Коментари - Светът подготвя почвата за преки преговори с Русия (снимки) | Днес.dir.bg

Светът подготвя почвата за преки преговори с Русия (снимки)

Когато планът за действие бъде приет от всички и бъде прозрачен за народите, тогава той ще бъде съобщен на Русия, заяви Володимир Зеленски по време на конференцията в Швейцария

Обратно в новината

Коментари - Светът подготвя почвата за преки преговори с Русия (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

тея "преки преговори" пак ли ще бъдат само с едната страна? хахаха

За да има мир Русия и САЩ трябва да седнат и да се разберат.Никакви конференции и форумчета не решават проблема,ако ще и да са 150 на брой.Всичко друго е чешене на езици и до нищо няма да доведе.Така ,че чакаме изборите в САЩ ,когато "Мумията" ще бъде изритан и президент ще стане Тръмп.Той може да се разбере с Путин и всичко да приключи.А зеленият клоун да отива във вилата си в Италия и там да се крие ,докато не го набарат руснаците.

среща на восъчни трупове.

"С терористи не се преговаря"!!! Тази фраза излезе от Кремъл при "терористичния" акт в Москва през 2002 година. Тогава от оръжието на терористите загинаха двама души, а от акцията по неутрализирането им - над 230 заложници. Палестинците, които нападнаха Израел и взеха над 200 цивилни израелци терористи ли са? Еднозначно - да. Руснаците които нападнаха чужда държава за да присъединят към себе си териториите им терористи ли са ? Еднозначно - да! Преговорите с Путин (Русия не е Путин и Путин не е Русия) приличат на Мюнхенския сговор от 38 година, когато Чембърлейн и Даладие дават на Хитлер Судетска област от Чехия под предлог на защита на немскоговорящите там (прилича ли ви на тезата на Путин за защита на рускоговорящите в Донецк, Луганск, Запорожие и Крим?), заявявайки пред света, че носят мир на света? Тогава в реплика към банката на министрите и Чембърлейн Чърчил казва пророческите думи : "Вие имахте да избирате между войната и позора. Вие избрахте позора. Но вие ще получите и войната!"!!! Сега се готви нов сговор за удовлетворяване на апетита за земя на друг също толкова нагъл агресор. Как ще го нарекат не зная, но ще бъде също толкова позорен, ако се отнемат земи на Украйна.

Какви преговори? Нали Украйна печели? Или това е от съжаление към руските войски, които масово отстъпват към границата с Полша?

Все еднао пет купувача да решат каква да е цената на доматите на пазара без да участва продавача.

Могат да решат - като направят бойкот и на продавача му изгният доматите. В Гърция правят така и им се получава.

Откакто почна войната всички говорят само за връщане на окупирани територии Някой да е чул споменаване че в тези територии над 90 процента населението е руснаци Зеления какво ще прави с това население Нали преди войната украйна тероризираше това население -избиваше ги Украинците като върнеха някое селище - казваха инфилтриране на населението- геноцид-изтребление Надали Русия би допуснала този геноцид над народа си колкото и да не ни харесват руснаците Ей затова е тази война-какво ще стане нататък-никой не знае

През Октомври,2023-а, ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер, на форума за "сигурност" проведен във Варшава, се похвали че НАТО, след издънката му в Грузия, сериозно започва да се готви за нападение срещу Русия още през... 2008-а година, като изпълнението на плана, описан на 4500 страници, реално започва да се изпълнява през 2015-а... а подготвяната от НАТО война започва с началото на обстрела на руската Ростовска област от Украйна на 17 евруари, 2022, като Украйна вярва че НАТО ще и прати свои войски за да я подкрепят когато на 24 Февруари Украйна започна наземна операция по овладяването на Донбас, просто нито един от плановиците в НАТО не вярваше че Русия ще отвърне на тези нападения-)

На тази конференция са се събрали освен запада, техните васали и някои по-независими държави. От друга страна лицемерието им е безгранично. Изведъж всички заговориха за мир и дипломация, а само преди два дни от Г7 се чудиха как да съберат пари и да се продължи войната.

Васалите има Китай - пРоссия, Иран, С.Корея, Еритрея ...

1. Това не е конференция, а среща 2. Не е на светът, а на 90 държави, повечето сателити и колонии на САЩ, Великобритания и ЕС (за допълнение) 3. Там не са лидерите на държавите, а някакви средно ниво бюрократи, които не могат да представляват държавите си дори днес. 4. За какви преговори дискутират, като Зеленски прокара закон за забрана на преговори с Русия 5. Русия не е поканена, за да не може да участва и да защитава собствените си виждания в дискусиите. От всичко казано се вижда, че това е медийна парлама на Зеленски, в която всички присъстващи се наядоха, напиха, починаха, разходиха на държавна издръжка и накрая се разотидоха, като обявиха колко важна е била срещата (за пред плащащия масрафа избирател)

Държавите са 78... и както личи от статията сред участвуващите има такива които застъпват руската гледна точка за преговорите, което не е учудващо защото турския и саудитскя министър в началото на седмицата бяха в Москва

В момента Зеления наркоман е никой. Целта на тази среща може да е именно да бъде легитимиран.

Петродоларният пакт между Саудитска Арабия и САЩ, подписан през 1974 г., изтече. Това ще позволи на Саудитска Арабия да продава своя петрол и други стоки не само в щатски долари, но и в други валути, твърдят медиите. Защо навремето саудитците подписаха такова споразумение със САЩ и защо днес подобно нещо е невъзможно? Финансовият свят очаква значителни промени след решението на Саудитска Арабия да не поднови 50-годишния петродоларов пакт със САЩ. Споразумението за сигурност е подписано от САЩ и Саудитска Арабия на 8 юни 1974 г. То предвижда създаването на две съвместни комисии - по икономическото сътрудничество и по военните нужди на Саудитска Арабия. САЩ убедиха саудитците да търгуват петрол само в долари и това стана твърдо установено в световната търговия с петрол. Договорът изтече на 9 юни 2024 г. Решението да не се подновява договорът ще позволи на Саудитска Арабия да продава петрол и други стоки в множество валути, включително китайски юан, евро, йена, а не само щатски долари. Освен това може да се обмисли възможността за използване на цифрови валути като биткойн. Решението бележи постепенно отдалечаване от петродоларовата система, създадена през 1972 г., и се очаква да ускори глобалното отдалечаване от щатския долар. Съвсем наскоро Саудитска Арабия обяви участието си в проекта “ЕмБридж”, който проучва платформа за цифрова валута в партньорство с няколко централни банки (на Израел, Франция, Египет, ЕЦБ, МВФ и други). Още през март 2022 г. в медиите се появи информация, че Саудитска Арабия обмисля да използва юана вместо щатския долар, когато плаща за част от петролните доставки, които кралството доставя на Китай.

