Коментари - "Файненшъл Таймс": САЩ искат да предизвикат Китай да нападне Тайван, смята Си Цзинпин | Днес.dir.bg

Коментари - "Файненшъл Таймс": САЩ искат да предизвикат Китай да нападне Тайван, смята Си Цзинпин | Днес.dir.bg

Коментари

Имотите в Китай заминаха в пропастта. Още ги крепи износът, но и това ще спре, като им нахлузят мита навсякъде. Войната е неизбежна.

Китай няма да напада Тайван , Китай ще си върне Тайван.

то това е ясно, от известно време американците мътят водите в Азия, и даже вече са избрали кое ще е жертвеното агне или "азиатската Украйна" - Филипините, жалко за хората там

На кой да вярваш в днешно време - на никой. Даже някое журнале може да си ги пише едно към гьотере.

САЩ търсят слаби места по света и плащат на провокатори, за да произведат воени конфликти. След това пращат оръжие, от това печелят производителите на оръжие в САЩ, а слес като свърши конфликтът, оръжоет се плаща заедно с много договори за суровини на смещни цени и заедно с кредити за полученото по-рано оръжие. САЩ шечелят трилиони от войните, които разпалват. За това много страни по света вече се усещат и започват да гласуват все повече против робството, което им носят САЩ. ЕС е вече под робство и купува под принуда всичко от САЩ на тройни цени, за да е 'нзависима' в икономиката си. Дори не купухме самолето от Швеция, а тройно по-скъпи от САЩ, за да мсе 'независими'. Това е новият фашизъм и (не се учудвайте) се налага от едни тъмни евреи, които държат Федералния резерв в САЩ, т.е. управялват САЩ. Това е трилионна машина, от която пръска кръвта на милиони хора и се изцеждат ресурсите на почти целия свят. Само ЕС за година е подарил на САЩ трилион. Това е. На когото му харесва, да подкрепя робството. Алтернативата да живеем като Русия е една глупост за глупаци. Всеки има избор как да живее, ако е суверенна държава. САЩ се опитват да ни внушат, че ако не сме техни роби, ще живеем като Русия. Е, не е така. ЕС е съюз на 450 милиона души с напреднали технологии и ако нямаме предатели като Урсула, Шолц, Кирчо и прочее, ЕС може и сам да се защитава и да живее нато ЕС. Няма нито едно основание да живее като Русия. Пропагандата се чупи дори при първо разсъждение, ако простакът стигне изобщо до него разбира се. Русия има нужда от икономически силен ЕС като клиент за суровините й и като доставчик на технологии. За това да си връщаме европейските ценности, да изхвърляме сестри гинеколожки от лидерството на ЕС, да вкараме истински политици и да си върнем суверенитета на ЕС и САЩ ще ни обират праха. Стига да виждаме навреме предателите, защото евреите, които управляват САЩ и забогатяват за сметка на целия свят, са примитивни, но много хитри! Време е за нов живот на Европа!

Тъпанар абсолютен.

123 поп ти го натри

Добре го каза -ама дали ще стане в този ни мизерен живот Вече знаеш кои ни ебаватмамата Успех

Викаш, САЩ дават заповед на Руската армия и тя, изпълнява и в състав 300 000 човека преминава държавна граница и почва завоевателна война? И толкова добри са станали САЩ, че сега ще заповядат на 3 млн. китайска армия да нападне Тайван? Ти - НОРМАЛЕН ЛИ СИ??? :-)

Китай ще нападне Тайван, защото Тайван получава оръжие от САЩ за да пази. Ако има обезоръжен Тайван, Китай няма да го нападне, така ли? Китай е бедна държава. Номинален БВП на човек щатски долари за 2022г. е както следва: Китай - 12720 България - 13974 Чили - 15355 Тайван - 32679 Общия БВП на Китай е голям, но на човек се падат малко пари. Мисля, че Тайван е по-добро място за живеене. Целта на Китай е да заграбят територита, а на да осигурят благоденствие на гражданите. За това Тайван се държи за Америка.

Основната външнополитическа доктрина на САЩ е „Регинален баланс на силите”. Според нея регионалните конфликти трябва НЕ ДА СЕ РЕШАВАТ, А САМО ИЗПОЛЗВАТ“. Ако няма регионални конфликти, такива трябва да се създават. Изкуствено! Такива са войната в Украйна, в Близкия Изток, а и много други преди това.

