Банкрутира инвеститор в БГ имоти

Ирландската компания "Блекуотър хоумс" (Blackwater Homes), реализирала множество жилищни проекти в южната част на Ирландия, подаде молба за съдебна защита от кредитори пред Върховния съд по фалитите в Ирландия, съобщи ирландското електронно издание thepost.ie.

Обратно в новината

Коментари - Банкрутира инвеститор в БГ имоти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Te ne sa falirali. Po zakona fv Irlandia moje da se obiavi falit i da se otkupi firmata na po-niska cena pri koeto se likvidirat loshite krediti na firmata. Tova e masova praktika na firmite v UK i Irlandia.

ira se opita da si izpere parite no se nabutaha... sorry..

И как я направиха справката в сайта на компанията? Я опитайте и вие да направите справка :-) Иначе това си бяха съвсем нормални пирамиди, купуват земя, строят, всичко излиза 250-300 евро на квадрат, продават го на тъпаци за по 1 000, със спечеленото купуват 3 пъти повече земя, пак строят, пак продават и т.н. Като замисъл е ОК, обаче трябва броя на участниците да е неограничен, както и тъпотата им, и банките да не спират да кредитират.

га ядоха кифтетата не риваха, ся риват!

Няма страшно. Нали си спомяте предишния балонен шампион - Латвия. Там средните офертни цени паднаха от 1500 на 450 евро за квадрат чиста жилищна площ, при все, че заплатите им за 50-100% на българските. Иде големия, иде...

В една от най-бързо топящите се нации се строи като за световно чудя се кой ги копува тези жилища като населението ни все повече намалява ....

ет, брато, в Турция турците правят 1000 км. магистрали годишно, ние тука 100 км. не можем ги направим 20 години.

е кво море бе? тва е на 4 км от морето, некъде из полята хахаха, кой ше купи там?

Чакам предложения за 100 евро на м2, на 100 метра от плажа.

Преди няколко години медийте ни убеждаваха какво райско кътче и каккъв просперитет е в Ирлания. Сега фалити и проблеми. Май лакомията им е в повече.

а кой вярваше, че тука ще дойдат добри, честни инвеститори, които ще развиват работни места, ще обучават хората, ще внесат нови модерни технологии и нови производства, ще плащат данъци и високи заплати и ще оправят България? Кой обещаваше на наивните гласоподаватели че ще стане така и трябва само да почакаме и ще ни оправят? Е, видяхме, дойдоха, оправиха ни, остава сега да въздъхнем и да се почувстваме щастливи от това, което ни направиха: ограбени и затворени заводи, пустеещи ниви, застроено (и засрано) всяко хубаво местенце в страната, безработни, наркомани, престъпници, проститутки, боричкащи се за някоя стотинка от почиващата у нас измет... Благодарим, благодарим коленопреклонно на ЕС за светлото, щастливо бъдеще, кажете ни само още колко да се наведем и къде още да ви целунем.

Не, че тук му е мястото, но се чудя не се ли опарихме от турскире строители, край Арда, та им дадоха да строят и ЛЮЛИН? Прди 20 год 1 км. магистрала струваше 1 000 000 000 сега 4 км . 16 миона евро?

А!!! КОЛКО СТРАННО??? НАЛИ В ЕДИН ГЛАС, ВСИЧКИ ГОВОРЕХА ЧЕ М2 НА ЖИЛИЩЕ В БГ ЩЕ СТИГНЕ МИНИМУМ 10000Е А ЗА ВАРНА И ОКОЛНОСТИТЕ 20 000Е. ЗА БАНСКО НЯМА ДА КОМЕТИРАМ, ТЪЙ КАТО ТАМ ЩЕ ДОСГИНЕ ЦЕНА ОТ 30 000Е НА М2 БЕЗ ЕКСТРИ. ПРОБЛЕМИ НЯМА, ХОРАТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ВОЙНА ЗАГУБИХА МНОГО ПОВЕЧЕ, КОЕТО ТОВА МЕ УТЕШАВА.