През януари 2023 г. министърът на финансите на Саудитска Арабия Мохамед Ал-Джадан изуми журналистите на Световния икономически форум в Давос, като обяви, че страната е отворена за търговия с валути, различни от щатския долар, за първи път от 48 години. Защо Саудитска Арабия подписа споразумение петрол срещу сигурност със Съединените щати през 1974 г.? И защо сега е трудно да се подпише такова споразумение или да се удължи старото? „Като петролна държава Саудитска Арабия е открита едва през 60-те и 70-те години на ХХ век. Петролни залежи са открити тук по-късно, отколкото в Персия, тоест на територията на днешен Иран. И на САЩ става ясно, че те се превръщат от износители на петрол в нетни вносители. А Втората световна война показа, че петролът е основната стратегическа стока, защото една от причините за загубата на Германия във Втората световна война беше, наред с други неща, недостигът на петрол. Например превземането на Сталинград беше важно, наред с други неща, защото отвори пътя към кавказкия петрол. Тогава петролът беше наречен кръвта на войната: флотът с течно гориво е по-маневреен и по-бърз от флота на въглища. Необходим е за авиацията, танковете и всякакви моторни превозни средства. А след Втората световна война САЩ веднага влизат в Студената война със Съветския съюз. А за глобалната конфронтация бяха необходими големи петролни запаси. Следователно е логично САЩ да искат да блокират петрола на Саудитска Арабия и да получат изключителни условия за доставка на петрол“, казва Игор Юшков, експерт от Финансовия университет към правителството на Руската федерация.

Петродолара гушне ли букета - гушва го и печатницата ...! И войните по Света спират ...

Това е една от причините САЩ да натискат ЕС да рекламира "зелената енергия" и конкретно забраната на автомобили с ДВГ, за да се намали използването на петрол и влиянието на Саудитска Арабия. Но нещата се закучиха и се видя, че уж "екологичните" електродвигатели, всъщност използват за производството си много повече замърсяващи околната среда процеси.

Във военен конфликт можеш да си позволиш лукса да съобщиш на воюващият ти противник какви условия за примирие си измислил, само ако той той е капитулирал. При всички останали случаи условията за примирие се дискутират м/у 2-те страна докато се намери приемливо и 2-те страни условия. Че Русия е затънала в Украйна това всичко го виждаме. Но не съм чул да е обявила капитулация.

S. K.R

.....Затънала ???))) 20-25% от на Фашагите страната е Руска територия и....била затънала )))),смях в залата,бро !!!

Защо Хитлер не беше поканен на конференциите в Техеран и Ялта?

Защо използваш такова глаголно време, ти там ли си бил, или от функционална неграмотност? :)) А Зелю защо беше поканен на срещата в Швейцария? А Биден (Деменцията, не наркомана) защо не отиде, в Ялта Рузвелт е бил? Да не е защото Путин не е бил там, както направи Си? :))

На снимките, Западът към Зеленски: Ти ша мреш! Зарад' туй ще изглеждаш сякаш си дошъл от полето! Ний ще си носим новите дрехи.... това е, който си е павил илюзии...

Най-точно го е обяснил Хари Труман, чиито думи са публикувани от вестник „Ню Йорк Таймс” на 24 Юни, 1941 г.: „Ако видим, че Германия побеждава ние ще помогнем на Русия, ако Русия почне да печели ще помогнем на Германия, така ще им дадем възможността да избият колкото се може повече от армиите си, въпреки това не искам да видя Хитлер като победител при никакви условия.”

Нелегитимният Зеленски като говори така, дали отмени закона, с който забранява преговори с Путин? Хем конференция за мир по негово настояване, хем украинския закон му забранява да преговаря за мир. Преговори имаше и преди войната, даже бяха подписани и споразумения с участието на западни държави, на които и Украйна си беше сложила подписа. Ама май Украйна реши, че международните споразумения за нея нищо не значат и не трябва да се изпълняват. Та за това се и стигна до тази ситуация. И сега видиш ли, трябвало нещата да се случат при нейните условия. Това изглежда като бълнуване на някой с психични отклонения, който не осъзнава реалностите и живее в някакъв измислен шизофреничен свят...

Не пишете глупости и не лъжете хората! Какъв, по точно кой тоя свят? Нали чухте Путин - "Какви сте вие да ни казвате какво да правим?" Когато Русия реши, ще преговарят тя, Китай и САЩ. Останалите са миманс. За съжаление...

Фамилията, чието богатство надхвърля 500 трилиона долара заради войните и която налага „Новия световен ред“ Фамилната линия на Ротшилд произлиза от Майер Амшел Бауер, който променя фамилното си име на Ротшилд 20 Март 2024, 01:50 85269 прочита 33 коментара Автор: БЛИЦ ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Статията я има - всеки мозе да прочете ...

Светът не са САЩ + неговите лакеи!

Съпротивителните сили на така наречения колетивен Запад, който осъзнава, че не може да се изправи през идващата от Азия икономическа сила, накара мислителите да сътворят идеологията за третия пол, свръхлиберализма и екологичните движения, които се превърнаха в нищо повече от едни бенефициенти на милиарди. Противопоставянето на тази идеологическа основа породи и създаде среда на враждебност, отчуждаване и откровена омраза между крайните западни и източни тетирории на Европа. Изтокът, който е естествен мост между Запада и Далечния Изток, не е така враждебен и краен в оценките си спрямо Азия поради една основна причина - осъзнава, че това предмостие, което представлява е по-скоро възможност, а не недостатък. Западът от своя страна осъзнава, че е забит в края на континента и няма да има ресурсите, възможностите и потенциала да реализира досегашната си политика на доминация. Центърът се пренесе от западното в източното полукълбо.

За да започнат преговори, путака трябва да е стегнал куфарчето с багажа от дрипи за Хага ... Доброволно се предава, започва съдебен процес за престъпления против човечеството, изтеглят се руски мършляци от всяка педя украинска земя, и преговорите за дължимите репарации и контрибуции от пРоссия към Уктайна започват.

В мокрите сънища на Сорос...

И много клоуни. Светът бил по-силен от Путин? ВТФ? НЕ МОЖЕТЕ ДА ГИ ПИПНЕТЕ, руснаците. Щото имат 10,000 ядрени заряда, способни да унищожат света няколко пъти... Ако можехте, вече да сте ги нападнали... А на крайна ѝ остават месеци. Няма хора, Интернет е пълен с филмчета, как ловят мъжете им по улиците... вчера гледах едно видео от Одеса, 5 шебека в униформи тъпчеха мъж в един бус, а той от вътре викаше "Хора, помогнете, детето ми е само в къщи!". Сърцераздераващо... А руснаците мачкат по всичките 1,500 километра от фронта...

Много скоро ще ти се наложи да ядеш тези 10,000 ядрени заряда, или да ми разказваш същите лакардии докато ми миещ кенефа ....

Кога "много скоро", че гордите посраНАТОвци вече няколко години го карате на "ще" и "много скоро? :))

Ника ти доказва,че си видиотен психопат ...

Кво само ни занимават с украйна

Щото са затънали във вътрепни проблеми, които нямат силици да рещат и им трябва нещо за отвличане на вниманието. Ако я няма Украйна, ще трябва да си решават вътрешните проблеми и никой от кликата няма да устои да се задържи на власт.

" Светът подготвя почвата за преки преговори с Русия " Да ! Даже знаем условията ! Путин своевремено и любезно ги уведоми ! :)

+

А защо "светът" подготвя почва за преговори с Русия? Украйна не може ли сама да си уреди една среща? Не е малко дете, за да го държат неколцина възрастни.

Русия също подготвя почва за преговори - около Волчанск и Часов Яр.

