Мога само да пожелая успех на Румен Радев, разчитаме на него като всички българи, надявам се да го изпратим с овации след пет години, коментира пред журналисти в парламента премиерът в оставка Бойко Борисов.

Днес новоизбраният президент Румен Радев положи клетва пред Народното събрание.

Истински съм възмутен от БСП с просташкото им отношение към президента Плевнелиев, заяви още Борисов. Само преди няколко месеца бяха тук десет президенти, дадоха прекрасна оценка за работата му, отбеляза той.

Премиерът в оставка пожела на Румен Радев когато си тръгва, да му ръкопляскат.

"Честитих на президента и вицепрезидента сега. Пожелах им успех. Дето се вика едната седмица важи и за тях и за нас. Едно е да имаш програмна декларация, едно е да четеш неща, които искаш да бъдат направени - то всички ги искаме, а трето и четвърто да се направят".

Така Борисов коментира думите на Радев, с които се обърна към депутатите: "Имате още една седмица".

Обръщението на Радев предизвика аплодисменти от социалистите, а някои от десните напуснаха залата.

Рядък шанс има пред президента Радев, че му се дава възможност да има служебно правителство. Така че след няколко месеца може да отчетем свършеното, заяви още Борисов.

"Демокрацията е това - хората избират и тези, които избират, да ги водят. Към днешния ден мога само да му пожелая успех. Много неща искаме да се случват, те не се случват - стават бавно, но такъв е животът. Днес е тържествен ден, имаме нов президент и вицепрезидент нека малко се порадваме на тоя ден и да подходим с оптимизъм", каза още премиерът в оставка.


АНКЕТА: Очаквате ли промяна за България при президента Радев?