тези простотии край Рогачево вдигнати в нищото на разни брулени хълмове .И само на 10 мен. от плажа ....Ами по тази логика Добрич е на 20 мин. плажа.ще стоят незавършени и накрая ще станат две за лев.

Тия май са дали луди пари за ниви из Добричко.Сигурно са се вслушали в съветите на някои всезнайковци от брокерския бранш.

засраха къде що имаше хубаво кътче по Черноморието. алчни селски кметове, строители и печалбари. да им е честито. Булдозери и танкове за тях. идиоти.

Това ли са ПРЕХВАЛЕНИТЕ ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ ?Дето целта им единствено е да трупат милиони и да ни унижават.Мерси.

Нека-нека! Да се разкарат от нас тия спекуланти и скрътдзи. Европа им наливаше 20 години пари, направи ги хора, а сега те се помислиха за най-печените. Най-лошо е да си имаме работа със скръндзи спекуланти. Те нищо не са оставили в България. Това дето са построили на 5 км о морето и го продават по 2000 евра може сега да пуснат на по 400 ДОЛАРА. Искаха да си направят затворени комплекси и да цицат клиентите пожизнено. Построили са десетки хиляди въшкарници - има да продават поне 10 години. Хак да им и на новоизпечените предприемачи и алчните ни кметове. Няма бъдеще в тия затворени комплекси тип луксозни пенсионерски общежития - нека видят как се строи вечевъв Испания и Франция - по 1-2 етажа, цени 800-900 евра при сезон 12 месеца друга НЕциганска среда. В новите условия цени над 400-500 евра са илюзиюя.

Ха ха, както се казва - избийте балъците, тарикатите сами ще измрат ! Докато има малоумни да дават грешни пари на неграмотни брокери и алчни строители - така ще е ! Нали щяха да растат цените в България поне с по 30 % на година ? Къде сте бе лъжливи брокерчета ?

Ами да се свържат с прииждащите руснаци, от статията цитирам заглавието Руска треска за имоти по черноморието и да продават и да се спасят от банкрут и да спечелят милиони! Нали така се правеше до сега...какво стана че сега не става...да не би глупаците да са се свършили!?!

Това май е безмисления строеж в нищото край Рогачево. Там се летеше с парапланери, и направиха едно грозно неудобно нещо. Така им се пада. Дано го съборят.

хаха имотите по черноморието хахаха дойдохме си на думата хахахах всяко чудо за 3 дни хахаххаахха

Кофти а? Ами то бива алчнотия ама явно тази е била колосална.

е как ще фалира... я бързо да продаде стотина бълхарника тук за по 2350 евра парчето на няколко балъка и да изскочи на печалба :)

Тия дебелогъзи фермери им е бедна фантазията какво ги чака нататък,иначе са много надути ,едва ли не всичко е измислено от тях , ама като видат зора и не били разбрали видиш ли, Фаулти Тауарс са си едно към едно че и по зле.Там за където са се запътили- ние се връщаме вече

Кеф а? Мизерия за всички в България и пак кеф? Ирланците фалират, ухааа пак кеф? Българските алчни строители губят - кеф? Некъдрните брокерчета нямат вече сделки, ха атака - кеф? Връщат се строителите ни от Испания - така им се пада? Мръсните бизнесмени затварят фабрики, фалират - на им сега на лакомниците? Ние сме на пътя, нямаме работа, няма тъпи англичани и ирландци да ни купуват бабините ниви, дето дядо ги е купил със златни грошове на хубава реална цена, аги продаваме вече на кило, така ни се пада!!!!

Е НЯМА ДА Е ТОЛКОВА, КАТО ПО ВРЕМЕТО НА БРЕЖНЕВ, НО КУЧЕТО СКАЧА СПОРЕД ТОЯГАТА, КОМ. НЕНУЖЕН ЕЛЕМЕНТ СИ ТИ