Да обобщим за да приключим с темата! Световните на своята среща, на която не присъстваха най-важите, доказаха известната максима, че: От торта можеш да направиш гюбре, но от гюбре не можеш да направиш торта!

„Руснакът иска ли война?” не питай тази тишина, в която братските могили войниците са приютили. Ти за това попитай тези, които в цинкови ковчези тук от земи съседски влачат стариците да ги оплачат. Попитай храбрите момчета, които днес из Кремъл шетат, с пагона си го украсяват и сопа „мирна” там развяват. Литовец питай и поляк – за тях кошмарът е руснак, попитай пролетта във Прага как мир със сила се налага. Унгарците попитай как войникът руски в руски танк из Будапеща мирно гази от тях мира за да опази. Ще ти отвърне побелял финландец доста остарял как „мирно” руската войска там зиме драпа през снега. И братът белорусин даже намерил би какво да каже, че на изгаряща цена дари им братството Москва когато с ордата си зла Суворов палеше села. Попитай техните поля – кръв непокорна ги поля. Попитай ти Украйна братска защо от любовта славянска и от прегръдката на брата защита търси днес при НАТО. Миролюбивият Иван обстрелваше Афганистан и в градове, и във села не мир донесе, а беда. Деца, вдовици във Чечня руснакът иска ли война попитай и ще чуеш сам руснак как „миротворства” там. Грузинец винаги щастлив през сълзи днес ще премълчи, че от съсед „миролюбив” сега земята му гори „Руснакът иска ли война?” – от Литва питай до Китай съсед дали един поне ще отговори твърдо: „Не!” Руснаците не могат без война. Враждуват със съседните народи. С войни забравят тежката воня от блатото на своите несгоди. Живеят в отдавна рухнал свят. Харесват си бардаците в страната. Погромите за тях са опиат, а водката е радост за душата. Те винаги на запад търсят враг, в богатите и “зли капиталисти”. Макар и да живеят в Гулаг, за тях светът е пълен с фашисти. Нападат всеки скъсал с тях съсед. Воюват и със своите поети. С претенции за нов световен ред раздават милосърдие с ракети. Но този път не случиха с врага. Украйна се превърна в едър залък. Зад нея е застанал днес света! И шансът на диктатора е малък.

този узурпатор ли говори за диктатори? Освен западните търговци за оржие кой друг го има за нещо? Украинците не са му гласували никакви правомощия!!

Путин праща руска маймуна на мирната конференция в Бюргенщок, Швейцария. Задачата била да отиде руска ватенка да се изтропа там... И се върнал руска ватенка и докладвал че задачата е изпълнена... Само с малко изменение... Е как така? Какво изменение? Изтропа ли се на площада? Да. Е имаше ли хора там? Да, много. А полиция имаше ли? Да. И как така не те арестуваха?! Ти верно ли се изтропа пред Белия дом ? Да бе, изтропах се. И като тръгна да си събуваш гащите полицията не те ли погна да те арестува?! Аз се изтропа без да ги събувам...

Така нарченият "цивилиозван" свят избра да покаже олигофренията на "младите глобални лидери на Шваб/Давос. Такова насиране, таква галимация, такива простотии не са постигани глобално от времето на Ленин и Сталин. Липса на елементарна логика, липса на връзка с реалносттта, липса на каквато и да било демокрация. Едни опорки, едни пърдежи на мишки като Кая Калас, едни събития, едни червени линий, които си измисляха за да нарушават с цел да покажат колко са големи. Една русофобия близка до хитлеровият модел към евреите. Щяха да превъзпитават Руския народ, да разцепват Русия на губернии, да преначертаят света. Резултата: Две изложби на потрошена ОТАН техника по-късно и над половин милион въшки при Бандера, филма е цигания и олигофрения смесен със страх. Няколко пъти се заметоха Евроджендер лидерите. Предстои им лятото на промяната и приключването. Някой дали оръжието си по команда вече ги съдят за измяна. Краварите спечелиха на пръв поглед. Реално така се забатачиха, че плана да отделят Европа от ресурсите на Русия и производството на Китай са на път да я приключат икономически.Краварите обещаха да заменят газта от Русия с тяхна на тройна цена. И Бидона забрани износа. Обещаха, че ще влизат в мелето директно, оставиха Макрон да си изтрепе великите нинджи от Френският легион. Щяха да помагат на Украйна до край, а опразниха складовете на губерниите за да подпишат договори за над 60 милиарда официално. Въобще бизнес по краварски. Горките те, оказа се, че отдавна са собственост на Израел. Още от създадената от Мосад и Нетаняху ситуация с кулите, имитацията на терористи араби, паленето на войни, коиото нямат стратегическа важност за САЩ а всяка от тях като се почне с Либия, Сирия, Ирак е за да си гонят плана за Соломоново царство. Докато малоумният свят се кичеше с укрознаменца, банките набутаха държавите в заеми, нарушиха през "политики" всички форми на суверенитет. Изпраха и откраднаха милиарди. А мишките чакат перемогата.

Американските лидери техните марионетки могат да говорят на глас каквото си искат, но в действителност не могат да прогнозират след януари следващата година, когато е много вероятно да има смяна на администрацията във Вашингтон. Ето защо фиксирането на статуквото, макар и с цената на изтегляне на ВСУ от онези територии, които вече са включени в състава на Русия, би било много добър вариант за Запада - дори с цената на гаранции за не включването на Украйна в НАТО. И ето, че самата Русия предлага такъв вариант и при един разумен геополитически анализ Западът би трябвало да го сграбчи с две ръце и да нареди на Киев да се съгласи да започне преговори. Защото следващото предложение на Путин (а първите две бяха през ноември-декември 2021 г. и март-април 2022 г.) очевидно ще бъде по-лошо от сегашното, а динамиката на военните действия не оставя на Украйна никакъв шанс да си върне загубените територии, но увеличава вероятността да загуби нови. Предложението на Путин за мир в Украйна е твърде великодушно към Запада в залеза на неговата глобална хегемония

Е, руският президент им даде шанс да запазят нещичко от реномето си.... Като не щат - ще плачат, ама късно. Мандалото лопна. Първото руско предложение ВИНАГИ е най доброто за опонента, явно ще си припомнят този факт по трудния за тях начин.

Най висшата дума с която да започват всички преговори и разговори около ВОЙНИТЕ изобщо Украина Русия , Израел Палестина/ивцата Газа/ и където и да е по света е МИР. Това е свещенната дума даваща на хората по Земята възможност за щастлива бъдеще.

Ние трябва да говорим на врага", заяви президентката на Словения Нашата Пръц Мусар. С такава риторика мир? През крив макарон.

Организира се такава огрмона среща в името на мирът, пък основната страна в конфликта не е поканена да участва!? И същевременно всички на срещата на мнението как от руска страна трябва да има представители на подобни срещи. Макра че предварително се знаеше че Русия не е поканена и никой не изрази отрицателно мнение за това!?!? Забавно как всички искат представители на Русия на подобни срещи, но дойде ли време за такава и на Русия винаги се отказва покана! хахаха От една страна всички говорят за преговори докато Украйна има поставен закон забраняващ преговори докато има вражески войници на територията си, а от друга имало план за съгласуване които да се представи на Русия. Предполагам че това е плана при които Русия се обявява за победена във войната и трябва да покрие всичките изисквания на Украйна, нали? А за какво й е на Русия да го изпълни? За да има "мир" и да няма военни действия ли? Че какво ги спира или слага натясно руснаците? И какво като около 90 страни участват на форума? Всяка една нация или организация, която не е в Европа ще продължи да търгува с Русия. Да всички те могат да изразят солидарност и да са вписани в парче хартия без стойност, но това не им пречи да продължат с взаимоотношенията си с Русия. След като ако си извън Европа не нарушаваш санкциите! Така величествено го представят това "около 90 страни", но реално това нищо не промения.

