Заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на "Възраждане" Цончо Ганев отново ще води листата в Бургас за предстоящите парламентарни избори.

Листата беше представена от народния представител Борис Аладжов на пресконференция в понеделник, на която присъстваха и общинските съветници Александър Койчев, Виктория Върбанова и Мариян Иванов, както и председателят на структурата в Несебър Звезделина Каравелова.

Втори в листата за Бургас ще е отново Борис Аладжов, трета ще е Звезделина Каравелова, четвърти - заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Александър Койчев, пети - председателят на "Възраждане" - Поморие Димитър Петков, шеста - председателят на организацията на "Възраждане" в Приморско Снежана Йорданова, седма - заместник-председателят на "Възраждане"-Бургас Виктория Върбанова.

Листата е от 17 души, като са представени 10 от 11 общини, където имаме структури, посочи Борис Аладжов.

"Основните ни насоки в кампанията ще са борбата с демографската криза и икономическото развитие на региона", каза Александър Койчев, цитиран от БТА. 

Звезделина Каравелова добави, че е нужно да се обясни на хората не само важността на парламентарните, но и на европейските избори, защото много хора не са запознати нито с механизма на избор на евродепутати, нито с това кои са били българските представители до момента.

Листата за предстоящите и избори за Европейски парламент ще се води от народния представител Станислав Стоянов; втори в нея ще е журналистът от БНР Петър Волгин; трета ще е Рада Лайкова, председател на структурата на "Възраждане" в Берлин; четвърти - народният представител Димчо Димчев.

Бургас ще е представен от общинския съветник Мариян Иванов, който е девети в листата.