Служители на сектора "Противодействие на икономическата престъпност" към ОД на МВР в Шумен разкриха и пресякоха незаконна лихварска дейност. Арестуван е 33-годишният Адил Ахмедов, син на кмета на село Лятно, община Каолиново. Това съобщиха на брифинг днес директорът на ОД на МВР ст. комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор и административен ръководител на Окръжната прокуратура в областния град Маргарита Георгиева.

Работата по случая започнала след получен преди време сигнал за извършване на незаконни банкови сделки от жител на село Лятно. В ранните сутрешни часове вчера полицаи претърсили имот в селото, обитаван от 33-годишния Адил Ахмедов. Открити са 31 банкови карти с пин-кодове, 11 лични карти, нотариални актове на имоти, "запис на заповеди", договори, включително 22 ипотечни, както и извлечения от банкови транзакции и три тефтера с вписани имена на лица и различни суми. Първите данни в тях били от 2013 г.

Снимка: МВР

Полицаите намерили още множество чужди предмети, вещи и документи, сред които ключове за 27 моторни превозни средства. В дворно място към имота на мъжа открили четири мотопеда, три мотоциклета и пет моторни превозни средства, също чужда собственост.

Снимка: МВР

В къщата на мъжа намерили и иззети седем преносими компютъра, 13 мобилни апарати, 19 свидетелства са регистрации за моторни превозни средства, множество златни накити, 28 920 лева и 500 паунда, четири газови пистолета и 51 патрона с различен калибър.

Снимка: МВР

Снимка: МВР

Снимка: МВР

Вижте още снимки >>

Разпитани са свидетели, някои от тях пред съдия в Окръжен съд- Шумен. 33-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Той давал заеми срещу различна лихва и на хора от съседни села. Няма данни да е оказвал физическо насилие.

Работата по разследването на престъплението продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен.

Вижте още снимки >>