Заложниците в следствен изолатор в руската Ростовска област в южната част на страната бяха освободени невредими, а техните похитители бяха убити, след като специални сили щурмуваха обекта днес, съобщи руската новинарска агенция Интерфакс, като се позова на Федералната служба за изпълнение на наказанията на Русия, предаде Ройтерс, на която се позова БТА.

По-рано агенциите съобщиха, че обвиняеми в следствен изолатор в Ростовска област са взели за заложници двама служители на реда. "Институцията функционира нормално, ситуацията е под контрол", гласеше съобщение на руската служба за изпълнение на наказанията в комуникационното приложение "Телеграм".

По-късно от кадри, публикувани в "Телеграм", се чува интензивна стрелба с автоматично оръжие.

"Престъпниците бяха ликвидирани", се казва в изявление на Федералната служба за изпълнение на наказанията на Русия, цитирано от агенция Интерфакс и БТА. "Служителите, които са били държани като заложници, са освободени. Те не са пострадали", добавя затворническата служба.

Похитителите са били шестима (по-рано беше съобщено, че са петима). 

Според канала в "Телеграм" Baza мъжете били поддръжници на терористичната организация "Ислямска държава".

Руската новинарска агенция РИА съобщи, като се позова на неназовани източници, че похитителите били в следствения изолатор във по обвинения в тероризъм.