Талантливите млади музиканти Лора Паносян и Мартина Табакова заедно с видеооператора Иво Вартанян са тримата бургазлии участници в проекта "Триптих за пиано, арфа и глас", включващ три музикални видеоклипа, в които звучат български произведения от различни жанрове - класическа, фолклорна и съвременна музика, съобщават от община Бургас.

Клиповете са заснети на интересни и живописни локации в различни части на България - планините Рила и Родопи, Крушунски водопади, Пещера Проходна ("Очите на Бога"), езерото Правец и Черноморието.

Проектът цели да привлече внимание към българската музика и култура, за което спомагат изпълнителските умения на двете музикантки - Лора Паносян на арфа и Мартина Табакова като вокал и виртуозен пианист, както и към неповторимата красота на родината ни.

Вече може да се види първият от трите музикални клипа, заснет край язовир Белмекен на 1923 м. надморска височина в изпълнение на Лора Паносян - музикант с богат изпълнителски опит в страната и чужбина, професионален пианист и арфист, носител на множество престижни награди от международни конкурси и фестивали.

В него звучи пиесата за арфа "Струните на сърцето" от сборника "Песни от Тракия" на съвременната композиторка Елица Александрова (автор на музиката към видеоиграта "Assassin's Creed Rogue").

Продукцията се осъществява с подкрепата на Национален фонд "Култура"."