По информация на Пътна полиция, цитирана от БТА, в района на "Траянови врата" по автомагистрала "Тракия" са се образували три колони, движението е затруднено. Предприети са мерки, които да облекчат трафика при влизане в столицата.
На бул. "Европа" и Околовръстния път екип регулира движението, добавят от МВР. На Ботевградско шосе трафикът е интензивен, има готовност пътни полицаи да започнат регулирането, предприети са мерки за удължаване на фазите на светофара в района на Долни Богров. Вече са поставени знаци на пътя откъм Перник, които дават възможност на шофьорите при влизане в София да използват две ленти на движение.
Служителите на "Пътна полиция" призовават водачите на товарните автомобили при първа възможност да отбиват в страни от пътя, за да облекчат бързото изтегляне на автомобилите.
Тежка катастрофа отне живота на 17-годишно момиче по-рано през деня. Инцидентът е станал на автомагистрала "Тракия" в района на Ихтиман. По първоначални данни в автомобил "Фолксваген" са пътували семейство с две деца - 17 годишно момиче и 11 годишно момче. Шофирала е майката, която е изгубила контрол над автомобила и той се е преобърнал в канавката. На място е починала дъщерята, в болница с различни травми са откарани синът и бащата на жената, който пътувал на седалката до нея. Съпругът и водачката на автомобила нямат сериозни наранявания, добавят от МВР.
Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев е оказал първа помощ на двама пострадали при друг тежък пътен инцидент в участъка Мъглиж - Гурково, съобщиха от Министерството на здравеопазването. С неговата намеса състоянието им е стабилизирано до пристигането на мобилните екипи на "Спешна помощ". Първият пострадал е 31-годишен мъж с фрактура на черепа, който е откаран в МБАЛ-Казанлък. Вторият пострадал е 26-годишен и е откаран в неконтактно състояние в МБАЛ-Стара Загора, където е установена фрактура на черепа.
Вижте снимки