Десетки цивилни жертви при въздушни удари в Йемен

Най-малко 39 цивилни са убити в Йемен за повече от денонощие, откакто започнаха командваните от Саудитска Арабия въздушни атаки срещу шиитските бунтовници.

Обратно в новината

Коментари - Десетки цивилни жертви при въздушни удари в Йемен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия отвръща на удара.Така трябва да се действа срещу своеволията на САЩ.Очаквам Иран и Китай да създадът на възлови транспортни точки напрежение,с цел връщане цената на петрола в реалния и диапазон.Така ще се обезсмисли манипулативното свръх производство на петрола.САЩ се паникьосаха и светкавично прибегнаха към насилие.Май не ги интересува,че хората в Йемен се борят за демократично управление.Болезнено е да ти върнат схемите за де стабилизиране на определен регион.Колкото и да им се иска на САЩ,този конфликт май ще продължи колкото е необходимо!!!

Уж щяхме да трансформираме икономиката - нанотехнологии, туй онуй? Май друга надежда освен лесни пари от скъп нефт няма. Е жалко, но този кораб отплува завинаги :)))

Изумен съм. Писах че терористите са цивилни и не са в униформи когато избиват невинни. Малоумници чукат червени пръсчета сякаш са виждали униформата на терористите. Чак такова малоумие не съм очаквал.

Над 2 млн души са загинали при операции на САЩ в Близкия изток през последните 12 години, сочи доклад на международната организация Лекарите в света за предотвратяване на ядрената война (Physicians For Social Responsibilty), която през 1985 г. получи Нобелова награда за мир, предаде РИА Новости. В хода на американската военна операция в Ирак са загинали около един милион души, което се равнява на около 5% от населението на страната. 220 000 души са загинали в Афганистан, а 80 000 в Пакистан. Организацията отбелязва, че в тези цифри не влиза броят на загиналите при съвместни операции на САЩ и техните съюзници в Йемен и в Сирия, с който възможният брой на жертвите ще надхвърли 2 милиона души. В доклада се отбелязва, че около 3 млн. жители на Ирак, Афганистан и Пакистан са избягали родините си заради бомбардировките на Пентагона. Получените данни са надхвърлят приблизително 10 пъти официалната статистика и числата, с които оперират основните медии и експерти. САЩ водят стриктен отчет на жертвите сред своите военнослужещи, въвлечени във войната срещу тероризма, но не съществува никаква статистика за жертвите сред гражданското население. Това е умишлен пропуск, се казва в доклада. Данните на организацията се основават на резултати от различни изследвания, статистика на ООН, данни на правителствата и различни неправителствени организации.

този ход на Саудитците е малко ва банк ... тези наистина си мислят че Бог е с тях ...

1. Доколкото хутите бяха и са единствената реална сила в Йемен противопоставяща се на Ал Кайда в арбския полуостров, а от една година и на Ислямска държава, операцията на сунитските държави (щото Пакистан не е арабска страна) е спасителна за тези две джихадистки терористични организации. Следователно САЩ, Франция, Великобритания и Турция подкрепят с въоръжени сили джихадистки терористични организации. 2. Хади няма нищо общо с демокрацията и изборната власт - той НЕ Е избиран за президент, а взе властта след падането на Салех, при когото беше вицепрезидент. Съответно - иска нестабилност и диктатура, щото при избори ще духа супата. 3. Хути (не хуси) е движение, а не етнос - носи името на ал-Хути, шиитски лидер, вдигнал въстание през 2004 г. и убит тогава. 4. Цели на хутите - стабилно правителство (това те искаха от Хади още от октомври м.г.), създаване на работни места, осигуряване от държавата на нормално функциониращи нейни институции и служби, права на жените - да гласуват и да могат да заемат постове, ограничаване на влиянието на Запада в Йемен, реална борба на правителството с Ал Кайда в Араб.п-ов и Ислямска държава, не искат клерикална държава, още по-малко - шиитска. Това не съм го измислил аз - пише го в Нюзуик през февруари. 5. Хутите се ползват с масова подкрепа и от редица сунити - през октомври м.г. на специално събрание, над 2000 племенни вожодве обявиха, че подкрепят целите и исканията им. 6. Постигането на целите на хутите по естествен път сваля от власт уахабитите, взели я с помощта на Саудитска Арабия през войната през 1994 г. Естествено, сега Западът и сунитските монархии в Залива ще искат да преформатират войната от социална и политическа в религиозна, което е безкрайно опасно.

