Правозащитничка и мъжът й застреляни в Грозни

Ръководителката на младежката неправителствената организация "Да спасим поколението" Зарема Садулаева и съпругът й, които вчера бяха отвлечени в Чечения, днес бяха намерени убити в столицата Грозни.

Обратно в новината

Коментари - Правозащитничка и мъжът й застреляни в Грозни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Драга, малко ми е трудно да ви разбирам. Във всички сВери. Написаното ми прилича на фъфлене на стара баба без протези. Все пак ще драсна 2-3 нещица. Спорно е дали е по-хуманно да убиеш някой с ракета или да го измъчваш. Според мен нито едното нито другото е хуманно. Аляска е била застрашавана от англичани, испанци и холандци, но не това е причината да бъде продадена, а просто не е била достатъчно рентабилна с кожите си. Нужни са били пари и руснаците са си ги взели. С продажбата и цялото гайле по опазването и се е прехвърлило на САЩ. И накрая един-два съвета. Вместо да си губиш времето да решаваш глобални проблеми и съдиш кой крив кой прав, пообразовай се, научи правописа, а след това и малко история и география и заповядай пак. Трябва и да се чете, не само да се пише. Несериозно е човек, който допуска най-малко една правописна грешка във всяко изречение и не може да се изразява смислово да претендира, че е знаещ и разбиращ по болшинството теми във форума.

Що се отнася до съдене на терористи САЩ станаха за смях с техните методи за борба с тероризма никого не съдят и не осъждат а подлагат обвинените подчертавам обвинени а не осъдени за тероризъм на жестоки мъчения едно по извесно е да ти завържат краката ръцете и да те оставят при огромна жега да лежиш за 24 часа в собствените си изпражнения това са документирани случаи от Гуантанамо .А наскоро пък гърмяха по сватби и погребения в Афганистан . Докато руснаците ликвидираха болшинството сепаратисти в Чечня със специалните си части без цивилни жертви а главните лидери ги ликвидираха с ракети като ги засякоха по телефоните .

Драга вие прочела ли сте грам за Чечения или изобщо за Чечня ? Знаете ли че Чечения е можеби най-независимата област от РФ със съвсем различни занони(в някой свери разбира се) но без НЕЗАВИСИМОСТ ! Автономия не значи независимост и индианци и чеченци я искат и десетки други народности. Що се отнасп до Аляска пред Руската Империя нещата са стояли така или да я продадът на САЩ или САЩ да си я превземат защото РИ няма реален шанс да спечели война за Аляска . А руснаците няма да допуснат да загубят и една педя земя (поне докато Путин и хора като него са начело на Русия защото може да е милярдер да потъпка свободата на словото и други се лоши неща но е патриот а руснаците са си големи националисти и недоразумения като перестройкаджиите няма да бъдат допуснати до власта отново ) или вие ще ми разясните за невижданите запаси от петрол на Курилските острови .

Хане, благодаря за подкрепата - кефиш ме:) До 321: Ами след като талибаните наритаха задника на могъщия СССР, могат да се опитат да го направят и на президента на голямата боркиня за свободата на народите, каквото и да значи това. А и братушките могат пак да си го отнесат, че нали пак се връщат там. За обвинените в тероризъм сигурно си прав. Къде, къде по хуманно е да гръмнеш директно терориста барабар с десетина или повече заложника, отколкото да го затвориш и да го съдиш. Северноамериканските индианци в момента са малко под 3 милиона и държат територии от 225,000 кв. км, т.е. два пъти площта на България. Те имат независимост и суверенитет в рамките на американската държава, т.е. в техните територии (резервати) болшинството американски закони не важат и те са със статут подобен на този на щатите. Те си имат автономията и си избират сами кой и как да ги управлява. В много щати хазартния бизнес е забранен и те единствено имат право да оперират казина и игрални зали, което им носи доста добри доходи. За добро или лошо индианците постепенно се интегрират и асимилират от другото американско население и са в челото в много области, например певицата Шер, или Джон Харингтон - астронавт и специалист в космически мисии. Има разлика с руските омиротворители в автономната Чечня, отишли да оправят махленски спорове за няколко крави отпреди 100 години и изтребили десетки хиляди, нали! Преди 200 години може интереса да е бил чисто териториален, но днес е петролен. И накрая - територии също се купуват. Справка Аляска, продадена от Русия на САЩ на 9 Април 1867 за $7,200,000. Интересното е, че преди това там руските заселници са избили част от местното население, а друга са поробили за да не им пречат при лова за кожи. Хайде, с безплатното образование до тук!