В Близкия изток войните през втората половина на 20-ти век се разпалваха не от САЩ, а от СССР, който насищаше израелските съседи със всевъзможно оръжие, за да унищожат евреите, но все не им се получаваше. Сега арабските държави поумняха, и не се хванаха на Иранската въдица, а се ограничиха само с гневни изявления. Но е жалко за палестинците, които допуснаха своите джихадисти да започнат безумнотто си нападение, което предизвика безумия отговор на Израел.

"Вашингтон е задължен да помага на Тайван съгласно Закона за отношенията с Тайван", кой ги задължава и защо? и на кой му пука за някъв американски закон за чужда държава

Кой ги задължава? Закона ги задължава. Защо? Защото са го приели. А защо са го приели? Защото така са преценили тези, които са го приели. На кой му пука за този закон? На американците им пука, и на Тайванците!

хахаха все едно Китай да приеме закон за защита на Хавай, или Иран да приеме закон за защита на Фолклендските острови - на никой няма да му пука, освен на идиотите приели тея "закони"

Си ще се окаже умен човек, няма да цопне в капана като Путя! За Путин няма изход, запада се готви за дългосрочно противопоставяне с Русия. Хибридната война между Запада и Русия ще продължи десетки години!

Защо не направят един референдум в Тайван да попитат НАРОДА дали иска да стане част от КОЛХОЗА на мишкоядците или НЕ? Любопитно ми е да видя, дали ще има и 5% гласували ЗА за да станат част от колкозната клоака на Си! МДаааа

Всяка година има проучвания в Тайван, има ги онлайн. И всяка година растат анти-китайските тенденции. Младите тайванци масово отказват да се определят като етнически китайци.

Същото промиване на мозъци, като в Украйна. Американците не се срамуват да си повтарят методите. И в тайван е пълно със сороските НПО-та

Добрутро? Разгеле, дочаках едно умно твърдение и в нашите СМИ!!! Сега остава да ни "светнете", че САЩ ескалират и руски ядрен удар с тактически ракети по Полша, Румъния и още някъде и идеята за конфликтите в света, кой къде, защо и как ще си дойде на мястото. Ама колко години чакахме някой най-после да бъде осенен свише с могъщо прозрение, пък и да го сподели с нас, простосмъртните...

2-3 години Русия ще почне да продава хиперзвукови ракети на Куба и да създава анти западни насторения там. Интересно ми е какво ли ще кажат от САЩ тогава?! Сещате ли се каксво направиха когато Хага обяви Путин за диктатор - пълна подкрепа. Но няколко месеца по-късно пак същия съд в Хага като обяви Нетеняху за арест, заради геноцида, който извършва, веднага скочиха на нож. Толкова са предвидими, че чак са смешни.

Смяташ ли, че Куба ще нападне САЩ, ако се сдобие с такива ракети?

Русофилистик се е изтропал по темата, следователно не му е чуждо елементарното мислене ...

Ти да си чул хусите да са нападнали САЩ? Не си, ама "Айзенхауер" отнесе две ракети и си би камшика от района, нали? При положение, че хусите не са нападали САЩ, а той тях напада :)

Нито хусите ще нападнат САЩ, нито кубинците! Това обаче не означава, че американците не трябва да бъдат готови да се защитят!

Тук въпросът е, дали Куба ще има териториални претенции към САЩ! Русия нападна Украйна, ама захлеби с нови територии!

Новината за двете ракети по "Айзезенхауер" ви я пуснаха от руските сайтове да се радвате, единственото "доказателство" са снимки от Арма 3, ама на вашите мозъци повече не ви трябва. А Куба съществува само защото американците обичат качествени пури и евтин кокаин.

Това е вярно ! Гражданска война на китайски територии!

Янките , навсякъде така действат - "пришелците, "воюват" и срещу истиските американци - индианците !

Всички не-китайски анализатори го описват тоя като страшно изперкал диктатор, по-зле даже от Путин. Пълна параноя от Америка, за всичко те са му виновни. Реалността е, че не само Тайван, всичките му съседи го мразят, без никакво вмешателство от САЩ.