Изобретението на Айнщайн може да помогне на преговорите с Русия. Те не спазват никакво споразумение или договор но една ядрена бомба би им се отразила добре на московските терористи и военнопрестъпници

На тази конференция са се събрали освен запада, техните васали и някои по-независими държави. От друга страна лицемерието име безгранично. Изведъж всички заговориха за мир и дипломация, а само преди два дни от Г7 се чудиха как да съберат пари и да се продължи войната.

Нещо се разбързаха май, като видяха на къде отиват нещата.

Проф. Николай Витанов още преди доста време ви прогнозира, че мира ще настъпи когато седнат на една маса и се разберат най-големите тиранозаври. Да, техните ръководители ще седнат на една маса, ще хапнат, ще пиинат, ще си поприказват и най-вероятно на една салфетка ще си начертаят кой какво ще вземе. Не се знае къде ще попадне България и точно за това нашите пишман политици НЕ трябваше да облайват големия тиранозавър /Русия/ в полза на другия голям тиранозавър /САЩ/. Е, сещайте се ЗАЩО? Защото сме малка държавица и сме като един пинчер дето само облайва, ама не смее да захапе, а и не може. И като ви залае един такъв пинчер се чудите: -Абе това какво да го правя? Ако го изритам ще го убия, ама и то си го търси! Ей за това казвам, че нашите политици са ПИШМАН политици, направо за кашмер.

Вчера Тръмп обеща да прекрати „безкрайните“ плащания на САЩ към Украйна. Тръмп повдигна темата за паричните преводи от САЩ към Украйна, когато говори пред свои поддръжници в Детройт (Мичиган). Политикът нарече лидера на киевския режим „най-големият търговец“, тъй като всяко негово посещение във Вашингтон означава нова многомилиардна помощ за Украйна

ДА, ама кажи какво точно е казал! "Зеленски като дойде в нашата държава и си тръгва с 60 млрд. долара, а после иска още толкова"

какво да им казвам, не виждаш ли, че дебилите които са останали в България са тотално зомбирани и фашизирани?

Тези защо си въобразяват,че Русия ще се съобрази?Западът да не си мисли ,че ще продължи да диктува какво да прави Русия?Да не са победили,че да поставят условия?

Аз направо се чудя НА КАКВО СЕ НАДЯВА Зеленски. Западната помощ намалява, оръжията не достигат, войниците също, авиация и флот липсват. Украйна няма дори теоретичен шанс за победа!

Какво има да се побеждава? Ако беше война - да, но това е специална военна операция.

Някой да се интересува от разни клоунски конференцийки с прибалтийските "тигри", словения, люксембург, андора, лихтенщайн, сан марино, вануату и т.н. Може би само Кокаинович, и то ако му дадат думат да се пени.

Тези споменатите държави са най-добре защитени. Координатите им са засекретени и руснаците не могат да ги намерят на картата.

Четох една друга статия... ама ще ме изтрият ако спомена къде или дам линк. Та събирането на Г7 е като събрание на мъртавци. Единствено италианката показва признаци на политически живот. Останалите са си полит-мъртви. Помислете за всеки по отделно и ще видите, че са пътници. Що се отнася до тази среща или ако искате я наречете конференция, то отдавна беше ясно, че е сметка без кръчмар. От прочетеното сега излиза, че запада го дава леко на заден. Явно трябва някак си да излязат от сегашното положение, ама някак си трябва да излязат и победители - поне за пред хората, чрез медиите. Ама как украинците ще преговарят, след като зеления наркоман е подписал закон с който забранява преговори с Русия и с Путин? Освен това зеления е практически вече нелегитимен. На откриването на тази среща Урсула се изказала, че инфлацията е заради агресията на Путин срещу Украйна! Абе питам се: Тези дето се изказват от високи постове дали си вярват сами на себе си за това което говорят??? Абе ние, обикновените хора, дори и да сме глупави ама не ядем доматите с колците.

Великите Г7 са най-задлъжнелите икономики, включително Италия. Трябва им плячка.

ДА, така е. Пропуснах да спомена, че се има в предвид ръководителите на тези страни. Всеки един по отделно е политически пъртвец - сегашния ам.президент, канадския мин.председател, британския мин.председател, френския президент, германския канцлер, японския мин.председател. Само италианската мин.председател има значителни следващи шансове.

с тези множество правописни грешки е в чужбина ни излагаш,преброих до 7 в двата ти коментара,лошо,много лошо....

Радвай се даскале по български щом са само 7 грешките ми! Нали не пиша на шльокавица и пиша напълно РАЗБИРАЕМО. И каквото съм написал е много по-разбираемо от това дето пишат много от журналистите. Айде сега помисли, кой би трябвало да има по-добри изразни средства - Аз или журналистите?

Малко тъжно звучи - засега само копаят по-дълбока дупка за това, което ще остане от "Украйна".

Защо на Украйна й беше нужна среща с 90 държави, за да си изпрати на Русия отдавна известният план от 10 точки на Зеленски? Че и още една международна среща гласят. Само замърсяват въздуха с частните си самолети и плюскат за сметка на данъкоплатците. Двете воюващи страни могат да се разберат и без публика.

Търси алтернативни гаранти за мир. Защо след като "агресията на Путин е незаконна", не се използва ООН, а се използват разни нелегитимни сборища? Чии стратегически интереси са по-силни в Украйна от тези на Украйна или на САЩ?

Двете враждуващи страни са САЩ и Русия - те да се разберат....

2024-06-16 11:32:17 джендъри циркаджии (нерегистриран) Путин каза - Преговярям само с истинския руски враг - американците! ----------------- даже на малакият пръст на федералният резерв ! . и янките исторически не са ви "врагове" ...те ви спасяват 2 пъти ...и сега, чрез бай дън и обонго ви спасиха трети път ! . истинският враг ви е европа ...ккато и вие сте нейни исторически врагове ! . докато всичко до урал не стане част от ес, а просия да остане това, което е зад урал - мир няма да има никога !

Викторчо малко е прекалил с тревата!!! Поредният ДИР-ник надраскал "гръмко" заглавие!!!

ще стане, след нейната пълна, тотална капитулация и изтегляне то окупираните земи и връщане на границите с украйна от 89-а година ! . съдбата на просия ще бъде начертана на една салфетка, където ще рисуват всички страни, имащи свои жители в окупираните земи до урал !

Може, моооже! Тогава Украйна е била в състава на СССР, демек ако се върне в споменатите от теб граници от 1989-та ще трябва изцяло да влезе в Руската Федерация.

Е, значи сам казваш, че никога няма да стане.

