам шанс да стана президент, теоретично, нали !

Украинското правителство е изпратило известие до Съвета на Европа, че отменя голяма част от членовете на Хартата за човешките права на територията на страната. Отменят се и гражданските права. Могат да нахлуят в дома ти да те арестуват и изпратят на фронта. Не можеш да се защитиш защото нямаш права. Могат да те заселят където пожелаят и да ти отнемат жилище, автомобил ................... всичко нямаш права.

Застрашено е съществуването на страната, нейната независимост и териториална цялост! Всички права от по-нисък порядък могат да бъдат ограничавани, за да бъдат защитени тези от по-висок порядък! Пример, по време на Ковида правото на свободно движение, на свобода на словото биваха ограничавани, за да бъде защитено правото на живот, като право от най-висок порядък! Навсякъде, където е застрашена независимостта, свободата, всички индивидуални права могат да бъдат ограничавани.

Верно ли? Я да видим - цитираш ковид забраните за свободно движение а те са за да не се разпростванява зразата. Тук за какво е забранат? Какво ще се разпространи? Свободата на словото? При ковида го оправдаваха за да не се създава паника. Тук за какво е? Да не чуват какво се случва с тая война? Значи може да се ограничават индивидуални права щото била застрашена свободата? И това кой го реши? Ти ли? Кой ти даде право да решаваш това от МОЕ ИМЕ? кОЙ СИ ТИ, ЧЕ ДА РЕШАВАШ ТОВА ВМЕСТО МЕН?

Само Суверенът на една държава може да даде това право, никой друг! Той определя, кой ще го представлява, избирайки от негово име кой да защитава свободата му, независимостта му, териториалната цялост на страната му! Много хубаво го каза, може да се ограничават индивидуалните права, щото е застрашена свободата. Това го решава само определеният от представителите на Суверена! От твое име аз мога да посочвам кой да те представлява, само ако ти се откажеш това си право и доброволно го предоставиш на мен!

Какви права очакват укросвинете в свинерайха? Единствено им се полага да умрат!

Интересно как ще стане тая работа със суверена като на зеления тъпак му изтече мандата след месец? Или и отнемането на правото на суверена да избере кой да го представлява може да се отнеме щото било застрашено .......!

"Хе хе хе, а според теб Путин в момента не прави ли каквото си иска на фронтовата линия? И не само там, като гледам как ЕСС изпадна в рецесия и Русия задмина ФАЩ по икономически ръст?" Това те питах, навремето Брежнев не правеше ли каквото иска на фронта в Афганистан? Целият Афганистан беше окупиран, включително и столицата Кабул. Ама чудо не стана, постоя си за малко съветската армия там и след като изпотрепаха сума ти млади момчета, се оттегли!

Абе дали СССР не стояха до разпада си в Афганистан, да ни припомниш ? И може ли да ни припомниш след като се изтеглиха, колко време просъветската власт удържа сама натиска на талибаните ? И накрая да сравниш с изтеглянето на САЩ, който не сме разбрали да са се разпаднали, нали ? Хайде напъни и втората мозъчна клетка, да те видим !

Ще припомня, че СССР не стояха до разпада си в Афганистан, а постсъветската власт веднага сдаде багажа. САЩ не са се разпаднали, така е, те знаят защо, кога и как!

Прави ли ви впечатление че най-малките пуделчета в НАТО Литва , Латвия , Естония и България/за жалост/ лаят най-много с/у Русия ? Това е да си колония от 3-ят Свят !!

а на теб не ти ли прави впечатление че Русия се оправдава за загубите от малките че е водила война с големите и с НАТО .. някак си е позор да яде бой от малките..ха.ха

Кои са тия "загуби" , които бълнуваш ?

България може да не е между големите, ама не е между малките! А пък като оръжеен доставчик за Украйна е между големите!

За нашите мизерници не ми се говори. Храни куче да те лае са казали старите българи. Построиха ти ВПК, дадоха ти лицензи и техногии за производсто и сега изпращаш продукцията за да ги убиваш.. Мизерници, но Господ си знае работата..

Ние лаем дори повече!

На 9 май тази година в Москва на Червения площад се организира аукцион за пленени американски и европейски бойни машини. Наддаването ще се прави в юани. Спечелилите ще имат право да ремонтират за своя сметка пробитите гълъбарници. Успех на всички участници.

