Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който бе в Ловеч за откриването на реконструираната сграда на Административния съд. Церемонията бе прекъсната от виковете на бабата на 25-годишната Ивелина Славчева, която бе застреляна от полицая Иво Маринов на 15 септември.

Възрастната жена попита премиера какви мерки ще вземе държавата, разтревожена от слух, че убийството ще се третира като неумишлено.
"Вие съдебната зала я откривате, но няма правосъдие", проплака Стойка Пеева, цитирана от Дарик радио.

"Затова, което е направил, убиецът ще лежи в затвора толкова, колкото му е отсъдено. Затова има съд, затова откриваме сгради. Трябва да получи тежка присъда, но това не можем да го кажем ние, трябва да го кажат в съдебната зала", отговори й Бойко Борисов й изказа съболезнования.
Той обаче добави, че трябва да понесат тежка отговорност всички ръководители на ловешката полиция и че за това е говорил с министър Цветанов, съобщи БТА.

Борисов каза още, че освен за убийството на Ивелина, проверка ще бъде извършена и за сигнал на жена, която твърди, че е била изнасилена от ловешки полицай през януари. Преди дни депутатът от БСП Димитър Горов също съобщи за случая на брифинг в парламента и попита кой от ръководството на МВР-Ловеч ще поеме отговорност.

„Ще се проверява всичко, което е ставало в дирекцията. Ако има и подобен случай на изнасилване и прикриване, ще дойда лично аз и ще ги разформировам“, закани се премиерът, цитиран от ловешкия сайт "Зетра".