Канадската полиция застреля двама мъже, а шестима полицаи бяха ранени по време на престрелка в банка в Британска Колумбия във вторник, а близките домове бяха евакуирани след откриването на възможно взривно устройство, предаде Ройтерс.

Членовете на екипа за спешно реагиране са пристигнали на мястото на инцидента в "Бенк ъф Монреал" в Саанич, на остров Ванкувър, близо до границата с американския щат Вашингтон, около 11 ч. (18 ч. по Гринуич), съобщиха органите на реда.

Къщите и предприятията в непосредствена близост до мястото на инцидента бяха евакуирани поради наличието на потенциално взривно устройство в автомобил, свързан със заподозрените, съобщиха също така стражите на реда.

Заподозрените са били "тежко въоръжени" и по първоначални данни са носели бронежилетки, заяви на пресконференция началникът на полицията в Саанич Дийн Дъти.

Шестима полицаи са били откарани в болница с огнестрелни рани. Някои скоро ще бъдат изписани, но други "са получили много сериозни наранявания и са били приети в хирургията", каза Дъти.

Видеоклип, публикуван в социалните медии, показва как полицаи и полицейско куче преследват заподозрените, като се чуват изстрели. Полицията е помолила всички свидетели да предоставят видеоматериали, съобщи CBC News.

"От това, което знам за тази хаотична, трагична, динамична, изпълнена с насилие история, е фактът, че нито един гражданин не е пострадал по какъвто и да е начин и това наистина е невероятно", каза Дъти.

Министър-председателят Джъстин Трюдо заяви в Twitter, че е "шокиран и натъжен" от насилието.

"Не спирам да мисля за полицаите, които бяха ранени при днешната стрелба - и техните колеги, които се изправиха срещу опасността, за да осигурят безопасността на хората", заяви Трюдо.