а балсамираната мумия на Путин ще продават ли..ха.ха ха

Щерев, не се предвижда такава продажба. Но пък ще има наддаване за мумията на сенилния Джо. Ако решиш да участваш ще получиш бонус от 5%.

Много се натискат ватните орки ... има опашка към гробищата.ха.ха не се блъскайте има място за всички руснаци..ха.ха Дано откраднатата земя от 120 народа е тясна за руски гробища.

Жива укрофашистка свиня няма да остане, у нас тоже :)

Накратко Укровермахта отстъпва навсякъде по фронта.

нали?!?! Тъй се натискат руснаци и чеченци че за парада няма да има техника и хора.. щели да вкарват китайци- добре марширували.ха.ха

Много ПОздрави от ген.Марк Мили ... ха ха

Превратът в Белорусия е отложен за 31 април. В момента в Полша 100 бивши беларуски полицаи и военни твърдят, че имат план за свалянето на беларуския президент Лукашенко. Членовете на организацията БАСТУН се обучават от спецназ.

и Русия щяла да спечели войната на 30 февруари догодина.ха.ха

Пъро април, но коя година и дане би да е за 31 февруари но догодина?????

Държавният министър на въоръжените сили на Обединеното кралство Лео Дохърти заяви на 27 април, че Обединеното кралство оценява, че руските сили са претърпели 450 000 убити и ранени служители от началото на пълномащабното нахлуване на 24 февруари 2022 г. Дохърти заяви, че руските сили са загубили над 10 000 бронирани превозни средства, включително 3000 танка, както и 109 самолета с фиксирани крила, 135 вертолета и 23 военноморски кораба. Американското разузнаване оцени през декември 2023 г., че руските сили са претърпели 315 000 жертви в Украйна от февруари 2022 г. Руските опозиционни медии Медуза и Медиазона изчислиха през февруари 2024 г., че повече от 75 000 руски военнослужещи са загинали в Украйна между началото на пълномащабна инвазия и декември 2023 г. Руските сили продължават настъпателните операции в Украйна въпреки тежките загуби на жива сила, като разчитат на усилия за криптомобилизация. Руската армия е изправена пред ограничения на количеството модерно и ефективно оборудване, което може и ще бъде в състояние да разположи в Украйна, а общата бойна ефективност на руските формирования и части продължава да намалява, докато деградират в Украйна. Руските сили обаче претърпяха тежки загуби в Украйна и ще продължат да разчитат на количествени предимства в жива сила и оборудване, за да оказват натиск върху украинските сили.

Украинският център за стратегически комуникации и информационна сигурност предупреди, че руските канали на Телеграм специално разпространяват невярна информация за предполагаеми разделения между висшето украинско политическо и военно ръководство, за да намалят доверието в украинските служители и да влошат украинския морал. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков неоснователно заяви на 28 април, че паниката нараства сред украинските сили на фронтовата линия, в опит да посее паника в Украйна. Изявлението на Песков също вероятно има за цел изкуствено да раздуе успеха на скорошния руски тактически напредък по избрани сектори от фронтовата линия пред руската вътрешна публика. Говорителят на руското министерство на външните работи (МВнР) Мария Захарова повтори шаблонните руски информационни операции за подкрепяната от Русия отцепническа молдовска република Приднестровието на 28 април. Захарова продължи да представя лъжливо Русия като легитимен гарант и посредник в преговорния формат 5+2 за Приднестровският конфликт, който включва Русия, Украйна, Приднестровието, Молдова и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) като посредници и Европейския съюз (ЕС) и САЩ като наблюдатели. Русия не е безпристрастна, външна страна в конфликта между Молдова и Приднестровието и следователно не е легитимен посредник. Русия исторически е използвала и продължава да използва проруските играчи в Приднестровието, за да поставят условия за руски хибридни операции срещу Молдова. Значителна активност в Беларус (усилията на Русия да увеличи военното си присъствие в Беларус и да интегрира допълнително Беларус в благоприятни за Русия рамки и дейност на групата Вагнер в Беларус

Ще видим какво представлява руската армия след 50 дни. Вероятно ще бягат като овце из Донбаската пустиня

За последните 2 години вече не видяхте ли, та още чакате да видите? Сигурно още си чакате и перемогата да почне, нали?

Джоко, нивата е дълга! Тази война ще продължи десетки години! Русия е във война срещу целия свят!