Всяко следващо предложение на Путин ще е по лошо за Украйна и ще се загубят още територии от украинците

Много нелеп тъп клоун .Русия не го забелязва, а той щял да я уведоми,пък да представя някакви условия евентуално за преговори... Русия ясно каза всичко, точка.

Коментари - Светът подготвя почвата за преки преговори с Русия (снимки) | Днес.dir.bg

Светът подготвя почвата за преки преговори с Русия (снимки)

Когато планът за действие бъде приет от всички и бъде прозрачен за народите, тогава той ще бъде съобщен на Русия, заяви Володимир Зеленски по време на конференцията в Швейцария

Обратно в новината

Коментари - Светът подготвя почвата за преки преговори с Русия (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

тея "преки преговори" пак ли ще бъдат само с едната страна? хахаха

За да има мир Русия и САЩ трябва да седнат и да се разберат.Никакви конференции и форумчета не решават проблема,ако ще и да са 150 на брой.Всичко друго е чешене на езици и до нищо няма да доведе.Така ,че чакаме изборите в САЩ ,когато "Мумията" ще бъде изритан и президент ще стане Тръмп.Той може да се разбере с Путин и всичко да приключи.А зеленият клоун да отива във вилата си в Италия и там да се крие ,докато не го набарат руснаците.

среща на восъчни трупове.

"С терористи не се преговаря"!!! Тази фраза излезе от Кремъл при "терористичния" акт в Москва през 2002 година. Тогава от оръжието на терористите загинаха двама души, а от акцията по неутрализирането им - над 230 заложници. Палестинците, които нападнаха Израел и взеха над 200 цивилни израелци терористи ли са? Еднозначно - да. Руснаците които нападнаха чужда държава за да присъединят към себе си териториите им терористи ли са ? Еднозначно - да! Преговорите с Путин (Русия не е Путин и Путин не е Русия) приличат на Мюнхенския сговор от 38 година, когато Чембърлейн и Даладие дават на Хитлер Судетска област от Чехия под предлог на защита на немскоговорящите там (прилича ли ви на тезата на Путин за защита на рускоговорящите в Донецк, Луганск, Запорожие и Крим?), заявявайки пред света, че носят мир на света? Тогава в реплика към банката на министрите и Чембърлейн Чърчил казва пророческите думи : "Вие имахте да избирате между войната и позора. Вие избрахте позора. Но вие ще получите и войната!"!!! Сега се готви нов сговор за удовлетворяване на апетита за земя на друг също толкова нагъл агресор. Как ще го нарекат не зная, но ще бъде също толкова позорен, ако се отнемат земи на Украйна.

Какви преговори? Нали Украйна печели? Или това е от съжаление към руските войски, които масово отстъпват към границата с Полша?

Все еднао пет купувача да решат каква да е цената на доматите на пазара без да участва продавача.

Могат да решат - като направят бойкот и на продавача му изгният доматите. В Гърция правят така и им се получава.

Откакто почна войната всички говорят само за връщане на окупирани територии Някой да е чул споменаване че в тези територии над 90 процента населението е руснаци Зеления какво ще прави с това население Нали преди войната украйна тероризираше това население -избиваше ги Украинците като върнеха някое селище - казваха инфилтриране на населението- геноцид-изтребление Надали Русия би допуснала този геноцид над народа си колкото и да не ни харесват руснаците Ей затова е тази война-какво ще стане нататък-никой не знае

През Октомври,2023-а, ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер, на форума за "сигурност" проведен във Варшава, се похвали че НАТО, след издънката му в Грузия, сериозно започва да се готви за нападение срещу Русия още през... 2008-а година, като изпълнението на плана, описан на 4500 страници, реално започва да се изпълнява през 2015-а... а подготвяната от НАТО война започва с началото на обстрела на руската Ростовска област от Украйна на 17 евруари, 2022, като Украйна вярва че НАТО ще и прати свои войски за да я подкрепят когато на 24 Февруари Украйна започна наземна операция по овладяването на Донбас, просто нито един от плановиците в НАТО не вярваше че Русия ще отвърне на тези нападения-)

На тази конференция са се събрали освен запада, техните васали и някои по-независими държави. От друга страна лицемерието им е безгранично. Изведъж всички заговориха за мир и дипломация, а само преди два дни от Г7 се чудиха как да съберат пари и да се продължи войната.

Васалите има Китай - пРоссия, Иран, С.Корея, Еритрея ...

1. Това не е конференция, а среща 2. Не е на светът, а на 90 държави, повечето сателити и колонии на САЩ, Великобритания и ЕС (за допълнение) 3. Там не са лидерите на държавите, а някакви средно ниво бюрократи, които не могат да представляват държавите си дори днес. 4. За какви преговори дискутират, като Зеленски прокара закон за забрана на преговори с Русия 5. Русия не е поканена, за да не може да участва и да защитава собствените си виждания в дискусиите. От всичко казано се вижда, че това е медийна парлама на Зеленски, в която всички присъстващи се наядоха, напиха, починаха, разходиха на държавна издръжка и накрая се разотидоха, като обявиха колко важна е била срещата (за пред плащащия масрафа избирател)

Държавите са 78... и както личи от статията сред участвуващите има такива които застъпват руската гледна точка за преговорите, което не е учудващо защото турския и саудитскя министър в началото на седмицата бяха в Москва

В момента Зеления наркоман е никой. Целта на тази среща може да е именно да бъде легитимиран.

Петродоларният пакт между Саудитска Арабия и САЩ, подписан през 1974 г., изтече. Това ще позволи на Саудитска Арабия да продава своя петрол и други стоки не само в щатски долари, но и в други валути, твърдят медиите. Защо навремето саудитците подписаха такова споразумение със САЩ и защо днес подобно нещо е невъзможно? Финансовият свят очаква значителни промени след решението на Саудитска Арабия да не поднови 50-годишния петродоларов пакт със САЩ. Споразумението за сигурност е подписано от САЩ и Саудитска Арабия на 8 юни 1974 г. То предвижда създаването на две съвместни комисии - по икономическото сътрудничество и по военните нужди на Саудитска Арабия. САЩ убедиха саудитците да търгуват петрол само в долари и това стана твърдо установено в световната търговия с петрол. Договорът изтече на 9 юни 2024 г. Решението да не се подновява договорът ще позволи на Саудитска Арабия да продава петрол и други стоки в множество валути, включително китайски юан, евро, йена, а не само щатски долари. Освен това може да се обмисли възможността за използване на цифрови валути като биткойн. Решението бележи постепенно отдалечаване от петродоларовата система, създадена през 1972 г., и се очаква да ускори глобалното отдалечаване от щатския долар. Съвсем наскоро Саудитска Арабия обяви участието си в проекта “ЕмБридж”, който проучва платформа за цифрова валута в партньорство с няколко централни банки (на Израел, Франция, Египет, ЕЦБ, МВФ и други). Още през март 2022 г. в медиите се появи информация, че Саудитска Арабия обмисля да използва юана вместо щатския долар, когато плаща за част от петролните доставки, които кралството доставя на Китай.