Т.е. става дума за политическа партия.

Поздравления. Радвам се че на форума понякога има интелигентни и знаещи хора. А то иначе само про-американските платени писачи останаха.

Консерви и свещи ... в по големи количества. Предполагам оръжие ще е по лесно за намиране ... но това ни чака ...

Виж, ако си пенсионер, живеещ на село , имаш прасенце и кокошчици, и няколко лехи зеленчук и асма, може и да откараш няколко годинки. Но когато светът се подпали целокупно за какво ти е да оцеляваш като Робинзон Крузо?!

Американо-чифутската демонокрация ще победи и в братски Йемен!

Ужас, всеки който може започна да бомбандира където си иска

ГЛЕДАМ НЯКОЛКО "ВИДНИ РУСОФИЛА" СА ВЪЗМУТЕНИ ОТ НАРУШАВАНЕТО НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА НА ЙЕМЕНСКИТЕ ШИИТИ.... НИКОЙ РУСОФИЛ ОБАЧЕ НЕ БЕШЕ ВЪЗМУТЕН ДО ВЧЕРА КОГАТО В ЙЕМЕН 8 ГОДИШНИ МОМИЧЕТА СЕ ПРОДАВАХА КАТО БУЛКИ НА 40 ГОДИШНИ ЧИЧКОВЦИ........ НО ТОВА Е НАПЪЛНО НОРМАЛНО ЗА ТЯХ И ТЯХНАТА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА - ТЕ НЯМАШЕ КАК ТОВА ДА ГО СВЪРЖАТ СЪС САЩ И ДА СИ ИЗЛЕЯТ ОМРАЗАТА..... Е ЕТО ЧЕ ДНЕС ЛИЦЕМЕРИЕТО ИМ ОТНОВО ВЗЕМА ВРЪХ И ГО ПРАВЯТ...... И ТУК НЕ СТАВА РЕАЛНО ВЪПРОС ЧЕ СА ИСТИНСКИ ЗАГРИЖЕНИ ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО ИЛИ ЧЕ ИМ ПУКА НАИСТИНА - ТЕ ПРОСТО ПИШАТ ЗА ДА СИ ИЗЛЕЯТ ОМРАЗАТА ЗАЩОТО СИ МИСЛЯТ ЧЕ ДРУГ Е ВИНОВЕН ЗА ТЯХНОТО НЕЩАСТИЕ...... САМО ОЗЛОБЛЕНИЕТО ИМ Е ОСТАНАЛО.... ЖАЛКА КАРТИНКА ПО ТОВА ЩЕ ПОЗНАЕТЕ ИСТИНСКИТЕ РУСОФИЛИ КОИТО ИСКАТ ДА МИНАТ ЗА "ИДЕАЛИСТИ"........

това с момиченцата става във всички арабски страни, катар, сауд.арабия и прочие. Къде е възмущението на соросоидите и сащ по въпроса? Някой да налага санкции на тези страни за неспазване на Декларацията на ООН за чов.права? А когато по-миналата година саудитите вкараха 20 000 армия в Бахрейн за да потушат народен бунт там - какво беше реакцията на запада? Все едно Путин да беше пратил миналата година през февруари в Киев 20 000 бригада да потуши майдана с кръв!