Република Китай /Тайван/ е разположена на 168 острова с население от 24 милиона души. Окупацията на тези острови е сложна работа. Американците го разбраха това, когато воюваха срещу Япония. Тогава те окупираха само един остров, Окинава, и тогава стигнаха до извода, че без атомната бомба не могат да спечелят войната! Японците са отбранявали острова като обезумели, включително техните жени, деца и старци!

Още на Потсдамската конференция Труман, Чърчил(и Атли) и Сталин обсъждат предложението на Япония да КАПИТУЛИРА... туй за очакваните жертви е дъвка с която американците оправдават ядрените опити в реални условия в Хирошима и Нагазаки, и не те са довели до края на войната, защото до този момент САЩ напълно са унищожили над 60 японски града, един-два в повече или по-малко едва ли са направили впечатление на японците, айретен че те така и не са разбрали че са ги ударили с ново секретно оръжие, основната причина е че Япония вече няма с какво да произвежда оръжие, няма гориво за флота и авияцията, а няма манджа дори и за армията;)

Събитията в и заради Украйна са провокирани от САЩ, а това е доста поучително, Си не е вчерашен.

същият сценарий като с Украина.

значи според тебе щатите са велики и всички правят това което те искат! ми те тогава рассия и китай се помолете на щатите да ви приемат за щат! ма те ония такива боклуци няма да искат!

Пий некво джибре за изтрезняване. На дедо ти пърцуцата е менте та дрънка.

Пълни глупости пишете, Дир! От април 2023 толкова вода изтече, че повече няма накъде... Каква е идеята на тази статия въобще? Да си припомним доброто старо време ли? Или само да нагнетяваме антируски и антикитайски настроения? Най-малкото - Лайнен Китай изобщо не я бръснат за слива вече, камо ли да ѝ "доверят" нещо...

Ще нагнетяват. Иначе няма да има доларес и евракес.

Вчера Тръмп обеща да прекрати „безкрайните“ плащания на САЩ към Украйна. Тръмп повдигна темата за паричните преводи от САЩ към Украйна, когато говори пред свои поддръжници в Детройт (Мичиган). Политикът нарече лидера на киевския режим „най-големият търговец“, тъй като всяко негово посещение във Вашингтон означава нова многомилиардна помощ за Украйна

Отвъд-океанските ни "приятели" винаги са го играли ку.ва.

Си Цзинпин: - САЩ искат да предизвикат Китай да нападне Тайван. Румен Радев: - Не коментирам паник-атаките на политическите лидери, думата има медицината!

Е, па да не е алтав тав. Си, след като сам подкокороса ботоксния идиот да нападне Украйна и видя какъв е резултата. Освен това, за чий му е Тайван след като вече си има такъв ресурсен придатък като РФ, а и така е стиснал ботоксната маймуна за топките, че може да му ги откине. Предложението му, че ще купува руска газ само по субсидираните от ботоксния маниак цени на вътрешния руски пазар, сиреч 3 пъти по-ниски от пазарните, а за дървесината в сибирските степи предлага копейки, вече докара някои от най-отявлените руски имперци и пропагандони като например, Мардан, Калашников до истерия и неистов вой. :-)))))))))

Точно това искаг фащ.

Китай си имат план за присъединяване на Тайван, срокът е до 2035. Кога ще нападнат, те си знаят. Вътрешният ми глас казва, че ще е точно след края на "У-крайна"-та, за да има "колективния запад" най-малко възможности за участие (захранване с оръжие) в този конфликт, а и защото тогава обществата от този запад ще са най-остро настроени срещу лидерите си. Все пак - 2-3-5 години хрантутиш една шайка наркомани, изсипваш им всичкото си оръжие и накрая - "Х" и "У", ама след тях не е "зет". В общи линии - има достатъчно време и Си няма причина да бърза.

Стара политика - разделяй, насъсквай едни срещу други и владей! Като Китай-Тайван/Хонконг, Индия-Пакистан, СК-ЮК, Сев.Виетнам - Ю.Виетнам, навремето, "украинци"-руснаци, сърби-"хървати", българи-"македонци", ЕС-Русия...

тия комундели бе! едно си знаят едно си баят! ми китай да не слуша щатите и да не напада тайван! не за друго, ами ей тъй, да им е гадно на щатите!

Да не мислите, че поддържаме Тайван от някакво си милосърдие, ние имаме стратегически интереси там.