През януари 2023 г. министърът на финансите на Саудитска Арабия Мохамед Ал-Джадан изуми журналистите на Световния икономически форум в Давос, като обяви, че страната е отворена за търговия с валути, различни от щатския долар, за първи път от 48 години. Защо Саудитска Арабия подписа споразумение петрол срещу сигурност със Съединените щати през 1974 г.? И защо сега е трудно да се подпише такова споразумение или да се удължи старото? „Като петролна държава Саудитска Арабия е открита едва през 60-те и 70-те години на ХХ век. Петролни залежи са открити тук по-късно, отколкото в Персия, тоест на територията на днешен Иран. И на САЩ става ясно, че те се превръщат от износители на петрол в нетни вносители. А Втората световна война показа, че петролът е основната стратегическа стока, защото една от причините за загубата на Германия във Втората световна война беше, наред с други неща, недостигът на петрол. Например превземането на Сталинград беше важно, наред с други неща, защото отвори пътя към кавказкия петрол. Тогава петролът беше наречен кръвта на войната: флотът с течно гориво е по-маневреен и по-бърз от флота на въглища. Необходим е за авиацията, танковете и всякакви моторни превозни средства. А след Втората световна война САЩ веднага влизат в Студената война със Съветския съюз. А за глобалната конфронтация бяха необходими големи петролни запаси. Следователно е логично САЩ да искат да блокират петрола на Саудитска Арабия и да получат изключителни условия за доставка на петрол“, казва Игор Юшков, експерт от Финансовия университет към правителството на Руската федерация.

Петродолара гушне ли букета - гушва го и печатницата ...! И войните по Света спират ...

Това е една от причините САЩ да натискат ЕС да рекламира "зелената енергия" и конкретно забраната на автомобили с ДВГ, за да се намали използването на петрол и влиянието на Саудитска Арабия. Но нещата се закучиха и се видя, че уж "екологичните" електродвигатели, всъщност използват за производството си много повече замърсяващи околната среда процеси.

Във военен конфликт можеш да си позволиш лукса да съобщиш на воюващият ти противник какви условия за примирие си измислил, само ако той той е капитулирал. При всички останали случаи условията за примирие се дискутират м/у 2-те страна докато се намери приемливо и 2-те страни условия. Че Русия е затънала в Украйна това всичко го виждаме. Но не съм чул да е обявила капитулация.

S. K.R

.....Затънала ???))) 20-25% от на Фашагите страната е Руска територия и....била затънала )))),смях в залата,бро !!!

Защо Хитлер не беше поканен на конференциите в Техеран и Ялта?

Защо използваш такова глаголно време, ти там ли си бил, или от функционална неграмотност? :)) А Зелю защо беше поканен на срещата в Швейцария? А Биден (Деменцията, не наркомана) защо не отиде, в Ялта Рузвелт е бил? Да не е защото Путин не е бил там, както направи Си? :))

На снимките, Западът към Зеленски: Ти ша мреш! Зарад' туй ще изглеждаш сякаш си дошъл от полето! Ний ще си носим новите дрехи.... това е, който си е павил илюзии...

Най-точно го е обяснил Хари Труман, чиито думи са публикувани от вестник „Ню Йорк Таймс” на 24 Юни, 1941 г.: „Ако видим, че Германия побеждава ние ще помогнем на Русия, ако Русия почне да печели ще помогнем на Германия, така ще им дадем възможността да избият колкото се може повече от армиите си, въпреки това не искам да видя Хитлер като победител при никакви условия.”

Нелегитимният Зеленски като говори така, дали отмени закона, с който забранява преговори с Путин? Хем конференция за мир по негово настояване, хем украинския закон му забранява да преговаря за мир. Преговори имаше и преди войната, даже бяха подписани и споразумения с участието на западни държави, на които и Украйна си беше сложила подписа. Ама май Украйна реши, че международните споразумения за нея нищо не значат и не трябва да се изпълняват. Та за това се и стигна до тази ситуация. И сега видиш ли, трябвало нещата да се случат при нейните условия. Това изглежда като бълнуване на някой с психични отклонения, който не осъзнава реалностите и живее в някакъв измислен шизофреничен свят...

Не пишете глупости и не лъжете хората! Какъв, по точно кой тоя свят? Нали чухте Путин - "Какви сте вие да ни казвате какво да правим?" Когато Русия реши, ще преговарят тя, Китай и САЩ. Останалите са миманс. За съжаление...

Фамилията, чието богатство надхвърля 500 трилиона долара заради войните и която налага „Новия световен ред“ Фамилната линия на Ротшилд произлиза от Майер Амшел Бауер, който променя фамилното си име на Ротшилд 20 Март 2024, 01:50 85269 прочита 33 коментара Автор: БЛИЦ ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Статията я има - всеки мозе да прочете ...

Светът не са САЩ + неговите лакеи!

Съпротивителните сили на така наречения колетивен Запад, който осъзнава, че не може да се изправи през идващата от Азия икономическа сила, накара мислителите да сътворят идеологията за третия пол, свръхлиберализма и екологичните движения, които се превърнаха в нищо повече от едни бенефициенти на милиарди. Противопоставянето на тази идеологическа основа породи и създаде среда на враждебност, отчуждаване и откровена омраза между крайните западни и източни тетирории на Европа. Изтокът, който е естествен мост между Запада и Далечния Изток, не е така враждебен и краен в оценките си спрямо Азия поради една основна причина - осъзнава, че това предмостие, което представлява е по-скоро възможност, а не недостатък. Западът от своя страна осъзнава, че е забит в края на континента и няма да има ресурсите, възможностите и потенциала да реализира досегашната си политика на доминация. Центърът се пренесе от западното в източното полукълбо.

За да започнат преговори, путака трябва да е стегнал куфарчето с багажа от дрипи за Хага ... Доброволно се предава, започва съдебен процес за престъпления против човечеството, изтеглят се руски мършляци от всяка педя украинска земя, и преговорите за дължимите репарации и контрибуции от пРоссия към Уктайна започват.

В мокрите сънища на Сорос...

И много клоуни. Светът бил по-силен от Путин? ВТФ? НЕ МОЖЕТЕ ДА ГИ ПИПНЕТЕ, руснаците. Щото имат 10,000 ядрени заряда, способни да унищожат света няколко пъти... Ако можехте, вече да сте ги нападнали... А на крайна ѝ остават месеци. Няма хора, Интернет е пълен с филмчета, как ловят мъжете им по улиците... вчера гледах едно видео от Одеса, 5 шебека в униформи тъпчеха мъж в един бус, а той от вътре викаше "Хора, помогнете, детето ми е само в къщи!". Сърцераздераващо... А руснаците мачкат по всичките 1,500 километра от фронта...

Много скоро ще ти се наложи да ядеш тези 10,000 ядрени заряда, или да ми разказваш същите лакардии докато ми миещ кенефа ....

Кога "много скоро", че гордите посраНАТОвци вече няколко години го карате на "ще" и "много скоро? :))

Ника ти доказва,че си видиотен психопат ...

Кво само ни занимават с украйна

Щото са затънали във вътрепни проблеми, които нямат силици да рещат и им трябва нещо за отвличане на вниманието. Ако я няма Украйна, ще трябва да си решават вътрешните проблеми и никой от кликата няма да устои да се задържи на власт.

" Светът подготвя почвата за преки преговори с Русия " Да ! Даже знаем условията ! Путин своевремено и любезно ги уведоми ! :)

+

А защо "светът" подготвя почва за преговори с Русия? Украйна не може ли сама да си уреди една среща? Не е малко дете, за да го държат неколцина възрастни.