Пародия

ЕТО АЗ СЪМ ТУК И ТИ КАЗВАМ ЧЕ СЪМ ПРОТИВ ТОВА ДА СЕ СЛУЧВА КЪДЕТО И ДА Е ПО СВЕТА..... ЗА САЩ ИЛИ СОРОС НЕ МОГА ДА ОТГОВАРЯМ ИЛИ ДА ГО ОТРИЧАМ..... НО ПОНЕ НЕ СЪМ ЛИЦЕМЕР КАТО ТЕБЕ ТУКА ДА СИ ИЗЛЕЯ ЗЛОБАТА...... ЗА ООН - ООН МНОЗИНСТВОТО ТАМ Е ИСЛЧМСКИТЕ НАЦИИ И АРАБСКАТА ЛИГА НЯМА КАК САМИ ДА СИ НАЛОЖАТ САНКЦИИ ;) СЕЩАШ ЛИ СЕ? АЗ СЪМ ПЪРВИЯ КОЙТО ГО ЗАЧЕКВА - НИКОЙ ТУК РУСОФИЛ НЕ Е КАЗАЛ ЧЕ Е ВЪЗМУТЕН ОТ ТОВА.... А ИЗВЕДНЪЖ ВСИЧКИ СТАНАХА ЗАГРИЖЕНИ ЗА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА...... ЕТО ТОВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ МЕНЕ И ТЕБЕ ТИ СИ ТУК ДА СИ ИЗЛЕЕШ ЛИЦЕМЕРНО ЗЛОБАТА...... АЗ СЪМ ТУК ЗА ДА ТЕ ХВАНА С ДВОЕН АРШИН КАК МЕРИШ И ДА ТЕ ЗАСРАМЯ(СЛИЧВАЛО СЕ Е ДОСТА ПЪТИ).....

Ти пък и твоите западни колониални господари НЕ бяхте възмутени,когато ИДИЛ-ци и Ал Кайдери взривиха джамийките на хусите,нали? :) А пък ИДИЛ-ците и Ал К както и САЩ,ЕС,НАТО,Турция,Сауди Арабия и Емиратите подкрепят свления бивш йеменски Президент Хади! Какво го увърташ. Нещата са ясни- кои са "вашите" и кои са "нашите"! :)

Пародия

ЗАЩО СИ МИСЛИШ ЧЕ НЕ СЪМ ВЪЗМУТЕН - НЕ ГО ОВЪРТАМ НИТО СЪМ ОТРЕКЪЛ ЧЕ ГО ПОДКРЕПЯТ НИТО ПЪК СЪМ КАЗАЛ ЧЕ ОДОБРЯВАМ ПОДКРЕПАТА ИМ........ ТИ СИ ТОЗИ КОЙТО МИ ПРИПИСВА ТЕЗИ НЕЩА.... ЩОТО НЯМА КВО ДРУГО ДА ИЗМИСЛИ..... ТИ СИ ТОЗИ КОЙТО ПРИЗОВАВА КЪМ НАСИЛИЕ - ЗАТОВА ТЕ И ЦЕНЗУРИРАХА ПО-ДОЛУ ПОМНИШ ЛИ?

чакам ти като ВЕДИН СОРОСОИД да призовеш ЗАПАДА И САЩ да наложат санкции на ВСИЧКИ МЮСЮЛМАНСКИ СТРАНИ, в който се нарушават чов.права и особено на жените. В някой страни дори няма партии и избори, щото са монархиии. НАЛИ СИ ИСКРЕН ДЕМОКРАТИ И СИ ЗАГРИЖЕН ЗА ДЕМОКРАЦИТЯА, не се като лицемерните русофили. Чакам да скъсате отношения с Катар, Сауд.Арабия, Бахрейн, и т.н. Обаче май петрола е по-важен от лозунгите!

