Това съобщиха Риа Новости и Интерфакс, като се позоваха на един от ръководителите на руската правозащитна организация "Мемориал" Александър Черкасов, цитирани от БТА.
Садулаева и съпругът й бяха отвлечени вчера от офиса им от неизвестни въоръжени лица, които ги откарали в неизвестна посока с автомобил "Жигули", по данни на правозащитници. В чеченското МВР потвърдили гибелта на двамата активисти на местната неправителствена организация. Те били открити в багажника на автомобила им с огнестрелни рани.
Вчера правоохранителните органи заявиха, че все още е рано да се говори за отвличане, посочва Интерфакс. Източник от МВР съобщил пред агенцията, че в офиса на организацията дошли трима души, двама от които цивилни, и Садулаева и съпругът й тръгнали с тях. Според очевидци двамата доброволно седнали в автомобила и срещу тях не била използвана сила.
На 15 юли в Чечения бе отвлечена 50-годишната правозащитничка от "Мемориал" Наталия Естемирова, която вечерта бе намерена убита в съседна Ингушетия .