Не трябва да има недосегаеми. Законът е над всички. Трябва да изчакаме и да видим какви точно обвинения ще бъдат повдигнати и как ще бъдат аргументирани те. Според мен е недопустимо, ако има държавна измяна, да чакаме да свърши мандата на някой си и тогава да се действа. Как да влязат разследващите в Президентството? През комина ли? Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на парламента Валери Симеонов по повод днешната акция на прокуратурата в Президентството, при която бяха задържани двама съветници на Румен Радев.

"Знаете, че аз не съм голям фен на Бойко Борисов, но той се държи нормално и спокойно спрямо непрестанните провокации на президента. Радев пада на много ниско ниво и само обижда управляващите. Предполагам, че рано или късно ще бъдем информирани за "внезапното" нахлуване в президентството. Такива акции се правят, когато има опасения от скриване и заличаване на документи. Как да влязат прокурорите? През комина на президенството ли?", попита Симеонов.

Той коментира и темата за НСО и случката в Росенец пред сараите на Доган. "Христо Иванов е бивш правосъден министър и много добре знае у кого са правомощията на НСО - те са в ръцете на президента. Нашата категорична позиция винаги е била, че НСО не трябва да съществува. Акцията на Иванов е продължение на борбата на НФСБ срещу анклава на Ахмед Доган, която ние водим вече 6 години. През 2014 година ние започнахме да подаваме сигнали за незаконен строеж до РДНСК и ДНСК. Там има много работа и за прокуратурата. Ние се опитахме да влезем там още през 2015 година и сега Иванов повтаря нашата акция. През 2015 година бариерата бе премахната след нашите сигнали, но сега пак се е появила. Пак ще повторя, че нашата позиция с ВМРО е категорично против съществуването на НСО", обяви Симеонов.

"Аз още 2018 година съм потърсил сметка защо Доган се охранява от НСО. Тогава президент пак беше Радев и можеше да вземем отношение, но не го направи. Комисията, която се доминира от НСО, взима решение кой да се охранява. Тази служба не може да продължи да съществува в този си вид. Днес на коалиционния съвет взехме решения само шефът на НСО да взима еднолично решения за охраняваните лица", разкри Валери Симеонов.