Община Бургас инвестира целенасочено в обновяване на инфраструктурата в историческото си ядро, но по такъв начин, че да се запазят бохемската визия и отпечатъкът на историята, съобщиха от общината.

ВИЖТЕ СНИМКИ >>

Кметът Димитър Николов, придружен от заместника си инж. Чанка Коралска, инспектира работата по ул. "Доктор Нидер". Там ВиК постави нови тръби по цялата дължина. След тях минаха и други оператори на подземни мрежи. Сега общината е възложила работа по изграждане на тротоари и отводнителна система, която напредва.

От понеделник ще започне нареждане на паважна настилка по ул. "Доктор Нидер", където ще има ново осветление, антипаркинг колчета.

На съседната улица "Райна Княгиня", която има и излаз на главната пешеходна "Богориди", вече работи ВиК. От държавното дружество уверяват, че до средата на май ще подменят тръбите. След тях отново ще влезе на терен Общината с нареждане на павета, тротоари, озеленяване, осветление.

Същото ще се случи и на улиците "Лавеле" и "Шагунов", но след като първо ВиК подмени старите тръби. На тези локации Община Бургас ще работи с класическа паважна настилка, а не с асфалт.

"Вярвам, че с изпълнението на ремонтите ще направим тази част на града още по-интересна, посещавана и благоприятна за развитие на бизнес", каза кметът Димитър Николов.