„До август имаме да си свършим всичките работи, които виждате – всеки ден откриваме, започваме. Динамиката е много голяма и държавата вече излиза от най-тежката финансова и икономическа криза", изтъкна Борисов, цитиран от БНР.

Нормално е всяка партия да си излъчи лидера за президент и аз се учудвам на тези, които са в опозиция, които имат редкия шанс не на думи, а на дела, да се справят с ГЕРБ, да не издигнат лидерите си за президент, за държавния глава, за върховния главнокомандващ, и тикат разни други хора пред себе си. Това е битка на лидери”, посочи премиерът Борисов. По думите му единствено ГЕРБ има оправдание да не изпрати лидера си на партията на избори, защото е премиер. "Че кой не иска да е президент? Това е най-висшата длъжност в държавата. Нима да станеш президент не е цел на всеки един българин, който иска да се развива в политиката? А те го изкарват, че е бягство. Първанов затова ли стана президент, за да избяга от БСП", попита Борисов, цитиран от bTV.

Преди дни министърът на вътрешните работи и  председател на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщи в телевизионно интервю, че премиерът Бойко Борисов е един от тримата кандидат-президенти, които ГЕРБ обсъжда. Борисов коментира едва днес интервюто, като каза, че Цветанов имал предвид, че не е нормално партията да не обсъжда лидера си за президент. Самият премиер заяви на 3 март, че няма да се кандидатира за държавен глава.

Бойко Борисов присъства днес на тържественото освещаване на новата църква "Св. Силуан Атонски" в светата обител. Той беше придружаван от министъра на земеделието Мирослав Найденов и директора на Националния исторически музей Божидар Димитров. Премиерът подари евангелие на новия храм.