Щерев само срещу наглосаксонския такъв .... и въпрейи това напредва :)

Егати порцията празни кухи приказки. Къде по света има руски военни бази като на американсерите? И като гледаш как братушките продължават да напредват, а Зелю вече няма ора и ЕСС е в рецесия, как изчисли, че десетки години щяла да продтължи войната? :))

Московския халифат няма никакви шансове в Украйна

Фентанил?

Фентанила ще свърши работата в Америка. Американците вместо да ходат да заплашват китай че давали забележи не оръжия а инструменти за производство на оръжия на Русия трябвше да се извинят за опиумните войни и пораженията които са нанесли на Китай с тях и тогава скромно да искат сътрудничество за постигане на мир... китайците си отбелязват и фентанила( който се произвежда в Китай и бърка от мексиканските картели ) ще свърши работата , пазете си децата че и България е част от западния свят в очите на Китай ....

Донбас остана пустина. Мъжете са избити, а жените и децата отвлечени!

Голям пробив в зодника на вова путката

Gugnelid

Шорошката мечта...

Руската армия се оказа че е стъставена от гланцова хартия и слама. 1000 дни война и още не са превзели Донбас

Gugnelid

За сметка на това цивилните жертви са със стотици пъти по-малко от тези, които Израел причини в Газа за две седмици.

Украйна пък атакува към Киев. Скоро ще превземе Часов Яр

Още не са превзели района около Авдеевка

Държавният министър на въоръжените сили на Обединеното кралство Лео Дохърти заяви на 27 април, че Обединеното кралство оценява, че руските сили са претърпели 450 000 убити и ранени служители от началото на пълномащабното нахлуване на 24 февруари 2022 г.

Gugnelid

Те твърдяха, че и ракетите на руснаците били свършили... Друго да имаш да споделиш?

Споделям, че стигнаха до ракетите на Северна Корея!!!

Да вчера по Одеса северно корейска Искандер-М :)

Неща като хайли лайкли г-н Държавн министър на въоръжените сили на Обединеното кралство Лео До-хърти.

Опозорената руска армия скоро ще каталяса

Живяха 350г заедно.Разделиха се и станаха две отделни държави.Едната –Украйна се хвана с враг номер 1 на Русия и се съгласи да е инструмент за нейното унищожаване.Русия това не можеше да го допусне.Украинците трябваяе да помислят за последиците от тяхното военно обвързване със САЩ срещу Русия.

Няма опасност ! Просто нещата следват логическият си ход.Русия смачка остатъците от "армията" на Усрайна и бавно напредва към Харков и Одеса . Прехвалените оръжия , ракети и танкове на НАТО станаха за отпадъци /каде е "високото" им качество/!! Абрамсите на САЩ затънаха в калта и горят , като факли-много са "качествени"!!!!Прави ли ви впечатление че най-малките пуделчета в НАТО Литва , Латвия , Естония и България/за жалост/ лаят най-много с/у Русия ? Това е да си колония от 3-ят Свят !!

Къде са тръгнали руските опърпани войски с 4 бригади по 250 окупатора. С 1000 войници ще превземат Харков. И врабчетата се смеят на Путин

Ключови изводи: Скорошните руски успехи северозападно от Авдиевка накараха украинските сили да се изтеглят от други ограничени тактически позиции по фронтовата линия западно от Авдиевка, въпреки че тези изтегляния все още не са улеснили бързите руски тактически печалби. Малко вероятно е руските сили да постигнат по-дълбоко оперативно проникване в района в близко бъдеще. Продължаващото руско стабилизиране на техния изпъкнал северозапад от Авдиевка поставя руското командване пред избор дали да продължи натиска на запад към докладваната оперативна цел в Покровск или да се опита да се придвижи на север, за да проведе възможни допълнителни настъпателни операции с руските усилия около Часов Яр. Сирски също отбеляза, че заплахата от евентуална бъдеща руска настъпателна операция срещу град Харков кара Украйна да разпредели допълнителни сили и оборудване за защита на града, въпреки че ИСВ продължава да оценява, че на руската армия липсват силите, необходими за превземането на града. Украинската 47-ма механизирана бригада отрече неотдавнашен доклад, че украинските сили са изтеглили предоставените от САЩ танкове М1А1 Абрамс от фронтовата линия. Неотдавнашните руски усилия за увеличаване на контрола върху мигрантите в и влизащи в Русия след терористичната атака от 22 март изглежда обтягат отношенията между Русия и Таджикистан. Руските власти арестуваха няколко руски журналисти, работещи за западни издания в Русия през последните няколко дни, вероятно като част от продължаващите усилия да се ограничи способността на западните и независими руски медии да докладват надеждно за Русия. Руските сили наскоро леко напреднаха близо до Сватово. Държавният министър на въоръжените сили на Обединеното кралство Лео Дохърти заяви на 27 април, че Обединеното кралство оценява, че руските сили са претърпели 450 000 убити и ранени служители от началото на пълномащабното нахлуване на 24 февруари 2022 г.