Петрола кога и за кой не е бил по-важен от лозунгите :))

Пародия

ПЪРВО КОЛКОТО И ДА ПОВТАРЯШ ЧЕ СЪМ СОРОСОИД НЕ ЗНАЧИ ЧЕ Е ИСТИНА..... ВТОРО АЗ ПРИЗОВАВАМ ЦЕЛИЯ СВЯТ ДА ИМ НАЛОЖИ САНКЦИИ НЕ САМО "ЗАПАДА" - НЕ СМЯТАШ ЛИ ЧЕ ТАКА Е ПО-РЕДНО(ИЛИ НА РУСИЯ ИМ Е ПРОСТЕНО АКО НЕ ИМ НАЛОЖИ САНКЦИИ ВЪПРЕКИ ЧЕ ТВЪРДИ ЧЕ ЗАЧИТА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА)?? АЗ ОТНОШЕНИЯ С КАТАР БАХРЕЙН И Т.Н. НЯМАМ ПАИСКА. ТЪЙ ЧЕ СМЯТАЙ ЧЕ СЪМ ГИ СКЪСАЛ...... И ТРЕТО НИКЪДЕ АМА НИКЪДЕ НЕ СЪМ КАЗВАЛ ЧЕ СЪМ ДЕМОКРАТ - ТОВА ПАК ТИ САМ СИ ГО ИЗМИСЛИ В БЕЗСИЛИЕТО СИ.......

В моя предишен коментар,който е скрит не съм се изразил правилно и затова уважаемите модератори не са ме разбрали. :) Аз не призовавам към насилие и противообществени прояви, а само констатирам каква трябва да бъде играта на нашите (на българите) сънародници, т.е. арийците от Иран. Полезният им ход е да ударят Сауди Арабия. Ама наистина да я изтрескат много здраво.Аз ако бях ръководен фактор в Иран, в Хезболла,или в армията на моя приятел Башар ал Асад, точно така щях да постъпя! :) На гореизброените не би трябвало да им пука от заплахите на САЩ,НАТО,Турция и Сауди Арабия,защото имат подкрепата на Русия и Китай,както и са снабдени с ново модерно руско оръжие плюс руски инструктори! :)

Моля не принизявайте световните военни конфликти до саморазправа със стюардеса.

Орлин Данев

То,колкото и да Ви е чудно... точно така стават големите световни конфликти....от кръчмарски бой, или битка между футболни агитки на две държави да речем..... Примери бол: Подпийналият сръбски националист Гаврило Принцип на няколко ракии от прозореца на местната кръчма мернал кортежа на австроунгарския монарх и жена му, излязъл залитайки на улицата и ги думнал. Или една война между Салвадор и Хондурас, водена със самолети,бомби и Танкове започнала от масов бой между двете футболни агитки на двете държави на футболен мач от квалификации за място на Световно...:)

ЕС ще каже ли нещо? Великите демокрации що мълчат?

още изчисляват кое е по-изгодно

са САЩ е важно изходът от Аденския залив да е отворен и под техен контрол. Колко хора ще загинат в Йемен е без значение .... Важни са милиардите от търговията с петрол, извършвана от амер.компании в Бл.Изток - сауд.арабия и т.н.. Няма никакви "демокрации, човешки права" и прочие лозунги

ако утре хусите кажат, че гарантират интересите на САЩ и им дават база там - тутакси Вашингтон ще ги обяви за "борци за права и демокрация" в поробения от диктатора Хади Йемен.

ТИ ПЪК ПАИС АГА ОТКОГА СЕ ЗАГРИЖИ ЗА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА В ЙЕМЕН - ТА ТАМ ГОРДОСТТА Е ДА СИ ПРОДАДАТ ДЪЩЕРЯТА БУЛКА 8 ГОДИШНА - НЕЩО ТОГАВА НЕ ТЕ ЧУВАХ ДА МРЪНКАШ ЗА ЧОВЕШКИ ПРАВА А СЕГА СИ НАДУЛ ГАЙДАТА И СЕ ПРАИШ НА БУДИТЕЛ.....

Паисий

ти пък къде видя да съм се загрижил за чов.права в йемен!??!? аз писах за политиката на сащ (и арабската лига) в случая. Не съм казвал нищо от свое име по въпроса.

Паисий

затова пък вие, соросоидите, постоянно пишете за "демокрацията и чов.права" в Украйна, нарушавана от руснаците и путин. Демокрация, която я няма никаква... Вие се грижите за несъществуващи неща май.