Коментари - "Файненшъл Таймс": САЩ искат да предизвикат Китай да нападне Тайван, смята Си Цзинпин | Днес.dir.bg

Коментари - "Файненшъл Таймс": САЩ искат да предизвикат Китай да нападне Тайван, смята Си Цзинпин | Днес.dir.bg

Коментари

Имотите в Китай заминаха в пропастта. Още ги крепи износът, но и това ще спре, като им нахлузят мита навсякъде. Войната е неизбежна.

Китай няма да напада Тайван , Китай ще си върне Тайван.

то това е ясно, от известно време американците мътят водите в Азия, и даже вече са избрали кое ще е жертвеното агне или "азиатската Украйна" - Филипините, жалко за хората там

На кой да вярваш в днешно време - на никой. Даже някое журнале може да си ги пише едно към гьотере.

САЩ търсят слаби места по света и плащат на провокатори, за да произведат воени конфликти. След това пращат оръжие, от това печелят производителите на оръжие в САЩ, а слес като свърши конфликтът, оръжоет се плаща заедно с много договори за суровини на смещни цени и заедно с кредити за полученото по-рано оръжие. САЩ шечелят трилиони от войните, които разпалват. За това много страни по света вече се усещат и започват да гласуват все повече против робството, което им носят САЩ. ЕС е вече под робство и купува под принуда всичко от САЩ на тройни цени, за да е 'нзависима' в икономиката си. Дори не купухме самолето от Швеция, а тройно по-скъпи от САЩ, за да мсе 'независими'. Това е новият фашизъм и (не се учудвайте) се налага от едни тъмни евреи, които държат Федералния резерв в САЩ, т.е. управялват САЩ. Това е трилионна машина, от която пръска кръвта на милиони хора и се изцеждат ресурсите на почти целия свят. Само ЕС за година е подарил на САЩ трилион. Това е. На когото му харесва, да подкрепя робството. Алтернативата да живеем като Русия е една глупост за глупаци. Всеки има избор как да живее, ако е суверенна държава. САЩ се опитват да ни внушат, че ако не сме техни роби, ще живеем като Русия. Е, не е така. ЕС е съюз на 450 милиона души с напреднали технологии и ако нямаме предатели като Урсула, Шолц, Кирчо и прочее, ЕС може и сам да се защитава и да живее нато ЕС. Няма нито едно основание да живее като Русия. Пропагандата се чупи дори при първо разсъждение, ако простакът стигне изобщо до него разбира се. Русия има нужда от икономически силен ЕС като клиент за суровините й и като доставчик на технологии. За това да си връщаме европейските ценности, да изхвърляме сестри гинеколожки от лидерството на ЕС, да вкараме истински политици и да си върнем суверенитета на ЕС и САЩ ще ни обират праха. Стига да виждаме навреме предателите, защото евреите, които управляват САЩ и забогатяват за сметка на целия свят, са примитивни, но много хитри! Време е за нов живот на Европа!

Тъпанар абсолютен.

123 поп ти го натри

Добре го каза -ама дали ще стане в този ни мизерен живот Вече знаеш кои ни ебаватмамата Успех

Викаш, САЩ дават заповед на Руската армия и тя, изпълнява и в състав 300 000 човека преминава държавна граница и почва завоевателна война? И толкова добри са станали САЩ, че сега ще заповядат на 3 млн. китайска армия да нападне Тайван? Ти - НОРМАЛЕН ЛИ СИ??? :-)

Китай ще нападне Тайван, защото Тайван получава оръжие от САЩ за да пази. Ако има обезоръжен Тайван, Китай няма да го нападне, така ли? Китай е бедна държава. Номинален БВП на човек щатски долари за 2022г. е както следва: Китай - 12720 България - 13974 Чили - 15355 Тайван - 32679 Общия БВП на Китай е голям, но на човек се падат малко пари. Мисля, че Тайван е по-добро място за живеене. Целта на Китай е да заграбят територита, а на да осигурят благоденствие на гражданите. За това Тайван се държи за Америка.

Основната външнополитическа доктрина на САЩ е „Регинален баланс на силите”. Според нея регионалните конфликти трябва НЕ ДА СЕ РЕШАВАТ, А САМО ИЗПОЛЗВАТ“. Ако няма регионални конфликти, такива трябва да се създават. Изкуствено! Такива са войната в Украйна, в Близкия Изток, а и много други преди това.

