ДПС ще обсъдят ЧЕЗ, Здравната каса и трусовете в държавата, както още вчера съобщи Дир.бг. 

Сбирката на елита на ДПС в Бояна при почетния председател на партията д-р Ахмед Доган е била инициирана от парламентарната група и е била насрочена още в началото на миналата седмица, научи "Канал 3" от членове на ръководството. 

"Ние си правим рутинно заседание на ЦОБ с парламентарната група, не сме се качвали горе отдавна, Ахмед Доган е почетен председател, имаме нужда да си говорим с него от време на време. Естествено, че ще обсъдим болните теми на държавата и обществото, но съвпадението е случайно", коментира високопоставен член на ДПС.

Очаква се движението да не подкрепи новия енергиен министър при гласуването в пленарната зала, което също е рутинно поведение за една опозиция.

"Естествено, че няма да го подкрепим", подчертава източникът на Канал 3.

"Нас ни интересува доколко тази сделка защитава националния интерес, защото става дума за близо три милиона абонати", каза още членът на партийното ръководство на ДПС по повод продажбата на ЧЕЗ.

Наред с проблемите в енергетиката ще бъде обсъден фактът, че ДАНС ще проверява сделката постфактум, а не предварително, което е задължително, когато става въпрос за подобно стратегическо за националната сигурност и икономиката дружество. Това не говори добре за службите ни, притеснени са в ДПС.

Втора точка от дневния ред е готовността на ДПС за участие във властта. Ще бъде разисквана и НЗОК и отказа за лечение на българи в чужбина. 

Дир.бг припомня, че заседанието никак не е рутинно, тъй като обикновено подобен род сбирки се провеждат в Централата на ДПС. Със сигурност днес срещата в сараите се очаква и от всички останали партии. 

Не се очаква да има изявления за медиите след заседанието, а вероятно прессъобщение след края му.