Не разбирам, как нашите управляващи боклуци, чрез външното или военното чучела, не са изразили БЕЗУСЛОВНАТА ПОДКРЕПА на България и българският народ към миролюбивите, демократични и хуманни действия на ДЕМОКРАТИЧНАТА КОАЛИЦИЯ на желаещите / Хитлер се върти в гроба от завист/ в Йемен!?????? И да подготвят един спешен контингент за там - да изпреварят ГОСПОДАРЯТ САЩ, преди да ни е поискал нещо подобно!!! Даже бихме могли да изпратиме самолета...........................

пич хайде стига де - като го правят не си доволен, като не го правят пак не си доволен.... май нямаш угодия :)

шефче

Не се гъбаркай, щото там избиват хора!!! Сега е там, преди беше до нас, после може да го правия и У НАС в България...................

БългаринЪ

пича е недоволен от двойните международни стандарти, които виждаме отново и отново..... примери бол...

Те от вашето управление на пропсгандата на путин все такива неразбиращи ви избират..На нас ни стига само да видим с какво са въоръжени и ни е ясно,че путин има келепир от дестабилизсцията.

Дали Русия ще победи САЩ или обратното, драги българи няма и да разберем, защото сме на първа фронтова линия, на чието бойно поле ще се бият две супер сили. Та от цяла източна Европа едва ли някой ще доживее за да разбере кой е победил

Урок за Путин. Да се поучи от действията на САЩ, защото ясно е, че арабите без тяхна благословия и помощ няма да се решат на намеса. Ето така трябваше да действа миналата година, когато "проевропейски бунтовници" свалиха законното правителство в Украйна.

Абсолютно точно казано!!! Но Путин, макар и бавно, се учи от "НАЙ-ДЕМОКРАТИЧНИТЕ" държави в света! "Крим" е КОПИРАНЕ на "Косово"!!! В скоро време може да копира я "Ирак", я "Йемен".....................

Пародия

много точно казано - само дето обаче и ти премълчаваш ФАКТА че това не са първите удари..... иначе браво че си дигате самочувствието взаимно....... като любовници дето се любите сте....... ФАКТИ ГОСПОДА ФАКТИ НЕ С ТЪПИТЕ ВИ СПЕКУЛАЦИИ!!!

Крим винаги е бил руски. Да повторим отново: Знаете ли за кримската война от 1856 г, кои държави са участвали и каква е била същността на войната?! Проучете как стоят нещата и се извинете на публиката за нефелните си коментари.

Иран подкрепя хусите, Сирия подкрепя Иран, Русия подкрепя Сирия! Извод - Русия подкрепя терористите!

Извод - много си тъп и си правиш изводи каквито си искаш от каквото си искаш.

Затова ли избиват мирното население, та да няма какво да завладяват "терористите"?

Вувузел

Затова ли избиха 200 хиляди чеченци, заедно с техния президент? Кой, америкосите, краварите ли?

Ти имаш ли аквариум? Не? Изводът е, че си от модерните леви. Желязна логика!

По твоята логика САЩ и Ес пък подкрепят другите терористи. Ето как: САЩ, ЕС, НАТО,Сауди Арабия,Емиратите,Турция, ИДИЛ и Ал Кайда подкрепят сваленият йеменски Президент Хади!

Да се готвим за нова вълна бежанци.

Турция нарочно пропуска бежанци до нашите граници. Така ние се оказваме на два фронта. НАТО/САЩ няма абсолютно никаква стратегия, а цели да се разпалят възможно повече конфликти около Русия и нейни приятели. Това си е жива провокация. Ще ядем дървото здраво.

Руснако, не нам!!!

По време на война, нема цивилни жертви! Анадъмо!

А има само "НЕИЗБЕЖНИ" и "ПРИЕМЛИВИ", нали така полиран мозъко!!!!!!!??

Вувузел

Полиран мозък е по-добре от задник обработен с раш-пила!

