Милена е убита от годеника си, той е в ареста с обвинение

stat
09:21  |  30 декември 2016 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Илиян Рангелов е задържан за 72 часа Илиян Рангелов е задържан за 72 часа
Сн.: Facebook

Годеникът на 26-годишната Милена Динова, която вчера бе убита в село Куртово Конаре, е задържан за 72 ч. и му е повдигнато обвинение, съобщиха от прокуратурата.
Тялото на младата жена бе открито около полунощ вчера на метри от къщата, в която живее с годеника си Илиян Рангелов. Двамата се сгодили на Коледа и планирали сватба.

Около 23.30 ч. в сряда Милена Динова трябвало да отиде на работа в месопреработвателно предприятие в съседното Ново село заедно с четирима свои колеги. Когато не се появила на уреченото място, нейните колеги завили с колата към къщата й и открили трупа й на около 20 метра от входната врата.

Вижте снимки>>>

От прокуратурата в Пловдив уточниха, че причина за престъплението е изключително болезнена ревност от страна на 28-годишния Илиян. Мъжът е направил пълни самопризнания и му е повдигнато обвинение за умишлено убийство.

Двамата се скарали преди Милена да излезе за работа.

Когато тя тръгнала, той изтичал след нея и я пробол с нож веднъж в сърцето. След това младият мъж се прибрал и си легнал. Така, когато колегите на Милена отишли да го търсят, той излязъл, преструвайки се, че са го събудили.

Нараняванията по лицето на жертвата са получени при падането ѝ на улицата.

В рамките на разследването са били извършени 2 претърсвания и изземвания и 4 огледа на местопрестъплението, като са били намерени и иззети множество веществени доказателства и биологични следи.

Назначени са съдебно-медицинска, биологична и дактилоскопна експертизи.

Илиян Рангелов е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде поискано от Окръжен съд – Пловдив да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Разследването продължава.

Последно в Общество


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.