Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази разочарование от темите, които депутатите разискват в НС. Според него там трябва да се изготви национална позиция, като за срещата на върха на НАТО например, а не да се разменят "кокошкарски обиди". Той уточни, че на лидерския форум във Вашингтон е редно България да бъде представена от президента Румен Радев.

"Какво ще се случи и кой би бил няма никакво значение, когато ние нямаме национални позиции, нямаме парламент, който да защити националния интерес", коментира Бойко Борисов, запитан от журналисти дали има шанс за съставяне на правителство в рамките на 50-ото Народно събрание.

"Трудно ми е да ги слушам - и едните, и другите. Натъжен съм. Европейската комисия излезе с доклад как българският народ е пропилял времето и милиарди, много милиарди по Плана за възстановяване и устойчивост, еврофондовете за съжаление не се използват от българите и едва след май месец правителството започва да работи по тях", обясни той.

Относно обсъждането на прекратяване на пълномощията на Христо Иванов като народен представител по негово желание на днешното заседание, лидерът на ГЕРБ заяви, че не може да гласува и затова е излязъл от пленарната зала.

"Не мога да гласувам оставката на Христо Иванов, не мога да гласувам срещу него. Натъжен съм, защото нищо от важните неща, които България пропуска в момента, не се коментира от журналистите, а какво щяло да се случи. Ние сега слушаме обиди, обвинения вместо всички да кажем едно "Благодаря" на "Има такъв народ", че отпушиха процеса да има днес възможност и Христо Иванов да си тръгне. ", коментира Борисов

На въпрос дали днес има повече оптимизъм, лидерът на ГЕРБ каза: "Нищо не се е случило". Попитан кой може да е служебен премиер Росен Желязков или Рая Назарян, той коментира: Няма такъв вариант към днешна дата.

Борисов не отговори конкретно и на въпроса дали продължават разговорите в търсене на подкрепа за първия мандат.

По думите му депутатите се занимават с кокошкарски обиди: 

"При положение, че нямаме план, милиардите стоят, предстои среща на най-високо ниво в НАТО. Вместо да слушаме позицията на България, да спорим по нея, да изпратим президента".

На въпроса дали смята, че Румен Радев трябва да представлява България на въпросната среща, лидерът на ГЕРБ отговори:

"По наше време, поне аз като бях премиер, аз ходех по европейските съвети, а главнокомандващият ходеше по срещите на НАТО. Трябваше вече да имаме позиция".