Както Дир.бг съобщи първи, стрелбата е станала в 8:10 часа. Чули са се три изстрела, казаха работещи в околните магазини. Мястото беше отцепено от три автомобила на полицията. След тях пристигна и линейка, която откара само единия, след като бе установено, че другият е мъртъв. Трупът остана да лежи близо до стоянката на такситата, срещу офиса на банка. (снимките в галерията са със съдържание, неподходящо за деца). Червеният опел пък беше паркиран в отсрещното платно, близо да автобусната спирка.

"От свидетели, които са се намирали в близост, е установено, че шофьор на лек автомобил „Лада” на видима възраст около 30 години (по-късно стана ясно, че той е 22-годишен - бел. ред.), е бил спрял, до него спира „Опел Вектра”. Провежда се някакъв разговор, за който не се знае от какво естество е. Шофьорът на „Ладата” е извадил пистолет и е стрелял два пъти по шофьора на опела, който е 20-годишен и е починал на място. След това шофьорът на ладата се е самопрострелял. Той е транспортиран във Военна болница с опасност за живота”, разказа пред "Фокус" шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

По-късно той уточни, че по данни на свидетели и близки, които познават и двамата, става въпрос за жена.
"Класически любовен триъгълник или нещо от този род”, добави полицейският началник.

БТА предаде, като се позова на данни от разследващите, че причина за стрелбата е станало момиче, което имало отношения и с двамата. Тримата се познавали и били в една компания. Тази сутрин младите мъже се срещнали, за да изяснят отношенията си с момичето, което точно в момента било със стрелеца. Не е ясно дали убийството е било планирано или е извършено спонтанно.

Стрелецът се казва Мартин Григоров, студент в Техническия университет в София. Той е използвал незаконен пистолет "Валтер", съобщи bTV. Григоров бил сегашният приятел на момичето. Работел като автомонтьор и обичал стари автомобили, но страстта му била марката "Лада. 
От ВМА съобщиха, че Григоров е с тежка огнестрелна рана в главата, в кома и има реална опасност за живота му.

Жертвата се казва Георги Шопов. Също бил студент и работел като брокер, но в момента изкарвал прехраната си в автомивка.
И двамата със стрелеца са се занимавали с тунинговане на коли.

Столичните полицаи са успели  да установят самоличността на момичето по-късно през деня. Тя се казва  Десислава и е на 16 години. Полицаите са я разпитали в СДВР, съобщи "24 часа". Момичето е потвърдило, че е имало лични отношения и с двамата младежи. Тя обаче е била категорична, че не е знаела за плановете на Мартин да се разправя с оръжие с опонента си.