Компанията ще подаде молба за назначаване на външен администратор, който да поеме контрол над бизнеса й, тъй като се стреми да преструктурира дълговете си да и да намери източник на свежи инвестиции, предаде БТА.
"Блекуотър хоумс" е построила стотици жилища в Корк и Уотърфорд, а неотдавна се разрасна и на чуждестранните пазари. В момента тя предлага строителен комплекс с 354 апартамента на крайбрежието на Черно море в България, който включва СПА услуги и хотел.
Компанията бе засегната от срива в сектора на недвижимите имоти и вече не е в състояние да изплаща дълговете си. Според документите, заведени в съда, компанията предлага назначаването на Бари Донъху за официален администратор, който да поеме преструктурирането й. В момента Донъху е партньор в офиса на международната одиторска компания Кей Пи Ем Джи (KPMG) в Корк.
Справка на Дир.бг в сайта на ирландската компания показва, че тя е инвестирала в Crystal Spa Aparthotel, който е разположен на 4 км от плажа, на 6 км от курорта Албена и на 12 км от Златни пясъци. Ваканционният комплекс разполага с луксозни апартаменти и студиа, ползващи набор от съоръжения и удобства на 10 минути от черноморския бряг.