Български гражданин е сред пострадалите при инцидента в германския град Лимбург, при който сирийски емигрант открадна камион и блъсна 8 автомобила, съобщиха от Министерство на външните работи.

По информация на германската полиция българският гражданин е получил леки наранявания, оказана му е медицинска помощ, след което е бил освободен от медицинско наблюдение.

Към момента няма официални данни за мотивите за инцидента, разследван от германските власти. Генералното ни консулство във Франкфурт е във връзка с германските власти и е готово при необходимост да оказва съдействие.

По-рано министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер заяви, че разследването продължава и към момента не може да се каже дали се касае за терористична атака. 

Сириецът е роден през 1987 г., а е в Германия от 2015 г.

Според в. "Франкфуртер Нойе Пресе" истинският шофьор на камиона е разказал, че бил спрял на светофар, когато неизвестен мъж отворил шофьорската врата. Водачът го попитал какво иска от него, но без да каже нито дума, нападателят го хванал и го изхвърлил от кабината. След това подкарал тежкотоварният камион и се врязал в автомобилите.