Мъжът, който блъсна с откраднат камион снощи осем автомобила в западния германски град Лимбург, е от сирийски произход, предаде ДПА, като се позова на източници от силите за сигурност.

Нападателят все още не е казал нищо и подбудите за действията му, при които бяха ранени 16 души, както и самият той, засега са неясни.

Министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер заяви, че разследването продължава и към момента не може да се каже дали се касае за терористична атака. 

Доколкото е известно на властите, мъжът не е имал контакти с радикални салафити или други екстремисти. До момента няма признаци за терористичен мотив, но такава възможност не се изключва, отбелязаха източниците.

Сириецът е роден през 1987 г., а е в Германия от 2015 г.

Според в. "Франкфуртер Нойе Пресе" истинският шофьор на камиона е разказал, че бил спрял на светофар, когато неизвестен мъж отворил шофьорската врата. Водачът го попитал какво иска от него, но без да каже нито дума, нападателят го хванал и го изхвърлил от кабината. След това подкарал тежкотоварният камион и се врязал в автомобилите.