Инцидентът е станал малко след 6 часа на 101 км близо до новостроящият се разклон за Ново село, предаде Haskovo.info. При изпреварване на правия участък микробус с немска регистрация с турски гастарбайтери се удря челно в сръбски автобус. При сблъсъка на място са загинали всички пътници в микробуса - шофьорът на микробуса С.К. (39 г.), две момчета - на 11 и на 17 години, мъж на 49 г., момче на 18 г. и две жени - на 45 г. и на 22 г., предаде БНР.
Ранен е шофьорът на сръбския автобус, който е откаран в хасковската болница със счупен крак.
В автобуса са пътували около 60 сърби - те са се връщали от почивка в турският курорт Мармарис, разказа екскурзоводът им Драган Радославович.
В следствие на сблъсъка микробусът се е завъртял и е ударил движещият се зад него автомобил с 3-ма немски граждани, които също са пътували към Турция. Сред тях няма пострадали.
На мястото пристигнаха екипи на полицията, пожарната, гражданска защита и пътно управление. Почти през целия ден участъкът от магистралата бе затворен за движение. Движението към Турция бе отклонявано по старият път от Любимец към Свиленград. На същия участък преди десетина години при тежка катастрофа на автобус загинаха 6-ма полски граждани.

Вижте снимки от катастрофата
Вижте видео