Както винаги... А що не му кажеш на тоя американски шпионин По жицата, че знаеш за растежа на косъма в гъза на паяка, което е неоспоримо доказателство, че руска чавка ти е изпила мозъка?

Голямата боркиня за свобода на народите да върви бързо да прати писмо до своя президент и да измоли независимост за Афганистан че да не му наритат задника . Че демократите имат традиция в това отношение я виетнамци я сомалийци сега ако и талибаните ги наритат хептен за смях ке станат .Всеки случай руснаците се държат много по хуманно с чеченците отколкото американците с обвинените в тероризъм . А чечения е раздирана от кланови конфликти които понякога се коренят в няколко откраднати овце преди 100 години .Така че по спокойно със съпротивата че да не ти припомням за коренното население на Северна Америка че и те искат независимост ама нещо не им дават . Що се отнася до интересите на Русия в Чечня нещата са много ама много по сложни или и през 18век руските драгуни са се били за петрол .П.С. Петрол може да си купиш а територия не .

Е нищо, де и това си е професия, да броиш глупаците и идиотите като аргумент, за правотата си. Та щом ти се притесняваш за мен, ще взема и аз да те поуча приятелски. Пиши по темата и остави коментиращите, не ги описвай какво са, що са, защото е казано: Не спори с глупака, защото след 5 минути, не се знае кой е по-големия глупак! Ако не ти е ясно какво искам да кажа, питай! Ще ти го обясня по-така. П.С. Но истината е че болшевиките са си болшевики!

Деде, съжалявам, че фактите не ти пасват на желанията и теорийките, но какво да се прави. Когато фактите говорят би трябвало дори дедо Йоцо да замълчи:) Убитата е била заплашвана лично от Кадиров, когато миналата година се обявила против въведения от проруското правителство закон за задължително носене на забрадки. Какви религиозни различия използвани от ЦРУ, какви 5 kronor:) И да не забравиш да надникнеш под леглото:)

Ма каква чеченска съпротива, какви 5 лева бе ги изкара ,правозащитнико? Чеченската съпротива бе предизвикана от американците сос специално обучени,с промити мозъци и платени хора в бункерите на ЦРУ. -точно това е документирано и доказано, използваха различната религия на чеченицте-исляма и нетърпимостта му към други религии.. По същия начин бе предизвикана албанската съпротива на Балканите...Имам чувството, че ти си платен агент на ЦРУ във форума..

Чеченската съпротива срещу руснаците никога не е преставала Убитата Наталия Естемирова изнасяше много информация за бруталните действия на управляващите и беше обект на непрекъснати заплахи, включително лично от Кадиров. Целите на убийството са ясни. Първо - да се заглуши най-мощният глас срещу безчинствата на управляващите, включително отвличания и убийства на опозиционери и второ - да се сплашат всички останали активисти брещи се срещу терора на марионетното руско правителство. Интересите на Русия там се описват само с една дума - нефт.

Situatsiyata v Chechnya e mnogo po-kompleksna ot tova, kakto nyakoi si ya predtsavyat.

batka neznam kakvo razbira6 pod inakomisle6ti jurnalisti, no obiknoveno i po4ti vinagi nai-inakomisle6tite rabotiat za niakoe razuznavane ili izpulniavat poru4ki sre6tu pari! i ako obi4a6 ne vnu6avai kolko bil lo6 vuprosnia kadirov i kolko sa dobri talibanskite partizani :)) hodi da gi obiasniava6 tia raboti na amerikanskite voinici v afganistan ili se opitai da razbere6 ne6to za jurnalistikata kolko e obektivna v afganiastan ili v irak, i dali mestnite pravitelstva ne sa amerikanski marionetki??? :)))

Алааа, от караулното, твоя пилешки милиционерски мозък е смешен. Няма да ти отговря по въпроса, ще се намери кой да ти отговори по голям-специалист от мен...Ти само ме разсмя от сърце ,ха ха ха

дедо ви йоцо най-вероятно е от най-лудите русофили, но вслучая има право. ине, не е той провокатор, а точно американофилите на щат, които пишат едни и същи простотии във всички форуми

Poznavam takiva i ne se uchudvam. Kaji mu neshto nakrivo i smqta, che trqbva da te reje, za da spasi chestta si. Trqbva da im vkarat psihiatri.

