Австрийските власти евакуираха стотици пътници от влак заради пожар в тунел, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Около 50 души са леко пострадали.

Местните власти съобщиха, че пожарът е избухнал в момент, когато нощен влак с около 370 пътници на борда се е намирал в тунел близо до Фриценс, източно от Инсбрук в областта Тирол, предаде агенция АПА.

Полицията съобщи, че около 50 души са леко пострадали или страдат от последиците от вдишване на дим.

Снимка: БТА/АР

Железопътният оператор ОВВ съобщи, че около 20:40 ч. местно време е получен сигнал за повреда на намиращи се на тавана на тунела електрически проводници и че автомобил, превозван с влака "Найтджет" (Nightjet) от Инсбрук до Амстердам, очевидно се е запалил. Огънят е бил потушен в 22:20 ч. местно време.

Евакуацията на пътниците е приключила малко след 23:00 ч., съобщиха властите.

Нощните влакове на OBB обслужват няколко европейски дестинации и понякога превозват автомобилите на пътниците в отделни товарни вагони.

Снимка: БТА/АР

От железопътния оператор съобщиха, че за спасените пътници са разпънати палатки. Онези, които не са имали нужда от медицинска помощ, са били транспортирани до Инсбрук, където властите организират за тях настаняване.

Около 20 пожарни коли от региона бяха изпратени на мястото на инцидента в сряда вечерта.

Снимка: БТА/АР