Министерството на образованието публикува верните отговори по Националното външно оценяване по математика за седмокласниците, което се проведе тази сутрин. МОН обяви и резултатите от НВО десетокласниците.

Отговорите от теста за седмокласниците може да ВИДИТЕ ТУК>>>

Учениците, които се явиха на НВО по математика за 7. клас, писаха по Вариант 1. Изпитният тест съдържа общо 23 задачи. Толкова бяха като брой и през миналата година.

Промяна обаче имаше в две от задачите в първата част от теста. В този модул всички 20 задачи през настоящата година са с избираем отговор - за разлика от миналата, когато 18 бяха с избираем, а 2 - с кратък свободен отговор. Във втората част от изпита седмокласниците отново решават 3 задачи със свободен отговор.

Промяна имаше и във времетраенето на изпита. През тази година първата част продължи общо 75 минути, което е с 15 минути повече спрямо миналата година.

59 414 ученици се явиха на националното външно оценяване по математика след седми клас. Оценките от изпита се изразяват само с количествени показатели - в брой точки, без да се приравняват към оценки. Максималният брой точки от изпита е 100 т. Резултатите ще бъдат обявени до 2 юли.

Днес пък излязоха резултатите от Националното външно оценяване за десетокласниците по български език и литература и по математика. Проверката става с входящ номер и идентификационен код на https://infopriem.mon.bg/