"Фрау Хитлер" е заглавието на в. "Гюнеш". Той публикува колаж на канцлера Меркел - там тя е в нацистка униформа и с мустаци като на Адолф Хитлер.

"Гюнеш" подхваща официалните обвинения на Анкара, че Германия предоставя убежище на терористичните групировки ФЕТО*, ПКК (Кюрдска работническа партия) и ДХКП-С. А Меркел  насъсквала срещу Турция главно съседните държави - Австрия, Холандия и Белгия.

Изданието изтъква, че Германия е приела най-малко 4500 членове на ПКК и е предоставила германски паспорт на извършилия предателство спрямо Турция Джан Дюндар. (Опозиционен журналист, автор но материал за МИТ, турското разузнаване.)

Материалът на "Гюнеш" излиза два дни, след като германският "Билд" публикува критичен материал за президента на Турция: "Билд казва истината в очите на Ердоган".

Вестникът обяви Ердоган за "персона нон грата" в Германия и осъди "манията му за власт". А на първа страница помести снимка на сърдития турски президент.

Друг вестник също публикува на първа страница критики за Германия и канцлера й със снимка на Меркел, която също изглежда разгневена. До снимката пише - "Ангела Мейкър".

Той също посочва, че Германия е приела 4500 терористи, обаче иска от Турция да освободи привърженика на ПКК Дениз Юджел.

Юджел, журналист от "Велт" с германско и турско гражданство бе арестуван през февруари в Турция.

Меркел: Няма да разменям провокации с Ердоган

Германският канцлер Ангела Меркел заяви вчера, че няма да разменя провокации с Турция.

Повод за думите й са нападките на Реджеп Ердоган заради забранените митинги с участието на турски министри в Германия и Холандия, предаде Ройтерс.

В излязло днес интервю за регионалния вестник "Саарбрюкер цайтунг" Меркел окачестви като смехотворно обвинението на Ердоган, че подкрепяла терористи от ПКК.

"Не възнамерявам да участвам в това състезание за размяна на провокации", заяви тя.

А за нападките на Ердоган към Холандия Меркел посочи: "Обидите трябва да престанат".

- - -
 * Измислено име (съкращение от Фетхуллахистка терористична организация), с което Анкара обозначава привържениците на живеещия в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен, сочен като виновник №1 за неуспелия преврат през юли м.г.