Тонева е член на енергийния регулатор от 2009 г.

От постовете им са освободени членовете на ДКЕВР Андон Роков, Костадин Балачев, Милена Миланова, Цветанка Георгиева и Стефан Герчев.
Тонева е член на енергийния регулатор от 2009 година.

С петгодишен мандат за членове на комисията са избрани
Илиян Илиев, Михаил Димитров и Еленко Божков. Другите трима членове на ДКЕВР са Илиян Б. Илиев, Милена Миланова и Димитър Димитров. Те ще довършат мандатите на Роков, Балачев и Георгиева.

Новият състав на ДКЕВР ще трябва да решава въпроса за цената на тока, тъй като поредният регулаторен период за цените на енергоносителите започва от 1 юли.

Харитонова трябваше да остане на председателския пост на ДКЕВР до септември 2014 г., когато изтича мандатът на уволнения Ангел Семерджиев. Тя обаче бе начело на ДКЕВР само три месеца.
По-рано през деня премиерът Пламен Орешарски заяви, че имената на новите членове на комисията ще бъдат обявени до часове.

"Енергетиката се намира в много тежко състояние. Към днешна дата мога да ви уверя с малко по-голяма степен на сигурност, че няма да допуснем ново увеличение на цени, а дори с риск леко да избързам – имам надежди, че в следващите седмици може да имаме и по-добри новини", заяви още Орешарски

Анжела Тонева е родена на 5 май 1961 г. Магистър е от УНСС. Работила е като финансов ревизор, счетоводител и главен счетоводител. В ДКЕВР е от януари 2001 г. като главен експерт по ценообразуване на енергийните продукти и услуги и директор на дирекция. През септември 2009 г. е избрана за член на комисията.