...Иран подкрепя хусите. ... И тук вече трябва да се успокоим и да вярваме, че т.н. сунитска коалиция от крайно реакционни и средновековно примитивни политически, антихуманно устроени арабски емирства имат право да убиват с бомбардировки от модерни американски самолети мирни жители, пък били те и неудобни араби шиити!

И от Йемен ще тръгнат вълни от бежанци..и не за Саудитска Арабия, Бахрейн и Катар.. Глупавата Европа пак ще плаща сметката за американските простотии.

Терористите са цивилни.

Десетки са цивилните жертви. Да сте виждали терористи и камикадзе облечен във военна униформа. Терористите от алкайда и ислямска държава също са цивилни.

Да виждал съм а ти знаеш ли откъде идва думата "камикадзе" ?????

Ох, боже, ама нали до оня ден Турция и Русия бяха приятели и Ердоган беше първа дружка на Путин, каква стана тя сега?

Те и московците бяха приятели с Германия през 1939г. В москва през 1939 г има съвместне нацистко-съветски военен парад -немско знаме се вее редом със съветското на общ воеенен парад през 1939. А после-през 1939-московците нападат полша от изток, а преди това германия напада полша от запад.

Е, па тя Полша си е дружка с Германия още от 1934 година... Па и що и требеше на Полша да помага на Германия в разпарчетосването на Чехсловакия-)

В Йемен ставаме свидетели на ситуация, огледална на тази в бивша Украйна, но нека се вгледаме в позицията, която заема запада... И в двете държави/бивша Украйна, Йемен/ има законноизбран, бягащ президент, срещу властта на когото противодействат въоръжени бунтовници, подкрепяни отвън. В единия случай /бивша Украйна/ западът е зад бунтовниците, окупиращи властта, а в другия /Йемен/ е срещу тях! А какво става с "принципите и западните ценности"? Ха-ха, майната им, няма такива, всичко това са приказки за наивници, чиста проба пропаганда... точно поради тази причина войната в Йемен няма да бъде отразена от мейнстрийм медиите, всички до една контролирани от запада, т.к. повдига много неудобни за същия този запад въпроси...

Конфликта близкия изток: Турция, Иран и Израел са на нож. Израел иска Сирия, Турция да се справи с кюрдите, САЩ да не допуснат марионетките да загубят власт, а Саудитска Арабия е просто един инструмент на САЩ. За това се създаде ИД подкрепян от Изрел и Турция за да разчистят територии. Сирия и Иран се ползват с руската подкрепа поради една причина, че само Русия подкрепя историческата им същност, идентичност, култура, манталитет. Ердоган е един психар избиран винаги от най-голямата паплач в Турция, която няма нищо общо с интелигенцията. В това отношение ние сме едно към едно с Турция.

Прав си в едно руснако. Вашият президент винаги се избира от най-голямата паплач в Русия.

Тя и Турция иска Сирия, при това не от вчера, ами още от момента в който Франция изтегля последните си войски от тамошните земи-)

10 броя арабски държави удрят по хусите айде, според руските медии фашистките държави в света са се увеличили с още 10 броя.

Фашизмът победи комунизма! Необратимо!

Убити цивилни и деца! КАкво му пука на запада щом не са еврогейци и или американогейци. Цивилизацията и евроатлантическите ценности са МЕНТЕ. Лъжи лъжи и само ЛЪЖИ. А еърбъца е паднал, щото са го свалили погрешка. Ама нема да си признаят еврогейците. Няма да е на толкова дребни части ако се е разбил в земята и черните кутии ще са си наред. И ще са ги намерили, щото излъжяват сигнал когато са наред.

Не мога да разбера кво се изумиха и изненадоха че и загрижиха всички русофили че и то така ИЗВЕДНЪЖ..... Та това не са първите удари на Суадитска Арабия срещу шиитите..... Ама виждаш ли сега изведнъж..... време е да почнем да си чешем езиците.... и да се правим на загрижени..... нищо че до вчера въобще не ни пукаше......

