Това става ясно от публикуваната стенограма от последното заседание на Министерски съвет, което беше проведено вчера.

"В петък очакваме сняг. Да не ви изненада?", казва Борисов.
"Ще се справим", отговаря Плевнелиев.

"Отсега искам да чакате с метли и снегорини, като падне снежинка, да я хващате във въздуха! Ако прочета: „Снегът пак ги изненада", ще бъда много ядосан. Затова ви предупреждавам: в петък ще вали сняг! До неделя ще се стопи, но в петък ще навали", заканва се министър-председателят.

Плевнелиев обяснява, че в Германия и Англия, включително половината летища, са били доста изненадани от първия сняг.
"Ще бъдем по-перфектни от германците, надявам се", добавя обаче министърът.

След този пример Борисов му влиза в положението и коментира:
"Аз като гледах по телевизията какъв ад и какво чудо беше по Германия, Австрия, Полша, как инфраструктурата не им издържа...", казва премиерът, след което рязко сменя темата и поставя пред министрите въпроса за изграждането на канализация на курорта "Златни пясъци".

Още през октомври Росен Плевнелев увери, че този сезон има достатъчно пари за снегопочистване. Той обаче призна, че преди години пътната агенция е разполагала с повече средства, отколкото сега. През 2007 г. държавата е заделила 421 млн. лв. за зимно почистване, а през 2008 - 398 млн. лв. За 2011 г. са заложени 120-130 млн.
Министърът припомни, че вече има нова система за почистване, която елиминира възможностите за нередности и включва сериозни неустойки за фирмите, ако не си вършат работата".