Агенция за борба с руската пропаганда и троловете им

много ги бива да унищожават танкове... изоставени от екипажите си, обаче трудно държат даже и на старичките РПГ-7,поне това показаха войните в Залива и последвалата ги окупация на Ирак.

Пробивът вече е факт, а в дира просто не са прочели вчерашните новини?

Това ако е станало, руската армия за три дни е в Берлин!

Коментари - Опасност от по-голям пробив: Русия усилва натиска в Украйна | Днес.dir.bg

Опасност от по-голям пробив: Русия усилва натиска в Украйна

Американският пакет с помощи няма да разреши този проблем, пише DW

Обратно в новината

Коментари - Опасност от по-голям пробив: Русия усилва натиска в Украйна | Днес.dir.bg

Коментари

Фашизма в европа отново ще бъде профилактиран , а източникс ФАЩ ще бъде карантиниран завинаги !

Фашизъм има в просташката кочина на плешивата кремълска маймуна, самообявила се за "цар"

Иронията е, че колкото по-бързо Масква напредва, толкова по-бързо ще се включи НАТО. Европа заяви много ясно, че няма да допусне Украйна да бъде превзета. Просто ще трябва всички да ставаме войници и да се бием на фронта. Третата световна война е неизбежна. Така, че тролската радост ще трае кратко, защото те самите няма да има местенце на земята, което да е безопасно и няма да избегнат военната служба.

Стой си в Денвър и не давай повече мнение за войната в Украйна. Украйна днес има един шанс - да се съгласи на неутралитет, демиталиразиция и денацификация и остане като държава без Крим, Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. Или да загуби Харков, Одеса, Днепропетровск и всичко източно от река Днепър. Остатъците да си ги взема НАТО заедно с бандеровците от Лвов и Кийв.

И защо Украйна трябва да избере неутралитет - щото така е решила плешивата кремълска вулва ???? Ами Украйна не може ли сама да избере своя път на развитие, ами ще се съобразява с мнението на русите гниди ....

СЛАВА НАЦИСТКА УКРАИНА

Украйна преминава в тактическо отстъпление на запад, разчитайки на това че Земята е кръгла. Вървейки назад ще стигнат по-лесно до Крим.

Две години минаха в СВО-то и всичкото западно стратег, аналитик и критик така и не разбраха какво точно правят руснаците. Това, освен всичко друго, е и много радващо, а пък мен ме радва от сърце и душа!С една дума Кеф! Все така да продължават да не разбират, но да изписват километрични мат'рияли в които си задават тъпи въпроси и си отвръщат с още по-тъпи отговори. А Кримският мост вече няма това значение както имаше преди да направят сухоземната връзка.

За нас надежда и радост :)

БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ С РУСИЯ

“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….” Русчук, 1-й Март 1886 г. Захарий Стоянов

"...шансове за нанасяне на решителен удар от страна на Украйна все пак има. Според него такъв повратен момент може да настъпи през лятото, ако с помощта на ракетите с голям обсег на действие Украйна нанесе координиран удар по Кримския мост. "Унищожаването на тази незаконна структура ще бъде голям символен удар срещу Русия". И фюрерът вярваше до последно. Нашите евроатлантици също.

ДРОГАТА МИ СВЪРШИ КО ДА ПРАЯ?

Яж зърно

ПРОБВАХ ДА ШМЪРКАМ ЗЪРНОТО, НО НЕ СЕ ПОЛУЧАВА. ОТЧАЯН СЪМ!

ФАШИСТА ЗЕЛЕНСКИ ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИ ЗА ИЗВЪРШЕНИЯ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ

И ти ина ще си платиш, като ти набуча рязаното бутало без сегменти в анала .... Ще има да викаш - Чок яша, Кемал паша!

