Това съобщиха днес представители на здравното министерство в Сана, цитирани от  Франс прес и БТА.

Военната операция срещу шиитските бунтовници - хуси, в Йемен е предвождана от Саудитска Арабия. Те успяха да установят контрол над голяма част от страната, опитвайки се да отстранят законния президент Абд Рабу Мансур Хади. Иран подкрепя хусите.

Вижте снимки>>>

Дванайсет от жертвите са загинали при нападение тази нощ срещу военна база северно от Сана, засегнало и недалечна жилищна зона, добавиха хората от министерството, контролирано от шиитските бунтовници хуси.

Бившият командир на базата е заподозрян в сътрудничество с хусите. Рано тази сутрин три други атаки бяха насочени срещу президентската резиденция в северен квартал на Сана, контролиран от бунтовниците, заявиха очевидци.

През нощта източно от Сана бе обстрелян и лагерът на армейска бригада в провинция Маариб, вярна на бившия президент Али Абдула Салех, съобщиха източници от местни кланове.

Военен източник на АФП заяви, че бойни самолети на коалицията начело със Саудитска Арабия също са обстреляли през нощта военен лагер, където има "голям оръжеен склад", в южно предградие на Сана.

Той съобщи за "десетки" жертви в този лагер, чието командване останало вярно на бившия президент Салех, принуден през 2012 г. да напусне поста след 33 години управление и обвиняван днес, че се е съюзил с бунтовниците шиити.

По-рано днес президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган нарече стремежът на Иран да доминира над региона „нетърпим“.

Конфликтът в Йемен се превърна в религиозен. Иран трябва да промени гледната си точка. Техеран трябва да изтегли всички сили, с които разполага в Йемен, а също и в Сирия и Ирак. Иран трябва да уважава тяхната териториална цялост“, почерта Ердоган.