Кажи сега,кажи колко са добри саудитите,Абсурдистане.Всъщност може и да ти харесват,знам ли- също както в Израел,там няма конституция и дори законодателство в смисъла,който има този термин по нашите ширини.

Пародия

Аз не съм казал че са добри и няма да го кажа просто ми е чудна реакцията на русофилите.... Това са твои думи...... които се опитваш да ми препишеш....

Не мога да разбера - до онзи ден Ердоган беше приятел на Путин, а сега вече му е враг. Объркващо е.

Фашизмът на ФАШИСТИТЕ от Вашингтон в действие!!! Ирак, Сърбия, Афганистан, Сирия, Либия бяха последните държави ударени и потопени в кръв! Сега е Йемен!!! И знаете ли, защо бомбардират в Йемен!? Защото бунтовниците се БОРЯТ С ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА!!!!! ООН, ЕС и всякакви ЛИГИ и боклуци са под тоталният КОНТРОЛ на фашистите! Точно сега е момента, Русия КОПИРАЙКИ Международните Фашисти да си върне Окрайната, а Бан Кю Мур да седи "ОБЕЗПОКОЕН" и "СЛЕДЯЩ" ситуацията.....................

А МОСКОВСКИТЕ ФАШИСТИ-нападнаха Крим, Приднестровието Осетия, АфганистаН, Литва, лратвия, Естония, Финландия. За съветско-финладската война. Аче московските фашисти нападнаха полша от изток. А че през 1916 русия нападна българия. За руско българската война 1916-1918г май не ти е удобно да говориш.

Прегледай се , има ти нещо фашистка сороска отрепко. Толкова злоба, и лъжи в един поста не са нормални. Злобата и фанатичната омраза към русия са ти разрушили мозъка и психическото здраве.

Затова са и фашисти!!!

Тя русия ще си върне окрайната, ама после в сибир няма да се въди нищо 50 000 години, казват.

За Сирия ти препоръчвам да изгледаш за клането в Хула.... разследването на Махмуд Ал Кен..... може и да си промениш мнението и да разбереш че не е точно така както си го мислиш......

шефче

Не ме интересува "клането" в Хула, след КЛАНЕТО, на което е подложен сирийският народ от 3 години с ПАРИТЕ и ИНСТРУКЦИИТЕ на САЩ!!! По същият начин е без значение лошотията на Садам Хюсеин, след като ЦЕНАТА за неговото сваляне е ЕДИН МИЛИОН умъртвени хора! СХВАЩАШ!??

А ударите с тактически ядрени заряди кога ще започнат?

Абе Ердоган защо нищо не казва за турските войски в Сирия, какво правят там. Това не е ли нетърпимо. А цялата турска логистика и неофициална агресия Срещу Сирия, това не е ли нетърпимо?

По-силните държави-почнаха да налагат ред в съседни държави. Започвам да подкрепям да купим нови самолети и ракетен комплекс-кой ще гарантира,че резаците-комшии няма да дойдат тук да налагат ред?

И малките деца знаят, че Турция подкрепя ИД за да се отърве от кюрдите. С Изрел, Турция има един интерес. Надявам се турски поток, както и всички енергийни проекти между Турция и Русия да не се осъществят. Путин трябва да разбере, че турчина е по лицемер дори от западняка.

Бъркаш пич - лицемерието е нещо много човешко - среща се по всички географски ширини и дължини.....

Националана черта е за някои нации. От Марс ли падаш?

иран приятелите на бунтовниците в йемен и на путин палят близкия изток нали имаше много любители на конспирации тук... путин страда от ниските цени на горивата сега с тая революция в йемен цените се вдигат ??? някой??? конспираторите???

Абе знаех си аз, че Путин е в дъното на тази работа с Йемен. Но не можах да ги навържа толкова бързо като теб нещата. Браво!