Положението, вместо да се влошава, става безнадеждно... Докато се занимавате с глупости като "Олександър", "Олха", "Серхий" - все повече ще се влошава положението...

Едно е сигурно - след края на "сво" на путака, повече зараза наречена пРоссия НЯМА ДА ИМА !!! Индия преди дни им би шута на смешните жалкари - мизерните поданици на "цар" путак първи - късото фаше !

ама ако загубиш ще ти отрежа топките и ще те накарам да си ги изядеш...

Не разбрах ние за какво да се опасяваме...да се опасяват в Украйна,,,

Всеки трезвомислещ и свободен човек може да помогне както на Украйна, така и на България, като разобличава в социалните медии, вкл. и в този сайт наглите лъжи и циничните оправдания на Путин и неговата шайка за тази подла, безсрамна, гнусна война. Заедно да се противопоставим на пропагандата на фашиста Путин (капиталнационалиста). Но, разбира се, това трябва да се случва спокойно, елегантно, с необходимата ирония или сарказъм към Путиновите тролчета и предатели на българските интереси.

По полека бе педал, ще се задавиш.

За рекламации към Борето Жонсън!

Ако е трезво мислещ , отдавна щеше да разбере , че положението на усрайнците е безнадеждно. До като има такива тикви да вярват че усрайна ще победи Русия ......,а моля за извинение , вие сте евроатлантици .

Къде се скрихте български атлантици ? Няма ги и шефовете чехльо и еврейчето и оная с парфюмчето

Това няма как да се случи, защото всички ние, цялото прогресивно човечество не можем да си позволим това и ще окажем на гордите войни на светлината толкова помощ, колкото е необходима за да отстоят своята родина, явяваща се люлка на цивилизацията от посегателствата на потомците на Ордата.

Я иди и ти да станеш от светлината а? Що драскаш тука? Отивай. Какво чакаш?

Тоз месец съм им събрал на укропите 100 капачки, от бира :)

Русия може да отиде и до Брюксел на гости на Урсула

да идва бе, кво чака!

Кримския мост бил "незаконна структура" хаааааааа ха ха ха ха

Такъва мост в действителност няма, той е създаден в студията на Мосфилм.

Русанците са обречени на неуспех защото не са щастливи

Да е жив и здрав Брендо, че държи укропите доволни и усмихнати, дори в окопите :)

жителите на Бангладиш са най-щастливи на Земята. Сигур ги оакват невиждани военни и икономически успехи.

Антъни Блинкен: Русия показа невиждан в историята темп на производство на оръжия – и заслуга за това има Китай Руските отбранителни заводи произвеждат оръжия с невиждата в историята скорост. Това подчерта държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в рамките на провеждащия се в Саудитска Арабия Световен икономически форум, става ясно от съобщение, публикувано на официалната интернет страница на американското външнополитическо ведомство. "Ако погледнете какво направи Русия през последната година по отношение на производството на боеприпаси, ракети, танкове и бронирани превозни средства, ще видите, че тя ги е произвела по-бързо от когато и да било в съвременната история, включително по време на Студената война. Как успя да направи това? Благодарение на доставките на значителни обеми на микроелектроника, оптика, главно от Китай“, обясни Блинкен. БУКВАЛНО НА БЛИНКЕН, БАЙДЪН, СТОЛТЕНБЕРГ И КО. ИЗВРАТЕНЯЦИ ИМ Е СПЕЧЕНО ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКОТО ГО...О. БЪЛГАРИЯ ОЩЕ СЕ НАБИРА КАТО ГЛИСТ НА БУЦА И СЕ ПИШЕ ФАКТОР В “ПОБЕДАТА“ НА УКРАЙНА. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ВЛЯЗАТ В ЧАС НАШИТЕ ПОДЛОГИ И ИЗТРЕЩЯЛНИЦИ С УКРО-НАЦИ ЗНАМЕНЦА НА ПРОФИЛИТЕ СИ.

Блинк, какво от казаното от Блинкен не разбираш? Какво те затруднява?

Въпроса е, кое ти не разбираш?

Дръжте се руски момчета! Днес пишеше и за успехът ви в Часив Яр. Не смея да ви изкажа хвалебствия докато не приключат нещата във ваша полза окончателно.