В Близкия изток войните през втората половина на 20-ти век се разпалваха не от САЩ, а от СССР, който насищаше израелските съседи със всевъзможно оръжие, за да унищожат евреите, но все не им се получаваше. Сега арабските държави поумняха, и не се хванаха на Иранската въдица, а се ограничиха само с гневни изявления. Но е жалко за палестинците, които допуснаха своите джихадисти да започнат безумнотто си нападение, което предизвика безумия отговор на Израел.

"Вашингтон е задължен да помага на Тайван съгласно Закона за отношенията с Тайван", кой ги задължава и защо? и на кой му пука за някъв американски закон за чужда държава

Кой ги задължава? Закона ги задължава. Защо? Защото са го приели. А защо са го приели? Защото така са преценили тези, които са го приели. На кой му пука за този закон? На американците им пука, и на Тайванците!

хахаха все едно Китай да приеме закон за защита на Хавай, или Иран да приеме закон за защита на Фолклендските острови - на никой няма да му пука, освен на идиотите приели тея "закони"

Си ще се окаже умен човек, няма да цопне в капана като Путя! За Путин няма изход, запада се готви за дългосрочно противопоставяне с Русия. Хибридната война между Запада и Русия ще продължи десетки години!

Защо не направят един референдум в Тайван да попитат НАРОДА дали иска да стане част от КОЛХОЗА на мишкоядците или НЕ? Любопитно ми е да видя, дали ще има и 5% гласували ЗА за да станат част от колкозната клоака на Си! МДаааа

Всяка година има проучвания в Тайван, има ги онлайн. И всяка година растат анти-китайските тенденции. Младите тайванци масово отказват да се определят като етнически китайци.

Същото промиване на мозъци, като в Украйна. Американците не се срамуват да си повтарят методите. И в тайван е пълно със сороските НПО-та

Добрутро? Разгеле, дочаках едно умно твърдение и в нашите СМИ!!! Сега остава да ни "светнете", че САЩ ескалират и руски ядрен удар с тактически ракети по Полша, Румъния и още някъде и идеята за конфликтите в света, кой къде, защо и как ще си дойде на мястото. Ама колко години чакахме някой най-после да бъде осенен свише с могъщо прозрение, пък и да го сподели с нас, простосмъртните...

2-3 години Русия ще почне да продава хиперзвукови ракети на Куба и да създава анти западни насторения там. Интересно ми е какво ли ще кажат от САЩ тогава?! Сещате ли се каксво направиха когато Хага обяви Путин за диктатор - пълна подкрепа. Но няколко месеца по-късно пак същия съд в Хага като обяви Нетеняху за арест, заради геноцида, който извършва, веднага скочиха на нож. Толкова са предвидими, че чак са смешни.

Смяташ ли, че Куба ще нападне САЩ, ако се сдобие с такива ракети?

Русофилистик се е изтропал по темата, следователно не му е чуждо елементарното мислене ...

Ти да си чул хусите да са нападнали САЩ? Не си, ама "Айзенхауер" отнесе две ракети и си би камшика от района, нали? При положение, че хусите не са нападали САЩ, а той тях напада :)

Нито хусите ще нападнат САЩ, нито кубинците! Това обаче не означава, че американците не трябва да бъдат готови да се защитят!

Тук въпросът е, дали Куба ще има териториални претенции към САЩ! Русия нападна Украйна, ама захлеби с нови територии!

Новината за двете ракети по "Айзезенхауер" ви я пуснаха от руските сайтове да се радвате, единственото "доказателство" са снимки от Арма 3, ама на вашите мозъци повече не ви трябва. А Куба съществува само защото американците обичат качествени пури и евтин кокаин.

Това е вярно ! Гражданска война на китайски територии!

Янките , навсякъде така действат - "пришелците, "воюват" и срещу истиските американци - индианците !

Всички не-китайски анализатори го описват тоя като страшно изперкал диктатор, по-зле даже от Путин. Пълна параноя от Америка, за всичко те са му виновни. Реалността е, че не само Тайван, всичките му съседи го мразят, без никакво вмешателство от САЩ.

