Такава заповед издаде вътрешният министър Румяна Бъчварова, след като се оказа, че още двама души са пострадали при катастрофи, причинени от пангюрския бизнесмен Цветан Пъков, убил 6-годишния Петьо Гевечанов. 
Досега обаче 44-годишният мъжа не е съден и има подозрения, че е бил прикриван от полицаи.

Комисията, която ще прави проверката, е ръководена от Дирекция „Инспекторат“, а в състава й са включени и експерти от ГД „Национална полиция“. Резултатите от проверката ще бъдат огласени след приключването й, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Прокуратурата внесе искане в съда Пъков да бъде задържан за постоянно в ареста. Съдът се съобрази с искането и остави Пъков в ареста с мотива, че обвиняемият е обществено опасен.

Пъков, на когото беше повдигнато обвинение за убийство по-непредпазливост, влезе в залата с двама адвокати, прикривайки лицето си с качулка. Той отказа да отговори на въпросите на журналисти защо се крие и с каква скорост е шофирал.

Пред сградата се събраха десетки хора от Панагюрище и близки на семейството на момченцето, които настояват за справедлива присъда.

По-рано днес един от потърпевшите от Цветан Пъков - Христо Христов, разказа, че през 2012 г. автомобилът му бил блъснат от същото ауди, с което беше убит Петьо. След като Христов прекарал няколко месеца в болница, дознател от полицията дошъл в дома му и му казал, че няма смисъл да съди Пъков, защото делото щяло да се проточи и да пропусне срока за обезщетение от застрахователите.
Така той се отказал да му търси отговорност.

Вчера друга пострадала от Пъков - възрастна панагюрка, пък разказа, че била прикована за леглото за половин година, след като я блъснал с автомобила си.

Излизам от поликлиниката. Стъпила съм на тротоара. Той с бясна скорост назад. И като ме блъсна, аз останах на земята”, спомни си Ненка Поптолева.

От полицията обаче заявиха, че нямат данни за такъв инцидент, заради което тя смята, че бизнесменът пак е успял да се покрие.

По-рано Румяна Бъчварова заяви, че ще бъдат предложени промени в закона, според които книжката на шофьор, причинил дори само средна повреда, да бъде отнемана веднага, а не както е сега - само след присъда.

По същата причина и старозагорският бизнесмен, който прегази 4-годишния Паоло, все още шофира автомобил.