Долу Путин да живее свободата

И кастрация преди евтаназията няма да е достатъчно да се отмие отпечатъка от прогнилата ти психика с прикачена уста към нея.....

В аналите на укропите, направо ще ги разцепят :)

Путин вместо Украйна ако беше нападнал Афганистан, сега за Деня на Победата руските войски щяха да маршируват в Кабул!

крайно време е усрайната да вдене че не е държава оти хрушчоф им даде статут на отделна република у ссср и да си бъдат руска губерния квато винаги са били.... а понеже са и тъпи и алчни си мислат че ако са американска губерния та ше прокопсат.... до последния украинец... не останаха много

Казват, че втората световна война, германците толкова бързо бягали, че русите едвам ги стигали.

СЛАВА РОССИИ

Долу човеконенавистния СССР поробващ дърважи . Долу сектантския комунизъм .

Долу, горе, ма се свърши със свинерайха :)

Вашингтон е готов да преговаря с Русия по украинската криза, заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен. Той се надява Украйна също да присъства на дискусията.

Кое е тоя Блинкен да не е тоя който го посрещнаха на летището в Китай само заместник кмета на Пекин без червен килим ...

"Украйна обяви, че е трябвало временно да изтегли от фронтовата линия танковете "Ейбрамс", предоставени от САЩ, тъй като са се оказали твърде уязвими при руските атаки с дронове." И каква стана тя?

Още по време на последната война в Карабах! Тогава за пръв път се сблъскаха танкове срещу дронове!

Да де ама сега стана очевидно за всички. В Карабах мина набързо и не му се даде гласност. Сега обаче се видя много ясно и бързо.

Дроновете сега са незаменими!

Че да се вържеш на тъпата западна пропаганда, че "Украйна имала шансове за решителен удар" ! То и аз имам шанс да стана президент, теоретично, нали !

Украинското правителство е изпратило известие до Съвета на Европа, че отменя голяма част от членовете на Хартата за човешките права на територията на страната. Отменят се и гражданските права. Могат да нахлуят в дома ти да те арестуват и изпратят на фронта. Не можеш да се защитиш защото нямаш права. Могат да те заселят където пожелаят и да ти отнемат жилище, автомобил ................... всичко нямаш права.

Застрашено е съществуването на страната, нейната независимост и териториална цялост! Всички права от по-нисък порядък могат да бъдат ограничавани, за да бъдат защитени тези от по-висок порядък! Пример, по време на Ковида правото на свободно движение, на свобода на словото биваха ограничавани, за да бъде защитено правото на живот, като право от най-висок порядък! Навсякъде, където е застрашена независимостта, свободата, всички индивидуални права могат да бъдат ограничавани.

Верно ли? Я да видим - цитираш ковид забраните за свободно движение а те са за да не се разпростванява зразата. Тук за какво е забранат? Какво ще се разпространи? Свободата на словото? При ковида го оправдаваха за да не се създава паника. Тук за какво е? Да не чуват какво се случва с тая война? Значи може да се ограничават индивидуални права щото била застрашена свободата? И това кой го реши? Ти ли? Кой ти даде право да решаваш това от МОЕ ИМЕ? кОЙ СИ ТИ, ЧЕ ДА РЕШАВАШ ТОВА ВМЕСТО МЕН?

Само Суверенът на една държава може да даде това право, никой друг! Той определя, кой ще го представлява, избирайки от негово име кой да защитава свободата му, независимостта му, териториалната цялост на страната му! Много хубаво го каза, може да се ограничават индивидуалните права, щото е застрашена свободата. Това го решава само определеният от представителите на Суверена! От твое име аз мога да посочвам кой да те представлява, само ако ти се откажеш това си право и доброволно го предоставиш на мен!

Какви права очакват укросвинете в свинерайха? Единствено им се полага да умрат!

Интересно как ще стане тая работа със суверена като на зеления тъпак му изтече мандата след месец? Или и отнемането на правото на суверена да избере кой да го представлява може да се отнеме щото било застрашено .......!

"Хе хе хе, а според теб Путин в момента не прави ли каквото си иска на фронтовата линия? И не само там, като гледам как ЕСС изпадна в рецесия и Русия задмина ФАЩ по икономически ръст?" Това те питах, навремето Брежнев не правеше ли каквото иска на фронта в Афганистан? Целият Афганистан беше окупиран, включително и столицата Кабул. Ама чудо не стана, постоя си за малко съветската армия там и след като изпотрепаха сума ти млади момчета, се оттегли!

