Целта е да се установи дали взривът на атентатора е бил поставен в автобуса или в неговата раница и как точно се е случил инцидентът, съобщи пред журналисти изпълняващият функцията главен прокурор Бойко Найденов, цитиран от БНР.

Атентатът на летището в Бургас бе извършен на 18 юли
и отне живота на петима израелски туристи и шофьора на автобуса.

Вече са събрани всички пари за осъществяването на възстановката на атентата, съобщи още Найденов. По думите му следственият експеримент ще струва 60 000 лева, цитира го "Преса".
Пари получихме от Висшия съдебен съвет по извънреден параграф, за да може да направим този експеримент, защото ние сме длъжни да го направим и ще го направим. Ще взривим автобус, за да видим дали по този начин, както приемаме в момента, е извършен атентатът или - не. Това е елемент от разследването", обясни преди два дни той пред Дарик радио.
Найденов изтъкна още, че в всяка сутрин екип от следователи с екипа от оперативни работници, с наблюдаващите прокурори изпълняват това, което са планирали - разпити на свидетели, поръчки до чужбина, свързване със съответните служители в международните институции, откъдето могат да получат някаква информация.
"Повече от това не бих искал да говоря", каза той.

МВР знае истинската самоличност на атентаторите и тяхната бройка, заяви преди дни вътрешният министър Цветан Цветанов. Те са били трима - четирима, не са българи, и са влезли у нас с истинските си документи. Той увери, че в скоро време ще може да се разгласи повече информация за авторите на терористичния акт.

За цялата година в областта на корупцията има само 160 дела, каза на пресконференцията Бойко Найденов и подчерта, че има дефицит от такъв тип дела. Стотици хиляди са пък спрените дела за кражби, стана ясно от думите му. Прокурорите няма да получат и лев бонус, заяви още изпълняващият функциите на главен прокурор.