БСП гони Калоян Методиев от парламента. Пленумът отправи призив към него да напусне Народното събрание, научи Dir.bg от участници в заседанието на Националния съвет на "Позитано" 20.

Ако съветникът на Нинова, който стана депутат от "Коалиция за България", не се съобрази с волята на социалистите, той няма да бъде приет за член на тяхната парламентарна група. Така бившият лидер на младежкото СДС ще трябва да остане независим депутат.

Позицията на Националния съвет е подкрепена от 109 членове на пленума. Няма нито един глас "против" или "въздържал се".

До тази стъпка червените прибегнаха, след като Корнелия Нинова вчера избра да влезе от листата на БСП в Благоевград, а не от тази в 25 МИР София, където втори след нея беше подреден Методиев.

Така тя освободи място за него и бившият седесар стана депутат от БСП.

По-рано младежите социалисти от БСП излязоха с манифест, който раздадоха в партийната централа. В документа, озаглавен "Пътеводител на социалистическата идея", е записано още: "Тук не е СДС!".

"Не искаме новите лица на БСП да бъдат от младежкото СДС. Считаме за изключително обидно за всички редови социалисти налагането на спорни личности, които имат диаметрално противоположни от БСП ценности и идеали, на водещи позиции в партията", заявяват в манифеста от младежкото обединение в БСП.

Калоян Методиев към днешна дата не е член на БСП.