Абе дали СССР не стояха до разпада си в Афганистан, да ни припомниш ? И може ли да ни припомниш след като се изтеглиха, колко време просъветската власт удържа сама натиска на талибаните ? И накрая да сравниш с изтеглянето на САЩ, който не сме разбрали да са се разпаднали, нали ? Хайде напъни и втората мозъчна клетка, да те видим !

Ще припомня, че СССР не стояха до разпада си в Афганистан, а постсъветската власт веднага сдаде багажа. САЩ не са се разпаднали, така е, те знаят защо, кога и как!

Прави ли ви впечатление че най-малките пуделчета в НАТО Литва , Латвия , Естония и България/за жалост/ лаят най-много с/у Русия ? Това е да си колония от 3-ят Свят !!

а на теб не ти ли прави впечатление че Русия се оправдава за загубите от малките че е водила война с големите и с НАТО .. някак си е позор да яде бой от малките..ха.ха

Кои са тия "загуби" , които бълнуваш ?

България може да не е между големите, ама не е между малките! А пък като оръжеен доставчик за Украйна е между големите!

За нашите мизерници не ми се говори. Храни куче да те лае са казали старите българи. Построиха ти ВПК, дадоха ти лицензи и техногии за производсто и сега изпращаш продукцията за да ги убиваш.. Мизерници, но Господ си знае работата..

Ние лаем дори повече!

На 9 май тази година в Москва на Червения площад се организира аукцион за пленени американски и европейски бойни машини. Наддаването ще се прави в юани. Спечелилите ще имат право да ремонтират за своя сметка пробитите гълъбарници. Успех на всички участници.

а балсамираната мумия на Путин ще продават ли..ха.ха ха

Щерев, не се предвижда такава продажба. Но пък ще има наддаване за мумията на сенилния Джо. Ако решиш да участваш ще получиш бонус от 5%.

Много се натискат ватните орки ... има опашка към гробищата.ха.ха не се блъскайте има място за всички руснаци..ха.ха Дано откраднатата земя от 120 народа е тясна за руски гробища.

Жива укрофашистка свиня няма да остане, у нас тоже :)

Накратко Укровермахта отстъпва навсякъде по фронта.

нали?!?! Тъй се натискат руснаци и чеченци че за парада няма да има техника и хора.. щели да вкарват китайци- добре марширували.ха.ха

Много ПОздрави от ген.Марк Мили ... ха ха

Превратът в Белорусия е отложен за 31 април. В момента в Полша 100 бивши беларуски полицаи и военни твърдят, че имат план за свалянето на беларуския президент Лукашенко. Членовете на организацията БАСТУН се обучават от спецназ.

и Русия щяла да спечели войната на 30 февруари догодина.ха.ха

Пъро април, но коя година и дане би да е за 31 февруари но догодина?????

Държавният министър на въоръжените сили на Обединеното кралство Лео Дохърти заяви на 27 април, че Обединеното кралство оценява, че руските сили са претърпели 450 000 убити и ранени служители от началото на пълномащабното нахлуване на 24 февруари 2022 г. Дохърти заяви, че руските сили са загубили над 10 000 бронирани превозни средства, включително 3000 танка, както и 109 самолета с фиксирани крила, 135 вертолета и 23 военноморски кораба. Американското разузнаване оцени през декември 2023 г., че руските сили са претърпели 315 000 жертви в Украйна от февруари 2022 г. Руските опозиционни медии Медуза и Медиазона изчислиха през февруари 2024 г., че повече от 75 000 руски военнослужещи са загинали в Украйна между началото на пълномащабна инвазия и декември 2023 г. Руските сили продължават настъпателните операции в Украйна въпреки тежките загуби на жива сила, като разчитат на усилия за криптомобилизация. Руската армия е изправена пред ограничения на количеството модерно и ефективно оборудване, което може и ще бъде в състояние да разположи в Украйна, а общата бойна ефективност на руските формирования и части продължава да намалява, докато деградират в Украйна. Руските сили обаче претърпяха тежки загуби в Украйна и ще продължат да разчитат на количествени предимства в жива сила и оборудване, за да оказват натиск върху украинските сили.