Британската кралица Елизабет Втора отправи в традиционното си послание по случай Рождество Христово пожелания за мир, но вплете и някои лични моменти и изрази надежда, че за 92 години живот е постигнала известна мъдрост, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

"Някои култури смятат, че дългият живот носи мъдрост", заяви Елизабет Втора в предварително записаното си обръщение.

"Бих искала да вярвам в това. Може би част от тази мъдрост е да признаеш някои от загадъчните парадокси на живота като например този, че човешките същества имат огромна склонност към доброто, но въпреки това и способност да вършат зло", каза кралицата.

Преминавайки към по-леки теми, кралицата обясни, че изминалата година е била богата на събития за семейството й: имало е две сватби, родили са се две бебета, а още едно е напът. А това значи, че една баба има много работа.

Тази година се ожени внукът на кралицата Хари, синът на принц Чарлз и принцеса Даяна, и съпругата му Меган Маркъл е бременна. Омъжи се и внучката й Юджийн, дъщеря на принц Андрю и Сара. Роди се правнукът й Луи, третото дете на принц Уилям и Кейт, и правнучката й Лена Елизабет, дъщеря на Зара Тиндъл, единственото дете на принцеса Ана.