Русия също подготвя почва за преговори - около Волчанск и Часов Яр.

Да обобщим за да приключим с темата! Световните на своята среща, на която не присъстваха най-важите, доказаха известната максима, че: От торта можеш да направиш гюбре, но от гюбре не можеш да направиш торта!

„Руснакът иска ли война?” не питай тази тишина, в която братските могили войниците са приютили. Ти за това попитай тези, които в цинкови ковчези тук от земи съседски влачат стариците да ги оплачат. Попитай храбрите момчета, които днес из Кремъл шетат, с пагона си го украсяват и сопа „мирна” там развяват. Литовец питай и поляк – за тях кошмарът е руснак, попитай пролетта във Прага как мир със сила се налага. Унгарците попитай как войникът руски в руски танк из Будапеща мирно гази от тях мира за да опази. Ще ти отвърне побелял финландец доста остарял как „мирно” руската войска там зиме драпа през снега. И братът белорусин даже намерил би какво да каже, че на изгаряща цена дари им братството Москва когато с ордата си зла Суворов палеше села. Попитай техните поля – кръв непокорна ги поля. Попитай ти Украйна братска защо от любовта славянска и от прегръдката на брата защита търси днес при НАТО. Миролюбивият Иван обстрелваше Афганистан и в градове, и във села не мир донесе, а беда. Деца, вдовици във Чечня руснакът иска ли война попитай и ще чуеш сам руснак как „миротворства” там. Грузинец винаги щастлив през сълзи днес ще премълчи, че от съсед „миролюбив” сега земята му гори „Руснакът иска ли война?” – от Литва питай до Китай съсед дали един поне ще отговори твърдо: „Не!” Руснаците не могат без война. Враждуват със съседните народи. С войни забравят тежката воня от блатото на своите несгоди. Живеят в отдавна рухнал свят. Харесват си бардаците в страната. Погромите за тях са опиат, а водката е радост за душата. Те винаги на запад търсят враг, в богатите и “зли капиталисти”. Макар и да живеят в Гулаг, за тях светът е пълен с фашисти. Нападат всеки скъсал с тях съсед. Воюват и със своите поети. С претенции за нов световен ред раздават милосърдие с ракети. Но този път не случиха с врага. Украйна се превърна в едър залък. Зад нея е застанал днес света! И шансът на диктатора е малък.

този узурпатор ли говори за диктатори? Освен западните търговци за оржие кой друг го има за нещо? Украинците не са му гласували никакви правомощия!!

Путин праща руска маймуна на мирната конференция в Бюргенщок, Швейцария. Задачата била да отиде руска ватенка да се изтропа там... И се върнал руска ватенка и докладвал че задачата е изпълнена... Само с малко изменение... Е как така? Какво изменение? Изтропа ли се на площада? Да. Е имаше ли хора там? Да, много. А полиция имаше ли? Да. И как така не те арестуваха?! Ти верно ли се изтропа пред Белия дом ? Да бе, изтропах се. И като тръгна да си събуваш гащите полицията не те ли погна да те арестува?! Аз се изтропа без да ги събувам...

Така нарченият "цивилиозван" свят избра да покаже олигофренията на "младите глобални лидери на Шваб/Давос. Такова насиране, таква галимация, такива простотии не са постигани глобално от времето на Ленин и Сталин. Липса на елементарна логика, липса на връзка с реалносттта, липса на каквато и да било демокрация. Едни опорки, едни пърдежи на мишки като Кая Калас, едни събития, едни червени линий, които си измисляха за да нарушават с цел да покажат колко са големи. Една русофобия близка до хитлеровият модел към евреите. Щяха да превъзпитават Руския народ, да разцепват Русия на губернии, да преначертаят света. Резултата: Две изложби на потрошена ОТАН техника по-късно и над половин милион въшки при Бандера, филма е цигания и олигофрения смесен със страх. Няколко пъти се заметоха Евроджендер лидерите. Предстои им лятото на промяната и приключването. Някой дали оръжието си по команда вече ги съдят за измяна. Краварите спечелиха на пръв поглед. Реално така се забатачиха, че плана да отделят Европа от ресурсите на Русия и производството на Китай са на път да я приключат икономически.Краварите обещаха да заменят газта от Русия с тяхна на тройна цена. И Бидона забрани износа. Обещаха, че ще влизат в мелето директно, оставиха Макрон да си изтрепе великите нинджи от Френският легион. Щяха да помагат на Украйна до край, а опразниха складовете на губерниите за да подпишат договори за над 60 милиарда официално. Въобще бизнес по краварски. Горките те, оказа се, че отдавна са собственост на Израел. Още от създадената от Мосад и Нетаняху ситуация с кулите, имитацията на терористи араби, паленето на войни, коиото нямат стратегическа важност за САЩ а всяка от тях като се почне с Либия, Сирия, Ирак е за да си гонят плана за Соломоново царство. Докато малоумният свят се кичеше с укрознаменца, банките набутаха държавите в заеми, нарушиха през "политики" всички форми на суверенитет. Изпраха и откраднаха милиарди. А мишките чакат перемогата.

Американските лидери техните марионетки могат да говорят на глас каквото си искат, но в действителност не могат да прогнозират след януари следващата година, когато е много вероятно да има смяна на администрацията във Вашингтон. Ето защо фиксирането на статуквото, макар и с цената на изтегляне на ВСУ от онези територии, които вече са включени в състава на Русия, би било много добър вариант за Запада - дори с цената на гаранции за не включването на Украйна в НАТО. И ето, че самата Русия предлага такъв вариант и при един разумен геополитически анализ Западът би трябвало да го сграбчи с две ръце и да нареди на Киев да се съгласи да започне преговори. Защото следващото предложение на Путин (а първите две бяха през ноември-декември 2021 г. и март-април 2022 г.) очевидно ще бъде по-лошо от сегашното, а динамиката на военните действия не оставя на Украйна никакъв шанс да си върне загубените територии, но увеличава вероятността да загуби нови. Предложението на Путин за мир в Украйна е твърде великодушно към Запада в залеза на неговата глобална хегемония

Е, руският президент им даде шанс да запазят нещичко от реномето си.... Като не щат - ще плачат, ама късно. Мандалото лопна. Първото руско предложение ВИНАГИ е най доброто за опонента, явно ще си припомнят този факт по трудния за тях начин.

Най висшата дума с която да започват всички преговори и разговори около ВОЙНИТЕ изобщо Украина Русия , Израел Палестина/ивцата Газа/ и където и да е по света е МИР. Това е свещенната дума даваща на хората по Земята възможност за щастлива бъдеще.

Ние трябва да говорим на врага", заяви президентката на Словения Нашата Пръц Мусар. С такава риторика мир? През крив макарон.

