Посланикът е провел среща с близки на пътниците, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Думите са казани от един от пилотите в момента, когато самолетът напускал малайзийското въздушно пространство, за да влезе във виетнамското, посочи посланик Искандар Сарудин.
Той добави, че "още не е дошло времето" да се разкрие информацията, предадена от военните на гражданските власти, които продължават петдневното издирване.

Вижте снимки от очакването на новини за самолета >>

Посланик Сарудин защити пилотите, след като австралийска телевизия обвини 27-годишния помощник-пилот Фарик Абдул Хамид в нарушаване на авиационните правила през 2011 година. Тогава той пуснал две млади южноафриканки в пилотската кабина по време на полет.

Самолетът "Боинг" 777 с 239 пътници на борда, сред които има и 153 китайци, изчезна между Малайзия и южната част на Виетнам.

Операциите по издирването още не дават резултат, въпреки че според Куала Лумпур в тях са мобилизирани безпрецедентни средства.

Радар на малайзийските военновъздушни сили е проследил неидентифициран радарен сигнал, изчезнал край северозападния щат Пинанг, предаде ДПА. Последно неидентифицираният самолет е забелязан в 2,15 сутринта в събота на 370 километра от Пинанг.

Информацията все още се проверява, но накара властите да изпратят екипи в Малакския проток.

Маршрутът на самолета, летящ за Пекин, преминава от другата страна на малайзийския полуостров. Там се съсредоточават повечето от усилията по издирването.