Заради голямото търсене на този вид стикери печатницата работи извънредно през нощта и вместо на 4 февруари - понеделник, още днес предсрочно на пазара имаше допълнителни количества.

Вчера 100 хиляди годишни винетки за леки автомобили са били предоставени на дистрибутора.

От стартирането на продажбата на винетни стикери на 20 декември 2012 г. досега са отпечатани и предоставени за разпространение 1 милион и 100 хиляди годишни винетки за автомобили.

 „Неочаквано за нас, но с възторг го приемаме, че наистина имаме много голямо търсене на годишни винетки. Разбира се, ние ще откликнем на това търсене. Поръчали сме на печатницата извънреден печат в почивните дни”, каза в събота инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”, цитиран от "Фокус".

Наистина има бум в търсенето, което само може да ни радва, тъй като това са приходи за държавата, което значи, че хората са откликнали и наистина са предпочели да си купят годишен стикер, отколкото да не си купуват или да си купуват дневни винетки”, каза още той.

Лазаров отбеляза, че годишните винетки са най-евтините за ползване на републиканската пътна мрежа и струват реално по 18 ст. на ден.