Република Китай /Тайван/ е разположена на 168 острова с население от 24 милиона души. Окупацията на тези острови е сложна работа. Американците го разбраха това, когато воюваха срещу Япония. Тогава те окупираха само един остров, Окинава, и тогава стигнаха до извода, че без атомната бомба не могат да спечелят войната! Японците са отбранявали острова като обезумели, включително техните жени, деца и старци!

Още на Потсдамската конференция Труман, Чърчил(и Атли) и Сталин обсъждат предложението на Япония да КАПИТУЛИРА... туй за очакваните жертви е дъвка с която американците оправдават ядрените опити в реални условия в Хирошима и Нагазаки, и не те са довели до края на войната, защото до този момент САЩ напълно са унищожили над 60 японски града, един-два в повече или по-малко едва ли са направили впечатление на японците, айретен че те така и не са разбрали че са ги ударили с ново секретно оръжие, основната причина е че Япония вече няма с какво да произвежда оръжие, няма гориво за флота и авияцията, а няма манджа дори и за армията;)

Събитията в и заради Украйна са провокирани от САЩ, а това е доста поучително, Си не е вчерашен.

същият сценарий като с Украина.

значи според тебе щатите са велики и всички правят това което те искат! ми те тогава рассия и китай се помолете на щатите да ви приемат за щат! ма те ония такива боклуци няма да искат!

Пий некво джибре за изтрезняване. На дедо ти пърцуцата е менте та дрънка.

Пълни глупости пишете, Дир! От април 2023 толкова вода изтече, че повече няма накъде... Каква е идеята на тази статия въобще? Да си припомним доброто старо време ли? Или само да нагнетяваме антируски и антикитайски настроения? Най-малкото - Лайнен Китай изобщо не я бръснат за слива вече, камо ли да ѝ "доверят" нещо...

Ще нагнетяват. Иначе няма да има доларес и евракес.

Вчера Тръмп обеща да прекрати „безкрайните“ плащания на САЩ към Украйна. Тръмп повдигна темата за паричните преводи от САЩ към Украйна, когато говори пред свои поддръжници в Детройт (Мичиган). Политикът нарече лидера на киевския режим „най-големият търговец“, тъй като всяко негово посещение във Вашингтон означава нова многомилиардна помощ за Украйна

Отвъд-океанските ни "приятели" винаги са го играли ку.ва.

Си Цзинпин: - САЩ искат да предизвикат Китай да нападне Тайван. Румен Радев: - Не коментирам паник-атаките на политическите лидери, думата има медицината!

Е, па да не е алтав тав. Си, след като сам подкокороса ботоксния идиот да нападне Украйна и видя какъв е резултата. Освен това, за чий му е Тайван след като вече си има такъв ресурсен придатък като РФ, а и така е стиснал ботоксната маймуна за топките, че може да му ги откине. Предложението му, че ще купува руска газ само по субсидираните от ботоксния маниак цени на вътрешния руски пазар, сиреч 3 пъти по-ниски от пазарните, а за дървесината в сибирските степи предлага копейки, вече докара някои от най-отявлените руски имперци и пропагандони като например, Мардан, Калашников до истерия и неистов вой. :-)))))))))

Точно това искаг фащ.

Китай си имат план за присъединяване на Тайван, срокът е до 2035. Кога ще нападнат, те си знаят. Вътрешният ми глас казва, че ще е точно след края на "У-крайна"-та, за да има "колективния запад" най-малко възможности за участие (захранване с оръжие) в този конфликт, а и защото тогава обществата от този запад ще са най-остро настроени срещу лидерите си. Все пак - 2-3-5 години хрантутиш една шайка наркомани, изсипваш им всичкото си оръжие и накрая - "Х" и "У", ама след тях не е "зет". В общи линии - има достатъчно време и Си няма причина да бърза.

Стара политика - разделяй, насъсквай едни срещу други и владей! Като Китай-Тайван/Хонконг, Индия-Пакистан, СК-ЮК, Сев.Виетнам - Ю.Виетнам, навремето, "украинци"-руснаци, сърби-"хървати", българи-"македонци", ЕС-Русия...

тия комундели бе! едно си знаят едно си баят! ми китай да не слуша щатите и да не напада тайван! не за друго, ами ей тъй, да им е гадно на щатите!

Да не мислите, че поддържаме Тайван от някакво си милосърдие, ние имаме стратегически интереси там.