Организира се такава огрмона среща в името на мирът, пък основната страна в конфликта не е поканена да участва!? И същевременно всички на срещата на мнението как от руска страна трябва да има представители на подобни срещи. Макра че предварително се знаеше че Русия не е поканена и никой не изрази отрицателно мнение за това!?!? Забавно как всички искат представители на Русия на подобни срещи, но дойде ли време за такава и на Русия винаги се отказва покана! хахаха От една страна всички говорят за преговори докато Украйна има поставен закон забраняващ преговори докато има вражески войници на територията си, а от друга имало план за съгласуване които да се представи на Русия. Предполагам че това е плана при които Русия се обявява за победена във войната и трябва да покрие всичките изисквания на Украйна, нали? А за какво й е на Русия да го изпълни? За да има "мир" и да няма военни действия ли? Че какво ги спира или слага натясно руснаците? И какво като около 90 страни участват на форума? Всяка една нация или организация, която не е в Европа ще продължи да търгува с Русия. Да всички те могат да изразят солидарност и да са вписани в парче хартия без стойност, но това не им пречи да продължат с взаимоотношенията си с Русия. След като ако си извън Европа не нарушаваш санкциите! Така величествено го представят това "около 90 страни", но реално това нищо не промения.

Изобретението на Айнщайн може да помогне на преговорите с Русия. Те не спазват никакво споразумение или договор но една ядрена бомба би им се отразила добре на московските терористи и военнопрестъпници

На тази конференция са се събрали освен запада, техните васали и някои по-независими държави. От друга страна лицемерието име безгранично. Изведъж всички заговориха за мир и дипломация, а само преди два дни от Г7 се чудиха как да съберат пари и да се продължи войната.

Нещо се разбързаха май, като видяха на къде отиват нещата.

Проф. Николай Витанов още преди доста време ви прогнозира, че мира ще настъпи когато седнат на една маса и се разберат най-големите тиранозаври. Да, техните ръководители ще седнат на една маса, ще хапнат, ще пиинат, ще си поприказват и най-вероятно на една салфетка ще си начертаят кой какво ще вземе. Не се знае къде ще попадне България и точно за това нашите пишман политици НЕ трябваше да облайват големия тиранозавър /Русия/ в полза на другия голям тиранозавър /САЩ/. Е, сещайте се ЗАЩО? Защото сме малка държавица и сме като един пинчер дето само облайва, ама не смее да захапе, а и не може. И като ви залае един такъв пинчер се чудите: -Абе това какво да го правя? Ако го изритам ще го убия, ама и то си го търси! Ей за това казвам, че нашите политици са ПИШМАН политици, направо за кашмер.

Вчера Тръмп обеща да прекрати „безкрайните“ плащания на САЩ към Украйна. Тръмп повдигна темата за паричните преводи от САЩ към Украйна, когато говори пред свои поддръжници в Детройт (Мичиган). Политикът нарече лидера на киевския режим „най-големият търговец“, тъй като всяко негово посещение във Вашингтон означава нова многомилиардна помощ за Украйна

ДА, ама кажи какво точно е казал! "Зеленски като дойде в нашата държава и си тръгва с 60 млрд. долара, а после иска още толкова"

какво да им казвам, не виждаш ли, че дебилите които са останали в България са тотално зомбирани и фашизирани?

Тези защо си въобразяват,че Русия ще се съобрази?Западът да не си мисли ,че ще продължи да диктува какво да прави Русия?Да не са победили,че да поставят условия?

Аз направо се чудя НА КАКВО СЕ НАДЯВА Зеленски. Западната помощ намалява, оръжията не достигат, войниците също, авиация и флот липсват. Украйна няма дори теоретичен шанс за победа!

Какво има да се побеждава? Ако беше война - да, но това е специална военна операция.

Някой да се интересува от разни клоунски конференцийки с прибалтийските "тигри", словения, люксембург, андора, лихтенщайн, сан марино, вануату и т.н. Може би само Кокаинович, и то ако му дадат думат да се пени.

Тези споменатите държави са най-добре защитени. Координатите им са засекретени и руснаците не могат да ги намерят на картата.

Четох една друга статия... ама ще ме изтрият ако спомена къде или дам линк. Та събирането на Г7 е като събрание на мъртавци. Единствено италианката показва признаци на политически живот. Останалите са си полит-мъртви. Помислете за всеки по отделно и ще видите, че са пътници. Що се отнася до тази среща или ако искате я наречете конференция, то отдавна беше ясно, че е сметка без кръчмар. От прочетеното сега излиза, че запада го дава леко на заден. Явно трябва някак си да излязат от сегашното положение, ама някак си трябва да излязат и победители - поне за пред хората, чрез медиите. Ама как украинците ще преговарят, след като зеления наркоман е подписал закон с който забранява преговори с Русия и с Путин? Освен това зеления е практически вече нелегитимен. На откриването на тази среща Урсула се изказала, че инфлацията е заради агресията на Путин срещу Украйна! Абе питам се: Тези дето се изказват от високи постове дали си вярват сами на себе си за това което говорят??? Абе ние, обикновените хора, дори и да сме глупави ама не ядем доматите с колците.

Великите Г7 са най-задлъжнелите икономики, включително Италия. Трябва им плячка.

ДА, така е. Пропуснах да спомена, че се има в предвид ръководителите на тези страни. Всеки един по отделно е политически пъртвец - сегашния ам.президент, канадския мин.председател, британския мин.председател, френския президент, германския канцлер, японския мин.председател. Само италианската мин.председател има значителни следващи шансове.

с тези множество правописни грешки е в чужбина ни излагаш,преброих до 7 в двата ти коментара,лошо,много лошо....

Радвай се даскале по български щом са само 7 грешките ми! Нали не пиша на шльокавица и пиша напълно РАЗБИРАЕМО. И каквото съм написал е много по-разбираемо от това дето пишат много от журналистите. Айде сега помисли, кой би трябвало да има по-добри изразни средства - Аз или журналистите?

Малко тъжно звучи - засега само копаят по-дълбока дупка за това, което ще остане от "Украйна".

Защо на Украйна й беше нужна среща с 90 държави, за да си изпрати на Русия отдавна известният план от 10 точки на Зеленски? Че и още една международна среща гласят. Само замърсяват въздуха с частните си самолети и плюскат за сметка на данъкоплатците. Двете воюващи страни могат да се разберат и без публика.

Търси алтернативни гаранти за мир. Защо след като "агресията на Путин е незаконна", не се използва ООН, а се използват разни нелегитимни сборища? Чии стратегически интереси са по-силни в Украйна от тези на Украйна или на САЩ?

Двете враждуващи страни са САЩ и Русия - те да се разберат....

2024-06-16 11:32:17 джендъри циркаджии (нерегистриран) Путин каза - Преговярям само с истинския руски враг - американците! ----------------- даже на малакият пръст на федералният резерв ! . и янките исторически не са ви "врагове" ...те ви спасяват 2 пъти ...и сега, чрез бай дън и обонго ви спасиха трети път ! . истинският враг ви е европа ...ккато и вие сте нейни исторически врагове ! . докато всичко до урал не стане част от ес, а просия да остане това, което е зад урал - мир няма да има никога !

Викторчо малко е прекалил с тревата!!! Поредният ДИР-ник надраскал "гръмко" заглавие!!!

ще стане, след нейната пълна, тотална капитулация и изтегляне то окупираните земи и връщане на границите с украйна от 89-а година ! . съдбата на просия ще бъде начертана на една салфетка, където ще рисуват всички страни, имащи свои жители в окупираните земи до урал !

Може, моооже! Тогава Украйна е била в състава на СССР, демек ако се върне в споменатите от теб граници от 1989-та ще трябва изцяло да влезе в Руската Федерация.

Е, значи сам казваш, че никога няма да стане.