Двама души бяха убити, а двама бяха ранени при серия от стрелби в град в Западна Канада, предадоха световните агенции.

Полицията се опитва да установи дали жертвите на стрелбата в град Лангли, край Ванкувър, са били бездомници. Нападателят бе застрелян от силите на реда.

Представителят на Кралската канадска конна полиция Галиб Бхаяни заяви: "Все още провеждаме разследване, за да установим дали стрелецът е действал сам.

"Въпреки че разследването продължава, по всичко личи, че не е имало друг замесен и няма по-нататъшна продължаваща заплаха за обществената сигурност."

Местните жители бяха призовани да стоят настрана от редица райони, включително паркинг на казино и автобусна спирка.

В предупреждение, изпратено до местните жители, полицията съобщи, че заподозреният е описан като бял мъж, облечен в гащеризон и камуфлажна тениска.

Нападенията са извършени на пет различни места в градчето. Общо четирима души са простреляни от стрелеца, който е идентифициран като Джордан Гогин, на 28 години.

Двама мъже са открити мъртви, а друг мъж е ранен заедно с жена, която е в критично състояние в болница.

Гогин е от близкия град Съри и "е бил познат на полицията, но не е имал криминални контакти", се казва в изявление на полицията.

Многобройните стрелби са много по-рядко срещани в Канада, отколкото в Съединените щати. Канада има по-строги закони за оръжията от своите южната ни съседка, въпреки че канадците имат право да притежават огнестрелни оръжия, стига да имат разрешително.

През април 2020 г. мъж, дегизиран като полицай, уби 22 души в Нова Скотия, като това беше най-смъртоносната стрелба в Канада.