дедо Йоцо- извинявай за въпроса,но ми е интересно просто - ти олигофрен ли си? промит червен бузлуджански мозък- значи когато твоята любима Русия избива всички инакомислещи журналисти и опозиционни активисти това е злостна провокация на гнилият капитализъм и умиращото ЦРУ? Естетствено че това убийство е извършено по личното нареждане на Русия- в чечня Кадиров не смее дори да пръдне ако преди това Путин не му е разрешил

И защо, според тебе, този същия чичо Сам сам си сваля покупателната сила на собствения си долар, щом го е страх, че Русия плюс ЕС ще засили еврото!? Твоите наукообразни глупости просто взривяват вселената на най-свещената глупост, достигана от човечеството някога!

деденце, чудя се дали си агент или провокатор - защото с толкова агресивна простотия доста успешно насочваш в обратната посока хората. не си идиот, така че .... сигурно е второто. абе накратко - миришеш на провокатор от 100 американски мили.

Абе craghack, братче имаш крещяща нужда от мен.

какво си преместваш бе дядка, кожата ли:-D? вземи да си преместиш мозъка по-добре

Изтока е тънка работа казваше главният герой на Бялото слънце на пустинята. А Севере Кавказ без да е много на изток е още по-тънка работа. Там не е ясно кой на кого и защо служи и по каква линия. Там няма проблем шефа на местната милиция по служебна линия да сътрудничи на прокуратурата, но поради стара родова вражда да забива всички дела на прокурора Х-саев. Също така човека искрено ще се бори с бандитизма. Настървено ще хваща и предава на съда всички бандити, естествено без браточеда си. А пък бандитите от рода на Х-саев (този дето е в прокуратурата де) и до съда няма да стигат, освен ако не започнат съдене на трупове. А ако случайно дойде човек от Москва и се опита да разбере какво става, и началника на милицията и прокуратурата и лично прокурора Х-саев дружно ще отполират всичко за пред голямото началство, защото там не трябва да се излагат.

Пак действа дългата ръка на ЦРУ чрез обучените и възпитани от тях чеченски талибани- терористи. За Русия Чечения е важна, понеже през ней минават част от тръбите по които пренасят газ до Европа. За монетарния чичо Сам сътрудничеството на Русия с ЕС и Европа е неизгодно, защото ЕС обединен с Русия е силен и еврото силно, ще измести долара като световна валута. Затова се поощрява всякакъв тероризъм и размирици не само в Чечения , но и в Грузия/Абхазия , Украйна( през които също минават газови пътища) и прочее, виждаме следи от действията на дългата ръка на чичо Сам. Сега усещам как след мен ще зареван американофилите с промито със синьо мозъчно вещество и ще ме направят руски талибан или Путиновски съветник- а пък аз си го премествам от единия в другия джоб

В криминалистиката правило номер 1 е да се търси кой има интерес от съответното действие ( престъплерние). Без да съм защитник на руснаците, не виждам какъв интерес имат те от убииствата на правозащитниците. Напротив, техния имидж страда сериозно и си мисля, че скоро ще има разкрития.

Ах тия чеченски терористи, ах тия правозащитници, така развалят имиджа на батюшката, че е принуден да избива жени. Дерзайте, медийния пазар са нужни само ТАСС и Гаварить Масква!

Бих препоръчал на агресивно-пишещите да се пообразоват, преди да пишат полит-глупости. Препоръчвам им филми: Изтеглете от kolibka.com филмите - революциите (за събитията в Грузия и Украйна и...), Zeitgeist ( 1 i 2), Kymatica ...ако се интересувате питайте и ще ви препоръчам още. Това, че не се виждаме не е повод да сипем простотии и обиди срещу инакомислещите . По добре си размърдайте мозъците и се радвайте , когато има написано нещо смислено, дори и различно...

Situatsiyata v Chechnya e mnogo po-kompleksna ot tova, kakto nyakoi si ya predtsavyat.

ei tapanar, ti si za nqkoi bagajnik.