Значу тук хора ,които опитват с военен преврат да свалят законен президент е "бунтовници", а тези в Украйна, които направиха военен праврат и свалиха законен президент - "радетели на демократия". Може ли някой да ме посочи разликата? Нещо съм се оплела в дефиниции

Разликата е, че ти ще умреш от руска ядрена ракета, а децата ти - от американска... а, то пък, всъщност, няма никаква разлика :-D

Пъстрата,това ти ли си? Пак ли се изтощиха батериите ма "мъжа" ти?

Нищо учудващо няма, всяка велика сила гледа нещата от собствената си гледна точка.

а малките държави кучета са ги яли, така ли?

Арабите решават помежду си, Америка не се намесва нито по въздух, нито по вода. Ако всички араби са се обединили срещу една шепа от техните - ние какво да направим, да плюем кръв ли.

И понеже обедната почивка свършва, аз пак да запитам: каква позиция ще заеме по въпроса българският президент и върховен главнокомандващ, пръв противник на всякакъв вид международна агресия?

Обичайната: на колене и лакти с трибуквие навирено в посока къщата на Марсито.

Сега Иран ли стана виновен?

Обаче, колкото и да е "ВИНОВЕН" Иран - ТОЙ ще ИМ ПРЕСЕДНЕ!!!

Държавата,в която са забранени киното и музиката,в която са забранени всички други религии,в които жените нямат право да се движат из страната без документ-разрешение от мъжки член на семейството им,нямата право да спортуват,да шофират и да работят- тази ли държава, уважаеми протестъри, трябва да аплодираме сега? Къде си ти,о,пъстра сврако,"дипломирана лекарка и юристка",да ми заявиш колко е нужно да подкрепя тези носители на демокрация и борци за национален суверенитет-саудитските сунити?

Арабската лига от 10 държави се обедини, за да накаже Йемен. Боже, Боже, нямат край мъките на Путин и Асад - току-що се сдобиха с цели 10 нови врагове.

Убеден съм, че последните не желаят да се запознаят с неофициалното мото на Ракетните войски на РФ: "Ние не сме Газпром,но също можем да донесем светлина и топлина във вашите домове."

Преди да умреш ти, пред очите ти, от руска ракета, ще умре родата ти. Тогава пак ще можеш да пишеш малоумията си тук, но вече няма да ти е кеф някак си. :=D

следната ситуация. Да речем - има законно избран президент в Украйна (Янукович). Опитват се да го свалят с преврат (Майдан). Руските ВВС бомбардират Киев и всички им ръкопляскат???

" Koйто не постави на челото си знака на сатаната ще умре" и "който не се подчини изцяло на УСА ще умре" , не си ли приличат много.

Саудитлер в действие! За никой не е тайна, че суадитите са едни варвари и лъже-фанатици! Как може да си мусулманин, след като си първа гювендия в харема на американските свиноядци?

изродите от С.Арабия и първи приятели на изродите от ФАЩ и Израел, са най-големият купувач на оръжие в света. Пари имат, акъл нямат - каквото им кажат от ФАЩ и Израел, това правят.

Смени САЩ с Волен, много пари с никакви и получаваш обикновен атакист

опорната точка, освен това не е във връзка с темата. Освен това е просташка и няма нито смисъл, нито някаква връзка и логика. Абе, да ти кажа че си прост герберастки трол, мисля че е достатъчно. Поне да си изкарал 10 цента, че да има някой полза.

А, от Атака ли са започнали бомбардировките? А какво правят по въпроса ДПС и патриотите?

Иран е Русия в Арабия !

Доста точно сравнение. Вечен виновник за всичките безчовечни простотии на САЩ и присъдружие.

Вероятен отговор: Airbus със 150 цивилни жертви в Европа...

Явно вече на никой от държавните и световни "лидери" не му пука за морал, справедливост или право. Още по-малко за т.нар. обществено мнение. Как се докараха нещата така, че се върнахме във феодализма или дори по-рано? Надявах се западните общества да могат да усмирят самозабравилите се водачи, но явно няма да могат. Чакат ни все по-интересни времена.

за времената не знам, но че няма да има бъдеще за никой знам.